A médiatanács nem elvette, hanem "jogtalanul, diszkriminatív módon nem engedte tovább használni" a Klubrádió frekvenciáját, míg más műsorszolgáltatóknak biztosította az újabb hétéves sugárzási lehetőséget – írta a Klubrádió pénteken a médiatanács elnökének csütörtöki közleményére reagálva.

Klubrádió: a médiatanács jogtalanul, diszkriminatív módon járt el

A Klubrádió szerint a médiatanács elnökének soraiban "alig lelhető fel a valóságnak megfelelő állítás". A testületnek szerintük – Karas Monika állításával szemben – volt mozgástere, hiszen például az Inforádió esetében pontosan ellenkezőleg döntöttek, ugyanolyan előzmények után.

Hozzátették: a Klubrádió dokumentálta a médiatanács diszkriminatív döntéseit, amelyekkel azonos előzmények után nemcsak az Inforádiónak, hanem másoknak is kedvezően bírálta el a szerződéshosszabbítási igényét.

A diszkriminációt nem menti, hogy nem csak a Klubrádióval szemben alkalmaztak hátrányos megkülönböztetést

- írták.

Úgy fogalmaztak, hogy a Klubrádió nem elmulasztotta feltölteni a hatóság szerverére a heti műsorkvóták teljesítéséről szóló jelentését, hanem – a médiatanács álláspontja szerint is – csak egy éven belül két alkalommal késett vele. A kérdéses időpontban azonban nem is volt törvényben szabott határideje az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének, amit el lehetett volna mulasztani, az adatfeltöltés pedig megtörtént – jelentették ki.

Csúsztatásnak nevezték azt, hogy ha a Klubrádió a törvényi kizáró okok miatt a hosszabbítást nem kérelmezte volna, akkor a médiaszolgáltatási jogosultság lejártáig, tehát február 14-éig a médiatanács le tudta volna folytatni a pályázatot, amelyen a Klubrádió is eséllyel indulhatott volna. A Klubrádió szerint a két ügy párhuzamosan zajlik, a pályázatot korábban is kiírhatta volna a médiatanács, annak jelenlegi állását pedig a kizárt pályázók jogorvoslata okozza, nem pedig a Klubrádió frekvenciahosszabbítás érdekében folytatott jogi harca.

Azt is furcsállották, hogy bár a médiatanács elnöke a rádiós piac állandó mozgására és a rendelkezésre álló frekvenciák "korlátos állami erőforrás" jellegére hivatkozik, "több tucat" frekvencia – köztük a Klubrádió régi 95,3 MHz-es hullámhossza is – kihasználatlan.

Megjegyezték: az, hogy a Klubrádió nem hét, hanem

tíz éven át sugározhatott ingyenes közösségi hullámhosszon nem a médiatanács tevékenységének eredménye, hanem "a médiatanács 2010 és 2013 közötti sorozatos törvénysértéseinek következtében hozott bírósági ítéletek kényszerítő erejének" a következménye volt.

Karas Monika, a médiatanács elnöke csütörtökön adott ki közleményt a Klubrádió ügyéről, amelyben hangsúlyozta: a médiatanács nem vette el a frekvenciát a Klubrádiótól. Azt írta: a rádiót nem érte hátrányos megkülönböztetés, a médiatanács több gesztust tett a rádiónak. A meghozott döntésekben a testületnek nem volt mozgástere, azok a médiatörvényből következnek. Hangsúlyozta: a tanács minden rádiót egyforma mércével mér. Úgy fogalmazott, hogy a médiatanács minden döntése megtámadható bíróság előtt, a bíróság pedig minden szempontot mérlegelve hozza meg döntését. A rádiónak továbbra is megvan a lehetősége, hogy sikeres pályázat esetén tovább szóljon ugyanazon a frekvencián, vagy bármely másik frekvenciára kiírt pályázaton induljon – írta.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@ómió: te fekete ondó nézz már körül a munkanélküliségi meg a közmunkási témában a bérekhez meg egyszerüen balfasz vag hogy jobban értenéd.60 ft os alma ma 500-1000 ig és csak alma mért kell 133 nak másfél milla havi ?aki dolgozik az meg 200,000? és még ennek mi a nettója? bujj jó mélyen a gazdád seggébe de egyszer magas lázban meg fogsz dögleni. Kenyerert ingyen kapod a gázolajat is öltöztetnek is hát ezért vagy ilyen mert a manna rátok zudul majd lesz más is Átlag bér a papit kibir mindent téged is az árak 4-5 x re emelkedtek vagy kajautalvány nyomdát kezelsz hogy itt marhaságokkal lealázol másokat milyen jogalapon??40 ezer forintos magyar nyugdija is vannak a gazdád meg xxx milliárdot baziliokázik el stadionra repülget el focimeccsre éreted te ezt? edd akkor majd azt is ami következik
ómió
@Yoda69: Bolsevik patkányt láttál tükörbe nézve, bolsevik fajgörény!? És már magadat se ismered meg? Hisz', akkor te "élmunkás efftárs" vagy, fajgörény! Pláne, hogy még a tetvesbolsi egódat is a másikra hazudod!
ómió
@kissé felnőttem: Bújjál ki a Böszmeseggből, bolsi fajkretén és törölgesd le magadról a bolsiszart! Hátha "hitelesebb" leszel! A valósággal szembesülve most se futja tőled másra a tetübolsi eszköztáradból, mint az általános mocskolódásra, szarkenegetésre? A "ki mennyit keres" meg az "infláció" az "efftársi témakör"? Talán, ha nem loptátok, bocsi, "privatizáltátok" volna szét az országot meg, ha 45 év alatt nem "vívtatok volna ki" 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött, napláne, ha 2002-2010. között a népzsebelésen kívül mással is foglalkoztatok volna, akkor most kevesebb efftársi krokodilkönnyet kéne ejtened, idiótája, a "szegényekért", akiknek a szaporításáról kormányra kerülve "állandóan gondoskodtok"!
Yoda69
@ómió:
Izzadság szagú amit idehanysz bolsevik kutya.
Nyomj valami ujjat, ezek lejárt lemezek.
ómió
@Yoda69: Ha bolsevik kutyát látnál, efftársi fajgörény, nézz a tükörbe és ne másra próbáld hazudni a rühesbolsi egódat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.