A szerződésben vállaltnál korábban és több koronavírus elleni vakcina érkezik Magyarországra Kínából – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban azt mondta, hogy a szerződés szerint február végéig félmillió kínai vakcina érkezett volna Magyarországra, de most, február közepén 550 ezer vakcinát szállítanak.

Szijjártó: korábban és több kínai vakcina érkezik Magyarországra

Fotó, címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

A külügyminisztert a videóban erről Magyarország pekingi nagykövete tájékoztatta telefonon. Pesti Máté elmondta: a 84 hűtőkonténerben tárolt 550 ezer vakcinát már bepakolták a repülőgépbe, amely egy óra múlva indul Pekingből Budapestre.

A külügyminiszter a beszélgetés végén arra kérte a nagykövetet, hogy az első adag szállítmány elindulása után dolgozzon a következő szállítási terminuson.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A fidesz-hívők hosszú,tömött sorokban állnak sorba,hogy kedves vezírüknek megfelelve beoltassák magukat a kínai vakcinával. A pattogó izgága 2 millió adagot vett?Pont elég lesz a fidesz-fanoknak..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig efftársilag "igen ellenjavallt"!
RonaGyuri
újabb vakcinák estek le a teherautókról??? =))
tudode
Egyáltalán a járványügyesektől rendelkezik a külügyér meghatalmazással, vagy önszorgalomból segít be a felcsúti nemzetvezető utasítására a minden lében kétkanál külügyér, ez lehet a kérdés!
csipetke
@tudode: 10:18 Kökény Mihály,aki egy komoly,megbecsült egészségügyi miniszter volt,(káslerrel ellentétben) azt mondta,hogy a miniszterelnöknek,és a külügyminiszternek semmi helye a járványügyi kommunikációban. Ehhez képest orbán, egyfolytában nyilatkozik,ha kell,ha nem, és az embereket az idióta nyilatkozataival bizonytalanította el az oltással,és a vakcinákkal kapcsolatban is.Egyik nap a ruszki,másnap a kínai vakcinát preferálta.Eközben a kakadu röpköd,mint egy narkós denevér oltóanyagért,holott ez eü-s,hozzáértő szakemberek dolga lenne. És rohadtul csodálkoznak,hogy az emberek nem bíznak az oltásban,(bár ez mostanra javult) de a kínai vakcinában meg főleg.Majd ha az eu rábólint,akkor oké,de ameddig csak orbán állítja,hogy jó,az pont annyira hatásos,mint a lósz@rban a vitamin
tudode
@csipetke: .
Amit ez a közjogilag érvénytelen, szakbarbár, átpolitizált hogy is fogalmazzak, hogy nyomdafestéket tűrő legyen, az kész kabaré!
kereső
Az ördög a részletekben rejlik. Jelesül:" Fontos: a készítményt klinikai III-as fázis kereteiben adják a pácienseknek."-irjja az index.

Magyarország lakói kisérleti alanyaivá váltak Kinának, a kinai kommunista pártnak. Ha valaki azt mondja most nekem, hogy ez nem politikai/ orbáni érdek kérdés- az használja azt a kis golyóbisában rejlő józan paraszti eszét, amit a szüleitől kapott örökül.
Pakisztánban, a kormány megtiltotta a vakcina beadását a 60 éven felülieknek. A magyar kormány meg bevállalta, hogy pontosan ezen korosztályon kész a klinikai tesztelést lefolytatnia kinai kormánynaak megfelelve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.