Ledőlt egy hamis mítosz Gyurcsány Ferenc szerint 2020-ban a járvány elleni védekezésben. Sokáig tartotta magát az a vélekedés, hogy Orbánék kicsit lopnak, kicsit félrebeszélnek, de legalább tudnak kormányozni.

„A magyar kormány szembetalálkozott a valósággal, és a valóság vereséget mért a magyar kormányra”

- mondta a Demokratikus Koalíció elnöke XVII. évértékelőjén, amit idén a járvány miatt közönség nélkül, online közvetítettek. Szerinte ennyi csetlés-botlást, ennyi egymásnak ellentmondó intézkedést még soha nem láttunk, mint tavaly a kormány részéről.

Gyurcsány évet értékelt: „Mi gyermekei vagyunk a hazának, de nem vagyunk gyermekei a kormánynak”

Fotó: DK/Facebook

Szerinte Orbán érti a szabad szellem lázadását, de azt nem szereti, ha a szabad szellem lázadása ellene szól.

Márpedig „a szabad szellem mindig kritikus volt.” Példaként Makovecz Imrét, Zsigmond Vilmost, Sinkovits Imrét, és Sir Roger Scrutont említette, mint lázadó szabad szellemeket, akikkel egyébként a jelenlegi kormány is szimpatizál.

Hosszasan beszélt a hazaszeretet fogalmának kiürítéséről is és a nemzeti közösségekről. Gyurcsány Ferenc szerint mindössze a bűneit próbálja a Fidesz elpalástolni a nemzeti közösségre való hivatkozással.

„A hazaszeretet, az nem urizálás, az nem az irgalom hiánya”

– fogalmazott a DK elnöke. 

(Telex.hu)

129 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Meghallgattam, illetve megtekintettem.
.
----- Gyurcsány Ferenc évértékelője
Gyurcsány Ferenc évértékelője
www.facebook.com/114324688634857/videos/1139763649859242
----------------------------------------
...
Nem volt elfecsérelt idő! Így kellene szólnia minden felelős beosztásban lévőnek a hallgatóságához!
.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Gyurka80: tegnap, 12:26 Mai újság, érdekes adalék a kormány zseniális gazdasági elképzeléseihez.
magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-kilencvenkilenc-szazalek-hogy-az-egeszsegugy-kibirja-a-terhelest-8946698/
Az utolsó bekezdésben a lényeg.
"Most nem erről kellene egyébként beszélni, hanem a koronavírus-járvány elleni védekezésről, és a gazdaság újraindításáról. Azokban az országokban, ahol száz százalék felett van az államadósság, ott hamar gond lehet. Mi meg tudjuk oldani a problémáinkat, mivel tegnap is 2,5 milliárd eurót vettünk fel a pénzpiacokról – közölte Orbán Viktor."
Ez most vajon emelte, vagy csökkentette az államadósságot?
"tegnap is 2,5 milliárd eurót vettünk fel a pénzpiacokról"
Gyurka80
@Giovanni Alba: Kérdésemre nem válaszoltál, hogy nő vagy, de o1g-zel."Ki volt az a lángész, aki a fideszes önkormányzatokat svájci frank alapú hitelek felvételére ösztönözte? " Szerinted ki, hát persze a böszme barátod! Nehogy azzal gyere, mint sok elvakult degenerált K-s, hogy a fidesz vezette be ezt (múltkor írtam 2006-ban EUR lett volna és akkor no problem), de 2002-től mit csinált fletó?Elqrta nem kicsit... Amúgy nincs narancs szemüvegem a te vörös szemüvegeddel ellentétben, én csak azt nézem mit csinálnak.Van amivel nem értek egyet, de sokkal igen pl migránskezelés, kerítés ,nem mernek kicsik lenni,munkaalapú és nem segélyalapú , a vírust is jól kezelik csak ez a b@lfasz ellenzék kamuvideókkal foglalkozik. Ez a barom kórozs kádárkori elvtárs,nem lehet annyira h@lye, hogy elhiszi úgy engedik a kórházból haza a beteget, hogy nincs összevarva a hasa (inkább gonosz).Sajnos a sok hülye elhiszi.Az államadósság pedig mindenhol növekszik, mert első az emberélet (persze az idióta ellenzéknek mindennap van mindenféle követelése ami pénzbe kerül). A szocik annakidején azt mondták kész a költségvetés mondják meg honnét vegyék el, okos de pofátlan kommunikáció, most ezt kellene az ellenzéknek mondani.
Gyurka80
@Giovanni Alba: "Jössz ezzel a szemkilövetés, lovasroham panellel" Ez nem panel hanem tény! Ha a te szemedet lőtték volna ki, másképp látnád a világot!
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 19:29 Teljesen elmerültél a saját világodban. Ez a hablaty, amit a végére összehoztál, ha komolyan is gondolod, akkor útlevél a vigyorgóba.
Szomorú, mert eleinte még mutattad az intelligencia némi jelét, de már elmúlt.
Csak egy apró megjegyzés, itt is, és még sok helyen azért választanak az emberek nick-nevet, mert valamilyen okból meg kívánják őrizni az inkognitójukat. Te sem a saját neveden írogatsz, de ez a te dolgod. Viszont sértő tapintatlanság erőszakosan követelni személyes adatok felfedését. Itt a vélemények ütköznek, és nem a valós személyek.
Szomorú, hogy ezt még magyarázni kell. Van olyan fórum, ahol névvel, címmel, fényképpel szerepelek. Ez nem az. Tolakodásoddal megsérted a személyes teremet, megkérlek, távozz a közelemből. Nem kívánok olyasmit a kíváncsi orrodra kötni, amihez az égvilágon semmi közöd.
Béla333
Nem kellene szétosztogatni mindent.
Inkább adja oda nekik a Felcsúti Polgármesteri Hivatal alaptörvény asztalát...
Vagy a vejkó közvilágítási szettjéből egy lámpaoszlopot...
Gyurka80
@Giovanni Alba: Ha neked hablaty pl.a kórozs-féle hazudozás , ilyen nem logikus hozzászólásaidból gondoltam, hogy nő vagy.Semmi személyes adatot nem kérdeztem,csak nő vagy férfi .De a libernyákoknál nem ilyen egyértelmű,mert lehet, hogy egyéb más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.