A konzervatív Hudson Intézet programigazgatója a Magyar Nemzetnek adott telefonos interjút, amelyben elmondta, hogy az új amerikai elnök Orbán ellenzékét segíti majd. 

Számítsanak a legrosszabbra a Biden-adminisztrációtól, olyasmire, mintha Obamáék lennének meghatványozva. Valószínűleg be akarnak avatkozni a magyarországi választásokba is, pénzt adnak a Fidesszel szemben álló civil szervezeteknek, és összedolgoznak a magyarországi ellenzékkel

-  mondta a lapnak John Fonte.  

John Fonte a magyar kormány és Joe Biden viszonyáról: "Számítsanak a legrosszabbra"

Fotó: MANDEL NGAN / AFP

Az igazgató elmonda azt is, hogy a következő budapesti amerikai nagykövet várhatóan valamely liberális internacionalista lesz, aki jól megtalálja a hangot az Orbán-ellenes civil szervezetekkel.

Arra a kérdésre, hogy mire számíthat a magyar kormány a Biden-adminisztrációtól, Fonte így válaszolt: 

A folyamatos nyomásgyakorlásra. Biztosan emlékszik rá, hogy Biden októberben Belarusszal említette egy lapon Magyarországot és Lengyelországot. Valószínűleg be akarnak avatkozni a magyarországi választásokba is, pénzt adnak a Fidesszel szemben álló civil szervezeteknek, és összedolgoznak a magyarországi ellenzékkel.

Visszatér a washingtoni külügyminiszté­riumba – mégpedig a harmadik legfontosabb posztra, politikai államtitkárként – Victoria Nuland, de hozzá hason­lóan a CIA, a Központi Hírszerző Ügynökség új igazgatója, William Burns is tett Orbán-ellenes kijelentéseket. Az egész társaság liberális internacionalistákból, nemzetek feletti progresszívekből áll. Ők nem a nemzeti szuverenitásban, hanem a globális kormányzásban hisznek. Elvennék a hatalmat a demokratikus nemzetállamoktól. 

Szóval számítsanak a legrosszabbra a Biden-adminisztrációtól – olyasmire, mintha Obamáék lennének meghatványozva. Megpróbálják aláásni Orbánt olyan érvekkel, hogy totalitárius, tekintélyelvű. Persze Nuland figyelmét várha­tóan Oroszország és Kína is leköti majd.

Jelenleg nincs amerikai nagykövet Budapesten, de Fonte elmondta, hogy Biden olyasvalakit küld majd, aki a legutóbbi nagykövet, Cornstein teljes ellentéte lesz: egy liberális internacionalistát, aki jól megtalálja a hangot az Orbán-ellenes civil szervezetekkel.

Forrás: Magyar Nemzet

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Azért Goodfrienddet még visszaküldhetnék egy kicsit :-)))...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@silber13: csauseskoból vizsgázott a szharkari ;) no magyar történelemből :D
csak úgy....
@Shikari: www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2kbkwDvkAH1Hlzf9rwZX6CIojJlX6vl5TaTlVQ6f2ZzMu6vtu3gpRhJ1I&v=1LrY5xfS49o&feature=youtu.be

itt a kedvenc nótád dade, holnap hányra mész dógozni!? :) a buszmegállóba várlak ,vagy várjalak inkább a nemzetinél ? ;)
CsipkeRózsa
@Giovanni Alba: Szerintem ennek a szövegnek a fele sem igaz. Ez a Magyar Nemzet ritkán mond, ír igazat.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: nézd el nékik, körbe köll ám toporogniuk,nyalni falni az uralkodót ha nem akarnak ( szeretnének) az utcára kerülni! magyarországon az igazmondó juhász már éhen halt volna ..
gina
@Shikari: Te egy kis csepp szar vagy a vizben , mit akarsz egy nagyhatalommal szemben , a kis hitler elmebeteget megszik reggelire /// de honnan tudnád te nulla

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.