Az oltási igazolványról a nemzeti konzultációban is lesz kérdés, ő nagyon kíváncsi, hogy erről mi a véleménye az embereknek.

Megtartotta szokásos péntek reggeli rádióinterjúját Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban, a hvg.hu cikke szerint elsőként arról beszélt, hogy már 700 ezer ember védett ember van Magyarországon – és ismertette az elmúlt 24 óra adatait is. 

Orbán szerint ha bevetjük kínai vakcinát is, húsvétra kétmillióan lesznek beoltva

Fotó, címlapkép: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A kormányfő szerint bár az adatok romlanak, nem terveznek újabb korlátozásokat bevezetni a meglévőkön felül, mert úgy látja, van már annyi vakcina, amikkel a romló eredményeket lehet javítani.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy ha elkezdik a kínai vakcinát is használni, akkor húsvétra kétmillió embert lehet beoltani, júniusra pedig 6 millió fő felett járhat az ország. 

Portyázókat és fürkészeket mindig mozgatni kell, ha valahol párszázezer vakcina leesik a teherautóról, ott kell állnia egy magyar portyázónak, hogy elkapja

- mondta. 

A kormányfő a rádióban arról is beszélt, hogy minden vakcinaszállítmányt külön megvizsgálnak a hatóságok, arra a kérdésre pedig, hogy miért nem vártuk meg az Európai Gyógyszerügynökséget, így válaszolt: 

A miniszterelnök hangsúlyozta, minden vakcinaszállítmányt külön megvizsgálnak a hatóságok, arra pedig, hogy miért nem várjuk meg az Európai Gyógyszerügynökséget, kérdéssel felelt:

Miért gondoljuk, hogy az európai szakemberek okosabbak, mint mi? Saját magunkban kell bízni.

Előkerült a védettséget igazoló okmány ügye is, erről a miniszterelnök elmondta, szó lesz róla a jövő héten kezdődő online nemzeti konzultációban, hogy milyen lazításokat kapjon az a három csoport, akik már rendelkeznek vele. Orbán hozzátette, őt is izgatja, hogy mit gondolnak erről az emberek, szerinte a nagyvonalúság és méltányosság dimenziójában meg lehet oldani a kérdést. 

A tízmillió forintos kamatmentes hitel kapcsán arról beszélt, hogy egy felülről nyitott keretet kell elképzelni, amelyből ha elfogy a százmilliárd forint, akkor ő győzködni fogja a pénzügyminisztert, hogy az ezen túli igényeket is támogassák. 

Orbán úgy számol, munkaerőhiány lesz az építőiparban az ország újraindítása után a lakásfelújításokra adott támogatások és a kisvállalkozói hitelek miatt. Úgy számol, hogy "talán soha nem látott lakásépítési" boom lesz, mert ez a kispénzű emberek számára elérhetőbb, mint a csok. 

A miniszterelnök arra is kitért, hogy február 12-én, azaz ma kapják meg a négy év alatt visszaépítendő 13. havi nyugdíj első részét az érintettek. Ezt úgy írta le Orbán, mint a baloldali kormányzás utolsó romjainak eltakarítását.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Tiszta hülye ez a dagadt.. portyázók,fürkèszek??
Ez kell a lebutîtott hîveknek..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Tiszta hülye ez a dagadt.. portyázók,fürkèszek??
Ez kell a lebutîtott hîveknek..
134.bátor
Nagy üzlet lehet ez a kînai szar,hogy ennyire erőlteti
Qqberci
Ha annyira jó a kínai vakcina, akkor Kína miért rendel milliós tételben Pfizer vakcinát?

