A 13 hónapos hirtelen befutott a konyhába, és magára rántotta palacsintasütő forró tartalmát.

Horrorvacsora: életveszélyesen megégett egy 13 hónapos gyermek egy hajdúsági kisfaluban

Fotó (illusztráció): pixabay.com

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen az anya ellen, aki a gáztűzhelyen hagyta a forró olajjal tele palacsintasütőt, amelyet a kisgyermek hirtelen magára rántott – írják azu ügyészség honlapján.

2019. október 12-én, délután, az egyik Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen lévő családi ház konyhájában a vádlott vacsorát készített. Ahhoz palacsintasütőben már kisütötte a húst, azonban

a forró olajjal tele palacsintasütőt a gáztűzhely bal oldali első égője fölé tette kihűlni.

A vádlott édesanyja is a konyhában tartózkodott, azonban mindketten háttal álltak a gáztűzhelynek.

Ekkor

hirtelen beszaladt a konyhába a vádlott 13 hónapos gyermeke és a gáztűzhelyen hagyott palacsintasütőt magára rántotta, így az abban lévő forró olaj ráborult a fejére és a mellkasára.

A sérült gyermeket a nagymama azonnal elsősegélyben részesítette, míg a vádlott rögtön mentőt hívott a gyerekhez. A gyermek

hosszú kórházi kezelésben részesült, több műtéten esett át. A cselekmény kapcsán a kisgyermek testfelületének közel 30 százalékán keletkeztek II., III. fokú égési sérülések, amelyek életveszélyesek voltak, illetve maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az anya ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltje.

Forrás: Ügyészség

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Forró olajjal teli palacsintasütő???
Ezt meg hogy???
Borzalom :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.