Az elmúlt két hétben tizenöt magyar halálát okozta a hideg.

Október óta 104-en haltak meg a hideg miatt

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

A hvg.hu azt írja, tavaly október óta 104 ember halálát okozta a hideg Magyarországon – adta hírül vasárnap a Magyar Szociális Fórum (MSZF).

A szervezet legutóbb a január végi adatot közölte, akkor arról számoltak be, hogy 89 ember vesztette életét kihűlés miatt. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt két hétben ilyen okból tizenöten hunytak el.

(hvg.hu)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
Pedig a megoldás oly egyszerű, meg kell nyitni a stadionokat a rászorulók előtt. Ha már fűtik a gyepet, legyen valami haszna is. Nekünk minden élet számít, vagy mégsem? A fű a fontosabb, vagy az emberélet?
Lássuk, ki a legény a gáton! Beszéljenek a tettek!
Málna
@Giovanni Alba: Van már rá megoldás, hajléktalanszállónak hívják.
Giovanni Alba
@Málna: ma, 10:30 Kisebb falvakból, meg azokról a helyekről, amelyekről három hónapja beszéltünk, költözzenek a nyomorgók a nagyvárosokba, hogy ki tudják használni ezeket a fantasztikus lehetőségeket. Piroska, egy biztos, okosabb nem lettél.
Málna
@Giovanni Alba: A stadionokhoz nem kell költözni?
Giovanni Alba
@Málna: ma, 10:38 Nem. Egyébként nemigen vagyok rád kíváncsi, csak az az érdekes, mibe kötsz bele, mert valamibe belefogsz.
Málna
@Giovanni Alba: Ne személyeskedj! Maradjunk a tárgynál. Szóval a stadionokhoz nem kell költözni? Az van minden kis faluban?
csak úgy....
@Giovanni Alba: kötödés @Málna: ! :) dícsérd a kedvenc humoristáját, akkor nem kötözködi.
csak úgy....
@Málna: szerintem (ha akarod) ki tudod silabizálni a németországi adatokból az iszonyatosan nagy különbséget!
de.statista.com/statistik/daten/studie/76072/umfrage/im-winter-erfrorene-obdachlose/
Giovanni Alba
@Málna: ma, 10:46 Riroska néni, ne tessen már annyira szigorúan nézni, nem kellene mindenbe beleállni. Mondtál egy szép és jó dolgot, úgymint hajléktalan szállót, én mondtam a fűtött gyepű stadionokat. Most tényleg collstokkal akarod lemérni az akciórádiuszukat? Azt kellett volna leszűrnöd (ha már a parancsolgatásnál tartunk, én nem személyeskedek, te meg nem adsz ilyen határozott utasításokat, mert nem vagy az anyám), hogy vagy a segítséget visszük helybe, vagy a szűkölködőket a menedékbe. Ha már beszélgetés, keressük már meg, hogy hány stadion van szép hazánkban, és hány krízisközpont, nappali melegedő (ami 20 fillért nem ér éjjel), éjszakai szálláslehetőség.
Málna
@csak úgy...: Nem érdekelnek a németországi adatok.
Málna
@Giovanni Alba: Jól van na...Hülyeséget mondtál, aztán meg neki állsz hisztizni. Nem kell lemérni semmit, sok esetben egyik sincs helyben, de hajléktalanszállóból még mindig jóval több van, mint stadionból.
Egyébként miből gondolod, hogy ezek az emberek megmenthetőek lennének? Tudsz mondani pár példát ezek közül, hogy miként lehetett volna segíteni? Mert én egyetlen konkrét esetről sem tudok.
csak úgy....
@Málna: bezzeg ha 10X többen fagytak volna halálra...
-az a szomorú,hogy téged a magyar adatok sem érdekelnek ,azok az emberek meg föleg nem,akik a kedvenc humoristád miatt kerültek erre az iszonyatos sorsra! persze egy @Málna: mitöl lenne ember vagy emberséges.
Málna
@csak úgy...: Engem a konkrét esetek érdekelnek. Tudsz példát mondani? Gondolom, nem.
csak úgy....
@Málna: 104 halott! kell ennél konkrétabb?
csipetke
