Megérkezett bő félmillió kínai vakcina, de dokumentáció híján még az ellenőrző vizsgálatok indulásának időpontja is kérdéses.

Megérkezett félmillió kínai vakcina, csak éppen iratok nélkül, így még az is kérdéses, mikor kezdődhetnek az ellenőrző vizsgálatok

Fotó ( illusztráció): pixabay.com

Megérkezett 550 ezer dózis kínai, Sinopharm vakcina Magyarországra kedden. Ezzel együtt kérdés, hogy mikor lehet majd először alkalmazni a szert: a gyors engedélyezés annak ellenére sem garantált, hogy a kormány jelentősen lazított az előírásokon – írja a Népszava.

A bizonytalanságot mutatja egyebek mellett az is, hogy bár ezt az oltóanyagot a háziorvosokkal szeretnék beadatni, a készítménynek ma sincs nyilvánosan elérhető alkalmazási előirata. Márpedig a Magyar Orvosi Kamara korábban azt írta: az alkalmazási előirat hiányában a testület elnöksége

„nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani a kollégáinak a készítmények alkalmazását, mert az alkalmazási előirat az alapfeltétele a készítmény betegbiztonságot garantáló alkalmazásának, és ez alapozza meg az orvos jogi és etikai biztonságát”

- emlékeztet a baloldali napilap.

Ahogy azt mi is megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök január 15-én a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy pár napon belül több mint egymilliónyi kínai, koronavírus elleni vakcinát tudnának az emberek rendelkezésére bocsátani, ha a magyar hatóságok ezt engedélyezik.

Ehhez képest egy hónappal később, február 16-án Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta a Facebook-oldalán megosztott videóban, hogy a februárra korábban vállalt félmilliónál is többet, 550 ezer adag vakcinák szállított Magyarországra a kínai Sinopharm gyógyszergyártó.

Forrás: Népszava/telex.hu

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nincs dokumentáció? Eztígyhogy?
Tisztelt Bíróság, nincs több kérdésem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
pedró zseniálisak lehetnétek de hol lehet jogosítvány nélkül autózni , vagy utlevél vizum nélkül utazni,Okmány dukumentáció kisérőlevél átvételhez meghatalmazás.
Eszeteket nem szoktátok használni bakker akkor most ki ment vissza érte gyalogosan ? anyám borogass te meg húzz el a tetvesbe mert felelős vagy a munkatársak dolgaiért. járgány kezelés járvány kezelés? Őfelsége megdicsért már? remélem fog Ja hogy az ellenzék keze volt ebbe is? ó hogy erre nem gondoltam megint soros valaki.
Qqberci
Mire megjönnek az iratok, lejár a szavatosság...
DR Eric CARTMEN
Megmondta a felcsúti gumicsizmás. LEESETT VALAHONNAN !!
1984
Bizalomhiány.
Ezért is az ellenzék a felelős!

Ezt az egyet komolyan mondom- még sosem voltam ilyen komoly az utóbbi 10(?) évben!
Ha megapprobálsz beoltani kötelezően az orosz vagy a kínai vakcinával, megnézem a Rambot, veszek egy pár piros térdzokni (az egyik felét a fejemre kötöm, a másik felét a farkamra húzom, és beveszem magam az erdőbe, ahonnan ellentámadást indítok ellened).

Te még nem láttad Rambot életnagyságban.
Ha akarod látni, próbálj beoltani orosz vagy kínai vakcinával!
Nyírfa
Nincs dokumentáció? Eztígyhogy?
Tisztelt Bíróság, nincs több kérdésem.
RonaGyuri
Ne már! Mióta szokott leesni a teherautóról a doksi is az áruval??? =))
Yoda69
Minek szarozni a papirokkal, ugyse tudja senki elolvasni a kinait.
Csak oltsak be nyugodtan a 133 bator embriot, meg a fideSS-birkakat, akik onket es dalolva orban laba ele vetik magukat.
szegfue
Megfelelő iratok nélkül már Kinában sem tehették volna fel a repülőre, mert az áruval kell jönnie a "bizonyitványoknak", hiszen ezek nélkül vámolni sem lehet, nem tudják besorolni!
volvós
Érdekes !!! A tegnapi RTL Klub hiradóban azt mondták, hogy Kínában egy laborban a megtévesztésig hasonló több tízezer " álvakcinát " gyártottak, a vizsgálat szerint sós vízet tartalmazott a vaccina, amit több európai országba de hozzátették, hogy Magyarországra nem került...Ilyen hazug emberek szerzik be - az egyébként méregdrága - kinai csodaszert... szijj-ÁRTÓ ezt is beszopta ...többek között !
Pálinkafőző Rézüst
ez a szíjgyártó szerű kakadu még a helyén van???
Nessy
@szegfue: Ezért küldött a külügy saját, honvédségi repülőt! Nem hiszem, hogy normális országban így nem forditották volna vissza a gépet! Sőt, ahogy a képen látszott, többen mentek érte! Ezek után felmerül a kérdés, hogy minek? Volt köztük valaki, aki legalább olvasott arról, hogy milyen dokumentáció szükséges egy ilyen szállítmányhoz?
simmering73
Kis türelem. A külügyminiszter már írja a dokumentációt.
Aki Én
De minek dokumentáció? A nemzeti-vajda böjtöl, megtisztult az elméje, és ő azt mondta, hogy MEHET!
Akinek ez nem elég, az magára vessen.
1984
A magyar parasztnak így is jó - papírok nélkül. Úgysem tud szöveget értelmezni a magyar paraszt!
Clavigo
Már gyártják a dokumentációt az Ázsia Centerben...
1984
Orbán Viktor a legnagyobb... magyar paraszt.
Clavigo
Szétröhögném az agyamat,,ha Pötyike a " sóoldatból ". vásárolt volna be..:):) Ahhoz meg mijafasznak dokumentáció ??? " Na ugye..."!!!
szegfue
@Nessy: 11:47 Szerintem teljesen mindegy, hogy kinek a tulajdonában van a repülő... Ezzel az erővel akár kokaint, fegyvert, vagy denaturált szeszt is hozhatott volna a honvédségi repülő. Ha a kézi táskádban van mondjuk 10 db vakcina, de van hozzá eredeti Certificata (okirat, bizonyitvány), kiviteli engedély (ezen pontosan meg kell határozni a vakcinát, ahogy az okiraton is) kinai és angol nyelven, akkor kihozhatod.
De mondhatnám ugy is, hogy "kicsempészték" az országból, ha nincs dokumentációja. Egyébként elég félreérthető a cikkben szereplő kifejezés, hogy "iratok nélkül"... igy én csupán az "elvét" irtam egy exportnak. Szóval elég "furcsán" érkezett ez a vakcina:((
szegfue
@Clavigo: 12:43 Lehet, hogy "beletrafáltál":)) A 3 ml vakcinát higitani kell valami sóoldattal.
kissé felnőttem
nálam fordult volna elő levadásztak volna hogy szabotálom a munkájukat ? szóval aki dolgozik az hibázik is
TollerBela
A dobozra meg az van írva: hogy kutyáknak és macskáknak csak óvatosan ...ha meg is akarod még enni azokat ...
kokopelli
@Clavigo: ...vagy igazi hashajtó a nagyvadaknak!? (elefánt,viziló,bölény stb.! (500kg testsúly felett) (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.