Elég különös és szokatlan cikk jelent meg az Index oldalán február 3-án a Rogán-földügyekről – szúrta ki elemzésében a 444.

Nem látszó földvásárlások

Egy nappal az ügy kirobbanása után jelent meg ez a cikk, amely arról az ügyről szólt, hogy a miniszter új felesége, Rogán Barbara és családja az esküvő előtt 1,6 milliárd forintos földvásárlásról írtak alá adásvételi szerződést. 

Rogán azzal állt elő felesége földvásárlási botrányügyében, amire először egy álnéven írt Index-cikk utalt

Fotó: MTI

„A földhivatali nyilvántartásban még nem látszanak Rogán Barbaráék földvásárlásai” címmel megjelent cikkben ismertetik a tényeket, majd így folytatják:

„Lapunk megnézte a földhivatalnál a helyrajzi számok alapján az ingatlanok tulajdoni lapját, amelyek még nem utalnak sem adásvételi, sem banki jelzálogos tranzakciókra. Egyelőre semmilyen földet nem vásárolt a miniszter és családja, a földhivatali adatok alapján ez idáig egyetlen szerződés sem teljesült.”

A 444 szerint azért volt különös, hogy az Index cikket szentelt az információnak, mert ennek önmagában

nem volt hírértéke.

Ugyanis a földügyletek sajátosságai alapján eddigre egyáltalán nem kellett volna, hogy a földhivatalban már látszódjon a vásárlás. A Szeredy Dani álnéven írt cikkben szerepelt az is, hogy „az Index banki információi szerint még a banki tárgyalások sem zárultak le, az egyeztetések folyamatosan zajlanak” – ami szintén nem mondott ellent az eredeti cikkeknek.

Az Index az ellentmondások feloldása érdekében megkereste Rogán Antalt is, aki azonban nekik sem nyilatkozott.

"A miniszter környezetéből úgy értesültünk, hogy a politikus a felesége és magánélete védelme miatt nem kívánt most megszólalni. Forrásaink azt is hozzátették: Rogán Antal a közelgő kampányidőszak miatt a jövőben is számít hasonló támadásokra.” 

- írták. 

A Index-cikk szerzője Szeredy Dani volt. A 444 azonban utánajárt annak, hogy ilyen nevű munkatárs nincs az Index impresszumában, szerkesztőségi email-cím sem tartozik hozzá. A név nem véletlenül ismerős: Szeredy Dani az egyik főszereplő Ottlik Géza Iskola a határon című regényében.

A 444 szerint „Szeredy Dani” cikke kilenc nappal később új értelmet nyert. Ennyi hallgatás után szólalt meg először Rogán Antal az ügyben: "lehazugozta" azokat, akik megírták a sztorit, és közölte, hogy felesége és családja nem vásárolnak földet.

Arra pedig, hogy ez az üzlet talán mégsem teljesül, az Index cikke utalt először.

Erre ők maguk is hivatkoztak a napokban. „Az Index (...) elsőként jelezte, hogy a földhivatalnál a helyrajzi számok alapján az ingatlanok tulajdoni lapjai nem utalnak sem adásvételi, sem banki jelzálogos tranzakciókra” – írták abban a cikkben, amiben Rogán Barbara szüleinek helyreigazítását is közlik.

A főszerkesztő reagált

Mivel a 444 elérhetőséget nem talált Szeredy Danihoz, Fekete-Szalóky Zoltán megbízott főszerkesztőnél érdeklődtek, aki elmondta:

„Ez egy nicknév, a mögötte álló szerző nem akarja felfedni magát.”

A megkeresés során elmondta azt is, hogy főszerkesztőként ő maga élesítette a cikket, és hogy nem külsősről, hanem a szerkesztőség egyik tagjáról van szó. Aztán megismételte, hogy a szerző nem szeretné felfedni magát, „nicknevek” pedig az Index korábbi időszakában is előfordultak.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Rengeteg Hofi klasszikussal lehet az orbáni érát illetni. Ide is több illik. Hogy például csak azt vegyük elő:: ""Elvtársak, mielőtt bármit mondanátok---egyeztessetek.""
Na, ez maradt el ismét...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Szeparepa2: Na, bolsevik szarkupac! Megártott a fortyogás, neked is meg a rühesbolsi kurva anyádnak is? Ilyenkor mindig dől belőled a szar, ami a lényeged? Akkor talán merülj vissza a bolsi latrinába! Odavaló vagy! A Böszmeszart meg töröld már le a pofádról, bolsi mocsadék! Vagy az az "efftársi éked"?
ómió
@Ábel: Látom, Ábel efftárs, aljasságban már Böszme-vezéreddel vetekszel! A mocsokbolsi hazudozásban azért még komoly hátrányban vagy vele szemben! Húzzál bele!
Lepényleső
Köztörvényes bűnökkel élni mennyire nehéz lehet,hogy súlyuk alatt az elkövetőkből még egy el nem repedt?
Eladott Ország
Az, hogy az évek óta bujkáló propagandaminiszter egyáltalán vette a bátorságot, és tíz nap ordító kussolás után képes volt azt állítani, hogy az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó, vagyis már megint Rogán feltaláló ( informatikai szakértő?) az áldozat, tökéletes kórkép arról, hogy mennyire nézik le a saját választóikat. Ennyire: mindig valamivel jobban, mint az előző védhetetlen gazemberség kapcsán. Folyton arra kényszerítik őket, hogy ne az érzékszerveiknek higgyenek, ne azt tekintsék valóságnak, amit látnak, hallanak, hanem lássák a láthatatlan nagy összeesküvést, aminek ártatlan áldozata az Orbán-kormány Rogánostul, mindenestül.
ómió
@Eladott Ország: Hát, ha most a saját tetü bolsi bandádra gondoltál - a "potom" 100 millió lemészároltjával - akkor stimmel! De muszáj ezt mindjárt másokra is hazudnod, görényfi!? Úgy az "efftársi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.