Országszerte romlott a levegő minősége a szálló por miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett térképe alapján

Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter és Kecskemét levegőjét is veszélyesnek minősítették. Miskolc és Szeged levegője egészségtelen.

Emellett további tizenöt település

Budapest, Tököl, Százhalombatta, Nyíregyháza, Oszlár, Eger, Salgótarján, Szolnok, Vác, Dorog, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota és Szombathely – levegője kifogásolt minősítést kapott.

A Főpolgármesteri Hivatal azt írta:

az előrejelzések alapján Budapesten csütörtökön tovább romolhat a levegőminőség. Ez a kedvezőtlen helyzet pedig a következő napokban – akár jövő hét keddig is – általánossá válhat,

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a helytelen tüzelés mellőzésével a lakosság is sokat tehet a környezetükben élők egészségének megóvásáért.

Az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az NNK egészséges embereknek is azt tanácsolja:

kerüljék a szabadban a hosszabb ideig tartó fizikai munkát, a sporttevékenységet, a gyermekeket pedig óvják ettől.

Hír:MTI
Kép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...szerintem a zellenzék rontja a levegőt...
jesz
kedves elempé...itt Budán, -ahol minden lakásban, épületben, kastélyban be van vezetve a gáz,- mégis vadul füstölnek a kémények...szarevőék occó fával fűtenek...a levegőminőség? Azt majd az elempé megoldja...

Nosza rajta lmp! Tessék becsöngetni..bátran..az inas fog ajtót nyitni, majd ő átadja az üzenetüket(ha el tudja mondani röhögés nélkül)
vitriol
Az NNK ne elégedjen meg azzal, hogy megállapítja mennyire rossz a levegő minősége felsorolva a nagyobb városokat, hanem vegye fel a kapcsolatot orbánnal, aki elrendelte az ingyenes parkolást a járvány miatti védekezés gyanánt, de ezzel csak azt érte el, hogy október óta folyamatosan romlik a levegő az ismert okok miatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.