Botka László, Szeged polgármestere is kommentálta a történteket. 

Ahogy korábban mi is megírtuk, hétfőn reggel még elment futni, a sportolásból azonban nem tért haza Szabó Bálint független, szegedi önkormányzati képviselő, ezért a rendőrség eltűntként kezdte keresni, majd estére levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van. A Szeged.hu önkormányzati lap ezután több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írta, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy út szélén Szabó Bálintra, akit ezután Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállíthattak. Állapotáról azóta sem tudni semmiféle konkrétumot, ám a Szegedma.hu azt írja, információik szerint Szabó el is hagyhatta a klinikát kedden.

A Szegedma.hu korábban azt írta, hogy

a képviselő egy hétfő reggelre összehívott sajtótájékoztatóan akart leleplező információkat közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg.

A lap szerint Szabó a napokban „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságírójának, Füssy Angélának.

Kedd este Botka László a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben reagált a furcsa esetre.

Nyolc éve, 2013–ban rám törte az irodám ajtaját egy Vas megyéből ideköltözött ember, akit nem ismertem azelőtt, s az elmúlt nyolc évben heti rendszerességgel, összesen legalább 150 'leleplező' sajtótájékoztatón beszélt hazugságokat rólam! Mindig bepereltem és nyertem ellene! Tőlem megtarthatta volna a 151. hazugság tájékoztatóját is. Azt azonban nem tűrhetjük, hogy egy gyógykezelésre szoruló ember Szeged rossz hírét kelti!

– írta a posztban Botka László.

Nyolc éve, 2013–ban rám törte az irodám ajtaját egy Vas megyéből ideköltözött ember, akit nem ismertem...

Közzétette: Botka László – 2021. február 16., kedd

A Szeged.hu az ügy kapcsán ma azt írta, hogy az eset miatt a rendőrség is vizsgálódik, és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére megerősítette az eljárást, és azt írták még a lapnak, hogy „az eltűnés körülményei továbbra is tisztázatlanok”.

Forrás: Blikk, Telex

Címlapkép: MTI/ Mohai Balázs

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Botka az egyik legerősebb ellenzéki ember. Amig Botka él afdig Szeged virágzik a keze alatt , nagyon kevés polgármester mondhatja el ezt saját magáról!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Szabó porszívóügynöknek sem volt sikeres. . Ez egy szél kakas ember minden fele megfordult már. Volt MSZP, DK tag Fideszt is megkörnyékezte mert ott volt Orbán mellett egy átadó ünnepségen. Nagy kamu lehet amiket állitani akar.
Tegnap már a szegedi Fidesz is lemondóan nyilatkozott róla.
silber13
@Peller Anikó: Ugyan milyen verziót ogg roggyant elmeállapotában hazudni? Perze ajd pestu sácok az oknomozó firkász ribivel lbesegítenek.
Peller Anikó
@silber13: Pár hete beszéltem vele, nem tűnt roggyantnak. Bár a Botkaellenessége zavaró de összeszedett volt, nem volt részeg és drogosnak sem látszott. Nem tudjuk, hogy ki hazudik, főleg úgy, hogy még ki sem nyilatkoztatta azt amit. Botkát támogatjuk, nem lehet fintorogni, az ellenzéknek teljes mértékben össze kell, KELL fogni. Na persze nem összefogdosni.
silber13
@Peller Anikó: Azonnal nem látszik,oo megzknt állapot elhatalmasodik rajta.. De eddigi viselt dolgai elgondolkoztatnak..Valami nem stimmel nála...
ómió
"Efftársian transzparens", akárcsak a Szeviép-ügy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.