Egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy út szélén a hétfőn eltűnt, majd estére megkerült szegedi önkormányzati képviselőre, akit Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállíthattak – írta meg kedden a Telex. A képviselő állapotáról egyelőre semmi konkrétumot nem tudni.

Az út szélén talált rá egy szolgálaton kívüli rendőr az eltűntként keresett szegedi képviselőre, aki leleplezést ígért Botkáról

Fotó: MTI /Kelemen Zoltán Gergely

Ahogy korábban megírtuk, a független Szabó Bálint hétfő reggel még elment futni, a sportolásból azonban már nem tért haza. A rendőrség eltűntként kereste, majd estére levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van. A politikus aztán előkerült: a helyi lapok hétfő este közölték: Szabó Bálint előkerült, életben van.

A politikus hétfőn nem jelent meg a korábban nagy leleplezésként meghirdetett sajtótájékoztatóján

A Szegedma.hu korábban azt írta, hogy a képviselő egy hétfő reggelre összehívott sajtótájékoztatóan akart leleplező információkat közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. A lap szerint Szabó a napokban „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságírójának, Füssy Angélának.

A szegedi portál úgy tudja, Szabó kora reggel elindult futni, de onnan már nem ért haza, Szabó felesége tett bejelentést a rendőrségen, amely megerősítette az eltűnés tényét. 

A Mandiner hozzáteszi, hogy Szabó súlyos állításokat fogalmazott meg vasárnap közzétett videójában Botka Lászlóról és egyes „szegedi oligarchákról”. Többek között arról beszélt, hogy a volt mszp-s polgármester több kérdésben is "hazudott a Cserepes sori piaccal kapcsolatban, amelyet a közelmúltban zártak be veszteséges működésre hivatkozva és szerinte privatizálni akarnak" – írja a lap.

Szegeden szétlopják a városi közvagyont

– mondta a politikus, és közölte, hogy a polgármesterrel szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, illetve rágalmazásért feljelentette Botka Lászlót. Az ígérte, hétfő reggeli országos sajtótájékoztatóján mutatja majd be a részleteket, de végül nem jelent meg a sajtó képviselői előtt és a telefonja azóta is ki van kapcsolva. 

A Telex emlékeztet, még 2019-ben Szabó jogerősen pert vesztett Botka László szegedi polgármester ellen, és egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie neki. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó a kormányközeli Echo tévében, egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak.” A képviselő állításait átvevő szegedma.hu-t szintén elmarasztalta a bíróság a perben. 

Az út szélén talált rá egy szolgálaton kívüli rendőr az eltűntként keresett szegedi képviselőre, aki leleplezést ígért Botkáról

Fotó: Police.hu

Az Index az ügy kapcsán azt írja, lapuknak is megerősítette kedden a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy

eltűntként keresték 9 órán át Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt. 

A férfit este 9 körül megtalálták. A rendőrség megerősítette az Indexnek, hogy a férfi jól van, az eltűnése körülményeiről később adnak tájékoztatást.

Forrás: Telex, szeged.hu, mandiner.hu, szegedma.hu, Index

Címlapkép: MTI /Kelemen Zoltán Gergely

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Már a jövőévi választási cirkuszt szervezik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Ne is engedjék ki ezt az idióta zűrös barmot, mert pont oda való ahova vitték, a pszichiátriára. Többször próbálkozott már ilyen-olyan leleplező anyagokkal, de még 1x sem sikerült az állítólagos 'igazát' bizonyítania.
szaboria1
@lampa laz: Nem semmi ez a pasi volt már porszívóügynők Vas megyében. Most meg Szegeden ügyködik.
Gazella
Ez annyira független mint a haza... olyan narancs nyal9nc mint afrika
Gazella
Botkát ez a szarházi se fogja tudni elmozditani..
Lepényleső
...aminek forgatókönyve még most íródik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.