@csak úgy...: 14:39 Valószínűleg frissen végzett kubatov trollképző tanfolyásán,ahol,gondolom oktatják azt is,mindegy,mekkora baromságot ír,legyen az övé az utolsó szó.
csak úgy....
@Málna: ok! 30-as agrármérnök srác 2 gyerekkel a neje halála után utcára került ,a gyerekek állami gondozásba. a cég kirúgta mert túl sokat hiányzott a bank meg kilakoltatta mert nem tudott fizetni.
ö nem fagyott meg,szerencsére ,- ezzel azt próbálom ecsetelni,hogy mennyire egyszerü manapság az utcán landolni!
csak úgy....
@csak úgy...: jah, és nem ivott nem dohányzott, a maradék spórolt pénzt meg a neje temetésére költötte!
Málna
@csak úgy...: Szerencsétlen lúzer...De én a 104 eset valamelyikére lennék továbbra is kíváncsi. Érted, ugye?
csak úgy....
@Málna: elég konkrét a busa buksidnak?..persze fogadok,hogy most azzal jössz,hogy ö nem is fagyott meg.. :) már ismerem a logikád...
csak úgy....
@csak úgy...: látod! mondtam pedíg még nem is olvastalak! :)
te egy beszarás nöszemély..
Málna
@csak úgy...: Ez nem az ÉN logikám, mivel a megfagyott emberekről beszélünk, ő meg tényleg nem fagyott meg. Tehát nincs a 104 eset között.
csak úgy....
@Málna: ezt a "szerencsétlen lúzer" -t nem találod otrombának?
te valóban ennyire érzéketlen és rongy ember?
Málna
@csak úgy...: Még finom is voltam egy olyan emberrel kapcsolatban, aki hagyja, hogy a gyerekei állami gondozásba kerüljenek, mert képtelen gondoskodni róluk - mérnökként.
De térjünk vissza a témára. Bár nyilvánvalóan nem tudsz példát mondani. És ez gondolom, neked cseppet sem gyanús, hogy nem hallottunk semmi konrétat ezekről az esetekről.
csak úgy....
@Málna: te nem vagy normális,fordulj orvoshoz!
Málna
@csak úgy...: Érted egyáltalán, amiről beszélek?
csak úgy....
@Málna: kopj le! te az én szememben egy senki!
Málna
@csak úgy...: Na, egy újabb hisztis. Miért nem tudtok ti normálisan, ésszerűen reagálni?
csak úgy....
@Málna: ez nem hiszti! erkölcsi és szellemi toprongyokkal minden fölösleges és hiába. kopj le!
Málna
@csak úgy...: Dehogynem az. Nem tudsz józan ésszel reagálni a mondandómra, ezért hisztizel, próbálod rám verni a balhét, mintha én tehetnék arról, hogy nem tudsz gondolkodni. Mind ezt csináljátok. Olyan egyformák vagytok.
solidedge
Egy erdei köbméter fa ára átlag 35000 Ft. Még nagyanyónak is szüksége lenne 5 köbméterre, ha fűt és főz. 165000 Ft-ot kifizetni évente van akinek lehetetlen. Talán ez az egyik oka a lakásokban történő fagyhaláloknak.
csak úgy....
@solidedge: és a nagyanyó nem iszik,nem dohányzik ...
Málna
@csak úgy...: Jól van, hagylak bohóckodni tovább. Remélem, tanultál belőle, és máskor nem szólsz bele a felnőttek dolgába.:-)
csak úgy....
@Málna: kopj le rólam bolondlány, hánynom kell töled és a hozzád hasonlóktól!
Málna
@csak úgy...: Látod, a saját butaságod miatt húztad fel magad. Kellett ez neked?
csak úgy....
@Málna: téged csak ezért járattak kárpátalján magyar iskolába az ukrán szüleid ?
csak úgy....
@Málna: náladnál okosabbak is próbálkoztak azzal,hogy fölhúzzanak ... :)
a te sorsod,hogy hülyén fogsz megfagyni..
Málna
@csak úgy...: Azt mondtam, hogy saját magadat húztad fel, nem azt, hogy én húztalak fel. Szívesen elismételem, amit elsőre nem értesz.:-)
És nem valószínű, hogy meg fogok fagyni. Honnan veszed már megint ezt a hülyeséget? És hogy ukrán vagyok? Csak kíváncsi vagyok, honnan jönnek ezek a szamárságok.
Málna
@Szeparepa2: Ne röhögtesd ki magad! Neked amúgy milyen mentális problémád van? Ugye voltál már orvosnál vele?
Aki Én
