Mélyszegénység, roma származás, állami gondozás mint kockázati faktor a gyerekek szexuális kizsákmányolásában – olvasható egy gyermekvédelmi országjelentésben.

Hintalovon: 2018-ban a EU-ban azonosított gyermekprostituáltak több mint fele magyar származású volt

Idén első alkalommal jelent meg a gyerekek szexuális kizsákmányolásáról szóló hazai riport, az ECPAT nevű, a gyermekek kizsákmányolása ellen küzdő nemzetközi szervezet és a Hintalovon Alapítvány közös országjelentése.

A jelentés a jogszabályi kereteken és a társadalmi jellemzőkön túl kitér az emberkereskedelem, a kényszerházasság, a turizmus területén történő kizsákmányolás és a gyerekek prostitúciós célú kizsákmányolásának hazai megjelenési formáira is.

A jelentésben egyebek mellett az olvasható, hogy az elérhető adatokból látszik az, hogy a mélyszegénység és az ebből fakadó körülmények tartoznak az áldozattá válás fő tényezői közé.

Az áldozattá vált gyerekek legtöbb esetben hátrányos helyzetűek, szegény családi háttérrel rendelkeznek, és marginalizált társadalmi rétegekhez tartoznak. 

A szexuális kizsákmányolás legtöbb áldozata az ország legelmaradottabb régióiból származik. Hazánkban csakúgy, mint számos más országban, az állami gondozásban élő gyermekek fokozottan veszélyeztetettek az áldozattá válás szempontjából – a magyar gyerekek kb. 8 %-a él gyermekvédelmi szakellátásban. A vizsgálat során 11 évesen áldozattá vált gyerekeket is azonosítottak.

A gyermekek prostitúciós célú kizsákmányolásának területén a magyarországi adatok nemzetközi adatokkal történő összehasonlítása különösen figyelemre méltó.

Egy 2018-ban publikált EU-s jelentés szerint az kutatásban vizsgált időszakban az EU területén azonosított prostitúciós célú kizsákmányolás áldozatává vált gyermekek több mint fele volt magyar származású

- írják a Hintalovon Alapítány honlapján.

(hintalovon.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
azért pontosítsunk...nem magyar,hanem cigány..
jancsipapa
@Horizont: Tényleg mindegy. Az viszont nem mindegy, hogy nincs kimondva ,hogy cigány,hanem következetesen ,hazug ,megtévesztő módon " magyaroznak "...
Pálinkás Pál
@Horizont: ha ezt egy cigónak mondod,még pofán is ver,hogy magyarozod...legjobb jelző rájuk a parazita.féreg
Csizmás Kond
Mélszegénység meg cigány származás...hát ez hazugság
CsipkeRózsa
@Shikari: Mutasd azt a kimutatást, ahol külön közlik, hogy a cigányok.

Egyébként, nem a cigányok mennek ki más országba, hogy pénzt keressenek.
Pálinkás Pál
@Horizont: azért tudod hogy a két dolog egész más...
Sámannus
Ezt csakis a jó családjogi törvényeknek köszönhetjük aminek a receptjét már külföldön is kérik. Párosul ez a remek közbiztonsággal, és a kiváló határvédelemmel. Ebből azt is biztosan állíthatjuk, hogy sem Soros, sem a migránsok nem lehetnek ennyire züllött gazemberek, mert nincsenek is. Attól tartok, hogy a letelepedési kötvényeket is segítségül hívhatták ezekhez a világraszóló sikerekhez.
jancsipapa
@Horizont: Ha pedig így van nyugodtan ki lehetne írni,hogy cigány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.