Változatlan stabil kilátással megerősítette pénteken Magyarország államadós-osztályzatát a Fitch Ratings és a Standard & Poor's.

Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings és a Standard & Poor's
Fotó: fitchratings.com

A két nemzetközi hitelminősítő egyaránt befektetési ajánlású, "BBB" szintű besorolással tartja nyilván a hosszú futamú szuverén magyar forint- és devizaadósságot.

Az S&P a rövid lejáratú magyar adósságkötelezettségekre külön "A-2" minősítést tart érvényben.

A Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítő részlege (S&P Global Ratings) a péntek éjjel Londonban bejelentett megerősítési döntés részletes kifejtésében kiemelte: várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,6 százalékkal növekszik.

Az S&P közölte: becslése szerint a magyar gazdaság teljesítménye tavaly a koronavírus-járvány okozta válság miatt 6,3 százalékkal csökkent reálértéken.

A Fitch Ratings valamivel derűlátóbb előrejelzése szerint a magyar GDP-érték az idén 4,9 százalékkal bővül.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 23:28 ♦ "Azt hittem, Ausztriát akarjuk utolérni. Most kapaszkodhatunk, hogy Romániát utolérjük. Tudom, majd utolérjük és meg is előzzük. Mindjárt. Kanyarban, sötétben, lekapcsolt reflektorral, forgalommal szemben, csukott szemmel, dudálva. Ha csak úgy nem. A román átlagbér elérte, majd meg is haladta a magyart. Azért érdekes, mert a középkorúak még biztosan emlékeznek arra, honnan indult Románia. Nem volt az olyan régen, amikor a hentesüzletben csak az üres húskampók lógtak, jegyre adták azt a kevés élelmiszert is, amihez hozzá lehetett jutni, rendszeresek voltak az áramszünetek. Nem száz évvel ezelőtt volt, hanem akkor, amikor nálunk legfeljebb nem volt túlságosan bőséges a választék, de mindent lehetett kapni. Na, ehhez képest lehet rácsodálkozni Románia fejlődésére (nem csak a fizetések terén), mégpedig annak ellenére értek el idáig, hogy ott is van korrupció és feneketlen-zsebű egyház."
Eladott Ország
Rogán Barbi adósbesorolását a Standard&Poors és a Fitch is stabil BBB kategóriára módosította így már elég módos lett, hogy 95%-os hitelt kapjon egy állami banktól. Jó reggelt magyarok és borsodi barbicselédmorzsik!
img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB1dl34Y.img?h=533&w=799&m=6&q=60&o=f&l=f&x=571&y=167
Gazella
Valaki mást várt???
Mit ad isten, hisz nincs gazdaságunk!
ómió
Bolsi "regnum" alatt meg akkor se ront rajta, ha összedőlne!
1984
@ómió: Taszítod az embereket, mert a romlottságod nyilvánvaló.
Mindenki utál téged és senki nem hisz neked.
Mire vered a nyálad, te kis buzi?
Mit remélsz?

Kommunista voltál és most fasiszta vagy - a fejlődés foka.
ómió
@1984: Embereket taszító buzit láttál a tükörben, bolsi fajkretén!? Akit mindenki utál!? És már magadat se ismered fel, idiótája!? Muszáj bolsireflex szerint azonnal, a tetves bolsi egóddal együtt másra hazudnod? Ha lenne egy kávéskanál eszed, azt kéne lássad, hogy éppen, akinek csápolsz, a tetvesbolsi görénybandád az, amelyik a "fasiszta" kisnyilasékkal "koalíciózik"! Ennyit nem látsz, bolsiék elmebetege!? Ne rám hazudd magatokat! Nem engem láttál a tükörben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.