Több helyen kamionok csúsztak árokba, Borsodban pedig áradások miatt zártak le utakat.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Az M6-os autópályán, Pécs felé, a Paksi pihenőhely előtt, a 107-es km-nél egy kamion az árokba hajtott, egy kissé távolabb pedig egy kamion vesztegel a leálló sávon. A forgalom csak a belső sávon halad.

- A 25-ös főutat Borsodnádasd közelében lezárták az 51-es és az 54-es km közötti szakaszon, mert egy fa dőlt rá az úttestre. Az elhárítási munkák idejére a járműveket megállították.

- A 443-as főúton, Szarvas közelében ugyancsak egy kamion hajtott az út melletti árokba. A 12-es km-nél jelenleg útszűkület követel figyelmet, de a műszaki mentés idejére további korlátozás várható a nap folyamán.

Áradás miatt több utat lezártak Borsodban

A Sajó áradása miatt több útszakaszt is lezártak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:

- zárva tartják a 35-ös főút felől a Kesznyétenre vezető utat, így Tiszaújvárosba csak 40 km-es kerülővel, a Kiscsécs – Köröm – Bőcs – Sajólád – Muhi – Nagycsécs – Tiszaújváros útvonalon lehet eljutni. (36107-es út)

- továbbra sem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető út, ezért Múcsony felé kell kerülni. (2603-as jelű út)

A megyében az ároktői komphoz vezető szakaszt is lezárták, ezért a Tiszán a Tiszacsege és Ároktő közötti kompjárat sem üzemel. (3307-es jelű út)

Hasonló ok miatt a Sajón a Muhi és Köröm között sem jár a komp. (3601-es jelű út)

Kora reggel ilyenek voltak az útállapotok az országban:

Már csak a délkeleti megyékben havazik, szállingózik a hó, máshol megszűnt a csapadék. A gyorsforgalmi utak a Dunántúlon szárazak, a keleti országrészben a csapadék és a kiszórt só nyomán sónedvesek. A fő-és mellékutak burkolata a nyugati határ mentén és a keleti megyékben szintén sónedves, de az alsóbbrendű utakon, illetve elszórtan néhány főúti szakaszon még télies útviszonyokra is számítani kell.

Ködfoltokat csak a békéscsabai mérnökség területéről jeleztek, másutt jók a látási viszonyok.

Tatabánya, Ajka és Szántód környékén, az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elszórtan erős széllökéseket is mértek, de a Dunántúlon és a Tiszántúl északi részén szinte mindenhol élénk a légmozgás.

A hőmérséklet -20 és -5 fok között változik, a leghidegebbet Nógrád megye északi részén, valamint az Északi-középhegységben mérték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.