A kedden érkezett kínai oltóanyagszállítmánnyal mérföldkőhöz érkezett az ország a járvány elleni védekezésben – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a közmédiának adott nyilatkozatában.

Galgóczi Ágnes közölte, 550 ezer adag kínai oltóanyag érkezett Magyarországra, ami 275 ezer ember beoltására elég.

Az oltóanyag könnyen kezelhető, 2-8 Celsius-fokon tárolható, így szállítása sem ütközik nehézségbe.

A vakcina "hosszú lejáratú", két évig felhasználható, és az egyadagos fecskendős kiszerelése a háziorvosi körzetekben könnyen alkalmazhatóvá teszi

- ismertette.

Az oltóanyag akkor lesz felhasználható, ha az NNK-ban elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, mivel az oltóanyag Európán kívülről érkezik, ez szükséges

- mondta.

Galgóczi Ágnes hozzátette: ilyen vizsgálat minden oltóanyagnál megtörténik, van, ahol csak a készítmény dokumentációját nézik át, illetve bizonyos laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek.

A kínai vakcinát, ha felhasználható lesz, a kormányhivatalok fogják eljuttatni a háziorvosokhoz.

A szakember kiemelte, Magyarországon már ötféle oltóanyag elérhető, míg az uniós országokban csak háromfajta készítménnyel oltanak.

Galgóczi Ágnes szerint az unión kívüli oltóanyagok megfelelő minőségűek és felhasználhatóak lesznek, ami fontos a járvány elleni védekezésben.

Hír/kép:MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Mérföldkő: ilyen bevizsgálatlan, engedélyezetlen szart még soha nem akartak Magyarországon gyógyszerként rásózni az emberekre!
tudode
Állj meg vándor, lassíts meg léptedet akkor, amikor SS vakCÍNÁK és bekerülnek a vírus étlapjára:
.
------ Lantos Gabriella szerint a kínai vakcina az új “lélegetetőgépbiznisz”. Az Új Világ Néppárt elnökséget tagját kérdeztük ma a Startban.
.
www.facebook.com/permalink.php?id=203474789762276&story_fbid=3472016572908065
.
www.atv.hu/videok/video-20210122-koronavirus-engedelyeztek-a-hatosagok-az-orosz-es-az-oxfrodi-vakcinakat?fbclid=IwAR0bLnoExXgF1oeLT0MFRWmwa-qjYrrLYgVMMLifzeR2Oofm21xBkxLSwcs
.
LaiKUSOK válasszatok!
gina
Ágneska oltakozz a családod legyen az első... vagy túléled vagy sem, de szerencsére utódaid sem lesznek a szuper szertől
jesz
Már van vakcina, most meg a tű nem jó..hogy lehet ennyi alkalmatlan barom?

Amit most hoztak kínából, az a vakcina legalább egyadagos, minden beoltandó versenyzőt sterilen csomagolt vadiúj fecskendővel oltanak, feltöltve, nem kell szívogatni..

Most meg ez a baj?
simmering73
"Az észak-koreai típusú orbáni propaganda győzelemként közölte, hogy a beígért egymillió vakcina helyett csak 550 ezret küldtek a kínaiak. Azt sem néhány nap alatt, hanem több hetes késéssel. A győzelmi jelentés oka, hogy a kínaiak állítólag csak 500 ezret ígértek február végére, de 550 ezret küldtek, ami így is csak a fele annak, amit Orbán még január közepén beígért, és amire hivatkozva sürgette, hogy az OGYÉI mihamarabb adja ki a kínai vakcinára az engedélyt. Ennek érdekében még a szabályokat is megváltoztató kormányrendeletet adtak ki."
nepszava.us/olyan-keson-jott-a-kinai-vakcina-hogy-akar-meg-is-lehetett-volna-vizsgalni/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.