Akár több tízmillió forintot is megspórolhatnak a családok a januárban indítottotthonteremtési programnak köszönhetően – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban azt mondta, hogy a gazdasági újraindítási akcióterv részeként januárban indított otthonteremtési program a gyermekvállalás előtt állóknak, a gyermeket nevelőknek, házaspároknak, együtt élőknek, egyszülős családoknak és azoknak is szól, akik nem szeretnének költözni.

Emlékeztetett, hogy januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent az új építésű, maximum 150 négyzetméteres lakások és a legfeljebb 300 négyzetméteres házak áfája.

Akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolnak új ingatlant, az 5 százalék áfát is visszaigényelhetik, és illetéket sem kell fizetniük. Akik építkeznek, ötmillió forintig élhetnek az áfa-visszaigényléssel – tette hozzá.

Elmondta, hogy akik felújítják otthonukat, támogatást vehetnek igénybe: a felújítási költségek felét – legfeljebb 3 millió forintot – támogatásként utólag megkaphatják.

Ehhez februártól állami kamattámogatású, maximum 6 millió forintos otthonfelújítási kölcsönt vehetnek fel azok, akik nem tudják előzetesen megfinanszírozni a felújítási költségeket – fűzte hozzá.

Novák Katalin kitért arra is, hogy januártól tetőtér-beépítésére is igénybe vehető a csok teljes összege.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
tudjuk pl. Jucus barátnéd és NER-társnőd!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Már csak egy kis türelem kell és tegnaptól ránk szakad a boldogság. Mindenki más is ezt szeretné az országban. Még azok is, akik nem annyira fiatalok, ugyanis a középkorúaknak és az idősebbeknek sem szokott az megártani, ha van értelmes munkájuk, tisztességes fizetésük és otthonuk. Ehhez tudnám javasolni, hogy ne egymás között dobják szét az uniós fejlesztési forrásokat, valamint az egyéb közpénzeket, hanem fordítsák az ország javára ezeket. Az sokat javítana a helyzeten. Én pedig kiemelném: a kormány a középgeneráció és az idősebb, tapasztalt szakemberek nélkül sehová nem jut. A fiatalok egy része már elhagyta az országot, más része most csomagol. Élhető, fejlődő országot azonban csupán egy generációra koncentrálva nem lehetséges felépíteni. Ideje lenne a nagy szavak helyett valódi munkahelyekkel, oktatással, normális bérekkel, a mobilitás elősegítésével, infrastrukturális fejlesztésekkel, a gazdasági és jogi környezet vállalkozó barátabbá tételével, az adóterhek csökkentésével próbálkozni, megcélozva minden korosztályba tartozó munkavállalót.
istván irén
A családok szart se fognak spórolni ,mert a vállalkozók zsebre teszik a különbséget. A nemzeti szoptatást segítő bizottság na az az igazi segítség. Vajon ez a liba mikor találja ki a nemzeti gyerekgyártást segítő bizottságot?
ómió
A Böszme érában még a "proli internácizmus spórolt"! A magyarokon!
solidedge
A program hatására legalább ennyivel emelkednek a lakásárak. Így a "kedvezményt" igénybe vevő család csak eszköz arra, hogy a vállalkozók munkához jussanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.