Ha azt mondom, hogy engem azzal a szarral nem olthatsz be, akkor az azt jelenti, hogy engem azzal a szarral nem olthatsz be!!!...
sgl
Szégyen, hogy egy szociopata klepto és cezaromániás elmebeteg van MO élÉn, a magyar történelem legnagyobb politikai gazembere, hatalmas irodalom bűntetteiről és akKor az ellenzék képtelen ezekkel foglaLkozni, minden szart megtalálnak de arra nem jönnek rá: ha ezt a gazembert politikai hullává teszik, akkor vége az ámokfutásának és a fideszcsürhe hatalmának. őK MÁR RÁJÖTTEK, GYURCSÁNYT KICSISNÁLTÁK, DE EZ IS FLETÓ HIBÁJA: MERT HAGYTA ÉS MAI NAPIG HAGYJA.
Szégyen, hogy ilyen debil, ostoba, a lényeget nem látó magukat ellenzékinek valló politikusok vannak ezzel a gazemberrel szemben és kussolnak bűneiről, pedig van ezerrel, a szart masszírozzák, feleslegesen ostobán ideologizálnak, és beleszarnak a ventillátorba.
A fidesz hatalmának alapja a kb 20 éve beégetett gyűlölet mások ellen, ezt sem veszik észre, sokszor azt hallom még az ellenzéktől isOndó Vitéz zseniális.
Ja. Hülyék mellett tényleg az!
Ha meg szóvá teszi az ember akkor kifogást keresnek, - még a választók is,- így a média megszólalási lehetőség ... stb.
Tessék mondani azt nem még hatalmon a mai ellenzék cseszte el?
2010 után meg a maradék médiára sem vigyáztak, és semmi változás: több mint 20 éve mérhetetlen eredménytelen lepra kommunikáció.
pedig vagy 90%-ban ezen múlik a választás sikere.
ÉBRESZTŐ!!!
Béla333
Beteg elme!
A napokban pedzegette a Szíjjártó, hogy a török vakcinagyártó is fizetne egy kis apanázst, ha a magyarokon kipróbálhatná a vakcináját.
Szerintem lesz itt még a fürkészőknek dolga...
Hülyék gyülekezete.
Nessy
"Miért gondoljuk, hogy az európai szakemberek okosabbak, mint mi? Saját magunkban kell bízni." Ha ez a jó ember normális, akkor nekem kell felkeresni a háziorvosomat, elmeorvosomat!
nezelodo
Megint lemaradtam valamiről? A múltkor még egy hétvégén leoltotta a lakosságot a mi Rambónk, most meg ott kell a teherautók mellett hajkurásznia a fürkészeket, hogy el ne lopják a kincset érő kínai vakcinát! Vezérem van egy módszer a megvédésére! Nem szabad fideszest engedni a közelébe!!!
Ami meg az oltást illeti látszik ez is olyan mint közbiztonság, amiről azt hallottuk, két hét alatt rend lesz. Hiába az egészségügyet is a Pintér úr irányítja.
sgl
Nem kéne naponta számon kérni a fürkészeinek többszázezres hűtlen kezelését, szakmai barbárságukat, szakértelem hiányát azoknak akik döntenek?
satöbbi.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/131485688_1699342263603834_6164778093324360530_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=lPIb8853jaEAX8YHJak&_nc_oc=AQmpFgd6yK0lFEWoxpQGy33SsNrxfPA3s_iInvrGDIoyujevbjW4I696IOH6SnR50Xs&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d88ab404ede64ba188416a8bccaa1147&oe=603F68D7
..
"Az egészségügyi eszközökkel kapcsolatos korrupció olyan súlyos bűntett!
amelyet az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója egyenesen emberölésnek minősített."

Tavaszi kórházbezárás őszi semmittevés sokezer ember felesleges halálát okozta és okozza nem ezt kéne naponta 24 órán keresztül a pofájukba dörgölni mint a "nem lesz gázáremelés!! "-t??
colibri
Talán nem kellene mérget vennie arra, hogy a zemberek is annyira odavannak a kínai oltóanyagért, mint ő, és bízom benne, hogy az orvosok is nemet fognak mondani a kínaira! Nem igaz, hogy mennyire hozzá nemértő, erőszakos ez az orbán, a szíjjassal egyetemben! Hátha egyszer kiderül majd, miféle érdekük fűződik a kínai bizniszekhez.
Eladott Ország
Könnyű annak pofázni aki már beoltotta magát ( sleppjével együtt) nyugati vakcinával, te csüngőhasú skizofrén, idióta!
nezelodo
@Eladott Ország: Ne irigykedj, a Hunguest Hotels alkalmazottak is előnyt élveztek...
Peller Anikó
"ha bevetjük kínai vakcinát a nyuggerek ellen, húsvétra kétmillióan lesznek."

na de hol is?
moareka
Ugyan az lesz, mint a lélegeztető gépnek titulált alvási apnoe segédeszköz, marad a raktárba. Most olvastam, hogy egy kórházban úgy hajkurasztak össze hét embert, mert nem találtak senkit aki a kínaival akarja beoltatni magát. Kedves miniszterelnök úr, itt a lehetőség, alig várta, hogy kinaival oltassa be magát. Amikor ezt a rádióban elmondta, elfelejtette közölni, hogy :.. Ez itt a reklám helye!
Nessy
@moareka: Még nem a kínaival. A Szputnyikhoz toboroztak több, kevesebb sikerrel.
gina
És tele lesz a temető te hazaáruló népgyilkos !!!
Clavigo
@Nessy: Oszt közben valami török fejlesztésű vakcina ki kisérletézésébe is beszállunk.. ( by sziijjjárto )...Legalábbis igyekszünk segíteni a tesóknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.