A betegek költöztetésével és olajradiátorok bevetésével próbálják óvni a pácienseket az épületbe is betörő hideghullámtól a baleseti intézetben.

A baleseti intézetben annyira hideg van, hogy kabátban, sálban dolgoznak a nővérek és az orvosok

Fotó: Pixabay

A Népszava szerint az épület északi oldalán több osztályon napok óta 10 fokos hőmérsékletben, illetve olykor még ennél hidegebb helyiségekben dolgoznak az orvosok és az ápolók.

Az ablakok nem zárnak rendesen, ezért a helyiségek kifűthetetlenek. A nővérpultoknál, illetve folyosókon pulóverben, sálban, kiskabátban lehet csak megmaradni.

A lapnak az egyik orvos arról mesélt, hogy vannak kórtermek, amelyekben viszonylag elviselhető a hőmérséklet de még mindegyik így sem használható. Ezért a bennfekvők egy részét át is kellett költöztetni.

A kórház vezetése olajradiátorokat és pokrócokat szerzett az érintett épületrészbe, de a hideg maradt, miután az olajradiátorokat nem bírja el az elektromos hálózat.

A gyermekosztályon a hőmérsékletet jelenleg két otthonról behozott olajradiátorral próbálják biztosítani, több osztályon, valamint orvosi szobákban, a sebkötözőben hasonló a helyzet.

Egy másik szakdolgozó arról beszélt, hogy ő napok óta 8-12 fokos helyiségekben dolgozik. Szerinte ilyen körülmények mellett nem túl biztonságos, sőt fokozott kockázattal jár a nap 24 órájában baleseti sérültek ellátása.

(Népszava)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
...de a stadionokban működik a gyepfűtés,és ebben az országban ez sokkal fontosabb,minthogy a kórházakba ne fázzanak a betegek.Kiváncsi vagyok,ha végre megszabadulunk orbántól,mi lesz ezzel a sok felesleges stadionnal,amiknek a fenntartása is sokszázmillióba, milliárdokba kerül évente. Szép dolog a sport,de nem mindenek előtt. Ami némelyik kórházban folyik,az a kormány szégyene.Nem véletlenül tiltják a kórházakban a fotózást.Minél kevesebb fotó jelenjen meg a lepusztult helyekről
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1984
Kásler szerint 70(!) éves lemaradást dolgoztak le.
És aztán szembejött a valóság...
1984
@csipetke: ".Kiváncsi vagyok,ha végre megszabadulunk orbántól,mi lesz ezzel a sok felesleges stadionnal,amiknek a fenntartása is sokszázmillióba, milliárdokba kerül évente."

Én gondolni sem akarok erre, mert "úgy érzem hogy megbolondulok".
ittott
síruhát mindenkinek. 2rul legyártja. így írják? vagy ...
balos
A faszbukon valami marok sandri még mindig a 8 évvel védi a gecit!Kíváncsi leszek,mikor rátolják a földet,mert nem fizette a hi-telt ki kire fog mutogatni?
voltmárjobbis
És ott van az ellenkezője is: baleseti rehab, nyár, 40 fok a kórteremben. Anyám hőgutát kapott pl. Be kellett vinnem ventillátort. Mondjuk le is nyúlta vmelyik alkalmazott.
csak úgy....
annál nem lehet szarabb,mikor egy operáló orvosnak a kesztyübe is remeg a keze és a sálja csücske ott marad a varrataid között...,és csak helyieg vagy érzéstelenítve, de közben a hidegben aludni sem mersz a jegesmedve fóbiád miatt..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.