A sárgarépa maximum 1 méter magas, kétnyári növény, húsos, narancssárga színű ehető karógyökérzettel. Alapvető táplálék Európában, sokféle étel elkészítéséhez használhatjuk (leves, köret, főétel, főzelék), és mint fűszernövény is ismeretes. Orvosi célokra elsősorban látásjavítóként használják, míg magja étvágygerjesztő hatású, és emésztés serkentő.

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.