@Málna: ,, Ne személyeskedj! Maradjunk a tárgynál. Szóval a stadionokhoz nem kell költözni? Az van minden kis faluban?"
Tényleg nem érted az iróniát, vagy ennyire segg hülye vagy?
Szerintem segg hülye.
Mondjuk ahelyett, hogy az évi százmilliókat keresőket támogatjuk közpénz tízmilliókkal, erre, illetve a szociális háló fejlesztésére, szociális támogatások emelésére kellene költeni. Ahogy a világ minden valóban demokratikus és felelősségteljes államában.
Hogy te ezt nem érted, az pedig rendben van, mert aljas és ostoba propagandista vagy.
Málna
@Aki Én: Próbáld meg értelmezni, amit kérdeztem. Segítek: példát kértem a 104 kihűlt emberre. Hogy tudjuk, miképp lehetett volna segíteni rajtuk. Érted már? Ha nem, akkor hagyjuk a témát, a szokásos hadoválásod nem érdekel.
Giovanni Alba
@Málna: tegnap, 14:29 Látod, az eddig eszembe sem jutott, hogy nem piros vagy, hanem még zöld. Jössz megint a cinikus szövegeddel, hogy hiszen meg sem lehetett volna menteni őket. Nem láttad a plakátot, vagy csak nem értetted? Pedig jót mondott, még ha tudjuk és értjük is, hogy ez csak reklám és propaganda. Arra a plakátra gondolok, amelyik büszkén hirdeti, nekünk minden élet számít. Vagy mégsem?
Málna
@Giovanni Alba: Nem érdekel semmilyen plakát, csak a konkrét esetek. Hajléktalanunk nem megy be a szállóra, tehát ahol épp lehajtja fejét, oda húzzunk fölé gyorsan egy fűthető bódét? Vagy hogy gondolod ezt a megmentést?
Giovanni Alba
@Málna: ma, 13:03 Már a pártsajtót sem olvasod? Megjelent a felhívás, miszerint törődjünk embertársainkkal, ha látunk jártunkban-keltünkben elesetteket, szükséget szenvedőket, ne hagyjuk őket magukra, a megadott telefonszámon jelezzük, vagy pedig hívjuk fel a segélyszolgálatot. Te tényleg ennyire be vagy gubózva? Nem érdekel semmi és senki, de kötözködni azt tudsz? Nem tudom eldönteni, hogy csak provokálsz (sanszos), vagy valóban ilyen buta liba vagy.
Tőlem követelsz egy komplett mentési tervet, miközben a cinikus, részvétlen akadékoskodásban éled ki magad.
Állj le, ne égesd magad tovább. Nem érdekel semmiféle plakát? De hiszen neked, és a hozzád hasonlóknak készülnek, hiszen te is sikeresen megállítottad a migráncsok beözönlését, nem?
Málna
@Giovanni Alba: Tehát ezzel azt akarod mondani, hogy ezek az emberek azért haltak meg, mert senki nem hívta a segélyszolgálatot? Ez komoly?
Giovanni Alba
@Málna: ma, 17:29 Nem, kicsi gyümölcs. Azt akarom mondani, hogy roppant unalmas lett mára az értetlenkedő csodálkozásod, ami egyszerű provokáció. Neked nem lehet semmit mondani, mert egyszer teszed az erdőben eltévedt kisgyereket, aki ámuldozva néz ki a fejéből, és semmit nem ért, aztán meg átváltasz fölényeskedőbe, hogy neked ne magyarázzon senki, te ezt már régóta tudtad. Sándor György tudta jól hozni ezt a figurát, csak ő ezerszer tehetségesebb nálad, másrészt meg ő humorista, te meg egy egyszerű háziszárnyas.
"Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról?"
Ez egy idézet tőle, lehet háborogni :-)
Málna
@Giovanni Alba: Amikor szembesítelek vele, hogy mekkora hülyeséget mondtál, akkor mindig terelsz. És mindig ugyanazt adod elő. Szánalmas.
Aki Én
@Giovanni Alba: ...reménytelen. Mond egy butaságot (százat), aztán mikor érzi, hogy butaság lett, elkezdi magát erősíteni, dicsérni. Ki lehet éhezve, egy kis pozitív visszajelzésre. Az a baj, hogy ennek hiányának magyarázatát másban keresi. Pedig nála a megoldás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.