A Tatabányai Törvényszék életfogytiglani fegyházra ítélt első fokon szerdán egy férfit, aki alkalmi nőismerősét 17 késszúrással megölte.

Piálás és szex után 17 késszúrással megölte a hajléktalan nőt – korábban azt vallotta, hogy a Securitate ügynöke volt

Fotó: police.hu

Az elkövető 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra és köteles megfizetni a 11 millió forintos bűnügyi költséget.

A bíró iratismertetése alapján 2019. december 30-án a hajléktalan életmódot folytató áldozat és az elkövető – akik között korábban alkalomszerű kapcsolat volt – egy lakásban italozott, szexuális kapcsolatot létesített, majd a férfi 17 szúrást ejtett a nőn és elvágta a torkát.

A rendőrség a térfigyelő kamerák alapján azonosította és néhány nap múlva az utcán véres ruhában elfogta a férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az első tárgyaláson ismertetett vélemények szerint az elkövető nem szenved kóros elmeállapotban, intelligenciája átlagos. Örömtelen élete miatt személyisége beszűkült, elmagányosodás jellemzi.

Az ítélet nem jogerős.

Az ügyész a feltételes szabadlábra bocsátás határidejének meghosszabbításáért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Tavaly sajtóbeszámolók szerint a vádlott elmondta: Erdélyben született, de jelenleg már magyar-román kettős állampolgár. Gimnáziumot végzett és lakatos végzettsége van.

A sorkatonaság után szolgált Afganisztánban is, ahol többek között kilőtt két tankot, amiért kitüntetést is kapott. Illetve tagja volt az egykori román kommunista diktatúra titkosszolgálatának, a Securitate-nak is.

Az édesapja alkoholista volt, így már ő is fiatal kora óta italozott. De komolyan csak felesége halála után nyúlt az alkoholhoz. Elmondása szerint hétvégenként annyira sokat ivott, hogy filmszakadás szerűen több óra kiesett számára – írta a megyei napilap internetes kiadása.

A tavalyi meghallgatáson a bíró ismertette a februárban készített pszichológusi és pszichiáteri szakvéleményt is. Ezek szerint a vádlott intelligenciája átlagos, beszámítható állapotban van, a katonai szolgálat alatt nem érte poszttraumás stressz és alkoholfüggőségben sem szenved.

Forrás: MTI/kemma.hu

Címlapkép: police.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1984
Minden héten deresre húzni a geci bűnözőket s 50 botütés !!!
Egy gyilkos minimum tényleges életfogytiglan.
Akit megöltek, az már soha nem létezik- baszd meg! Mi az hogy egy gyilkosságot meg lehet úszni pár évvel - a kurva anyád Polt Péter !!!
A tényleges életfogytiglan a minimum gyilkosságért !!!
Én azért minden hét deresre húznám a geciket és 50 botütés - csak, hogy érezzék törődést!
namihami
Egy igazi erdélyi migráncs. Kettős állampolgár, amit kedvenc miniszterelnökének köszön, így utólag is. Szegény afrikai migráncsaink kénytelenek a 30 centis alagúton átpréselni magukat. A Mi Jó Viktorunk ndmcsak a határt nyitja meg, de még ingyenes jogosultságokra érvényes előnyökkel csábítja ide erdélyi gyilkosait. Tény, ez fehér, hetero és fideszre voksoló keresztény. Csupa pozitívum. Hogy egy kicsit gyilkos? Hát istenem, senki nem tökéletes. De fideszhívő és a Viktorra szavazó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.