A DERÉK HVG ÉS A MEGMONDÓK BEINDÍTOTTÁK BORÍRT-GÉPET!!! =)) Összefogás után ott is van esélye az ellenzéknek, ahol 2018-ban a legerősebb indulóra 20-25 százalékot vert rá a fideszes győztes. A matematika azonban nem mindig találkozik a valósággal: az érintett körzetek egy részében a Jobbik szakadása írhatja újra a képletet.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Noch dazu a matekra hivatkoznak

a derék fizetős HVG és a megmondóemberek beindították a bornírtság cunamit

„Ahol minden szavazat számít: mutatjuk a körzeteket, ahol a 2022-ben pár száz vokson múlhat a győzelem” címmel irkodmányt rittyentettek, megcsillogtatván a fingjuk sincs azegészről – elemi szinten lövésük sincs a választásokról -, valamint, hogy ez sem zavarja őket abban, hogy véleményt mondjanak és azt még kizárólagos okosságként hirdessék is.
A címben is kiemelt blődli – mármint, hogy megmutatnák a körzeteket, ahol a 2022-ben pár száz vokson múlhat a győzelem – már sokat elárul. S nem csak azért mert ilyen körzetek nincsenek, sőt egyáltalán nincsenek körzetek a magyar választási rendszerben. Legalább ennyire levegőben lóg maga a becslés is, hiszen szinte egyetlen biztosnak, vagy legalább erőteljes momentuma sincs meg. Ráadásul, ha lenne, akkor ez a „dolgozat” a kormányt segítené abban hogyan kell a választó-KERÜLETek határait mozgatni!!
Ami pedig az abbéli vélekedésüket illeti, hogy „hiába nagy a közös lista elfogadottsága, továbbra is lehetnek olyanok, akiknek nem fér bele a Jobbik vagy a DK”. Amiben egy apróság lehetne, de az előző elemzésük kizárta a személyek hatását!!!
Nos a dolog úgy áll, hogy sok minden kétséges, de egy dolog meglehetősen egyértelműnek látszik: azok, akik nem akarnak Orbánra szavazni, többségükben szívesebben szavaznak a z összefogásra, mint a tagokra külön-külön! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Tényleg meg kell kérdezni: ti kinek drukkoltok?

A derék hvg.hu urán a telex.hu is belecsapott

Az újabb írás egy szempontból sokkal jobb a HVG-snél, mert legalább nem körzeteskedik, azaz tudja, hogy választókerületek vannak.
Viszont ezzel a együtt-külön dologgal nekik is meggyűlt a bajuk.
Az csak egy dolog, hogy a kövélemény-matatók vonatkozásban elsőbb kihagyja a századvégeseket, majd döngő érvként használja a hazugságukat.
Nevezetesen „az adatokat úgy kell értelmezni, hogy mivel közjogi szempontból még nem létezik közös ellenzéki lista vagy szervezet, és nincs közös arc (miniszterelnök-jelölt) sem, a hat párt eredményeit jobb híján csak összeadva lehet kezelni.” – írják, ami persze nem csak egy szimpla szakmai marhaság, de egy tudatos csúsztatás is.
Igen a jelenlegi mérések egyezlen releváns és egyértelmű üzenete – ráadásul az altérés erőteljesen nagyobb a mérési hiba nagyságrendjénél: az összefogásnak nagyobb a támogatottsága, mint a résztvevők összege!!! =))
Ez a tény valahogy felettébb irritálónak látszik a nem kormány-párti megmondók körében! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.