Az InfoRádió megbízható forrásból úgy tudja, a Dózsa György úti ámokfutó hiába próbált gyámság alá kerülni. Az általunk megkérdezett szakértő szerint egyébként a gyámság büntethetetlenséget jelentett volna M. Richárdnak.

Családja annak érdekében kezdeményezte M. Richárd gondnokság alá helyezését, hogy a férfit ne vonhassák felelősségre vagy csak enyhe büntetést kapjon.

M. Richárdot tavaly szeptemberben első fokon bűnösnek mondták ki a 2017-ben a Dózsa György úton történt, két ember halálát követelő gázolás miatt. Ebben az eljárásban bírálták el azt is, hogy megvert egy kerékpárost, akit majdnem elsodort. A férfinek több bűnügy miatt is felelnie kell.

Az infostart.hu azt írja,

M. Richárd gondnokság alá helyezését egy hozzá nagyon közel álló nő kezdeményezte a VIII. Kerületi Kormányhivatal Gyámügyi Osztályán. A portál az ügy kapcsán megszólaltatott egy egykori büntetőbírót is, aki szerint ahhoz, hogy valakit felnőttként gondnokság alá helyezzenek, fontos kritériumoknak kell megfelelni.

Hiába próbált gondnokság alá kerülni M. Richárd

A büntetőeljárásban a beszámíthatóság megléte, korlátozottsága vagy hiánya döntő jelentőségű. Amikor elbírálják valakinek a cselekményét, gondnokság alá kerül, és még a beszámítási képességét is kizárják, akkor nem büntethető, meg kell szüntetni ellene az eljárást. Ha a képesség korlátozott, akkor ez nyomatékos enyhítő körülmény az eljárás során – mondta az InfoRádiónak Surdy Miklós nyugalmazott büntetőbíró, ügyvéd.

Az infostart.hu az ügyben felkereste az érintett gyámügyi osztályt, ahonnan azt a választ kapták, hogy

a törvény szerint a gyámügyi eljárások, köztük a gondnoksági ügyek nem nyilvánosak. Az InfoRádió ennek ellenére egy megbízható forrástól úgy értesült, hogy az M. Richárd gondnokság alá helyezését kérelmező eljárást elutasították.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásáért, illetve garázdaságért és testi sértésért M. Richárdot halmazati büntetésként 4 év, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és véglegesen eltiltották a járművezetéstől. Emellett van egy hivatali vesztegetéses ügye, amelyben azzal gyanúsítják, hogy 900 ezer forintot fizetett azért, hogy visszakapja a jogosítványát, illetve, hogy a Dózsa György úti baleset ügyét megússza. Legutóbb szilveszterkor pedig egy budapesti étteremben a korlátozások ellenére bulit rendezett és kábítószerezett is, emiatt is felelnie kell majd.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Tamás

(infostart.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Tehát nem csak ő szar ember, hanem a családja is. Értem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Tehát nem csak ő szar ember, hanem a családja is. Értem.
sgl
A fidesz a csicskáját úgyis kimenekíti.
simmering73
@Horizont: Meg az ügyvédje, aki a lovat adta alájuk. Na az a főkolompos.
jesz
ez a lóbaszó szarcsimbók inkább fizesse ki a fájdalomdíjat az elhunyt férfi családjának...ugyanis egy kisgyerek is siratja az elhunyt apukáját..
Volt pofájuk 2 milliót ajánlani..most már 20 millánál tartanak..na többek közt ezért is kellene a gyámfelügyelet..
Most is élősködik a Venyige utcában...
Horizont
@jesz: A 2 milliót nem a biztosító ajánlotta?
jesz
@Horizont: de... ez oly arcpirító, hogy beszélni sem tudok róla..

az özvegy csak annyit kér a gyermekének, amennyibe került a frissen megszerzett gázoló autó... ez a lóbaszó azt mondta csak negyven milla, egy merci szalontulajdonos szerintt 55 milla..

persze ez a szekrény nem fizetett érte..

ez úgy húzódik, mint Rezesova pere, vagy a savas orvosé..
Horizont
@jesz: Igen mérhetetlenül felháborító, mélységesen szomorú és döbbenetes.
moareka
Rafkós gátlástalan bűnözőket Kubatov feladata törvénytisztelő állampolgárrá varázsolni...vagy majd csinálnak egy még nagyobb disznóságot, hogy ez felejtődjön..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.