Négyszer is találkozott Svájcban Kósa Lajos azzal a csengeri örökösnővel, akiről azt hitte, hogy mesés örökség birtokosa. Egy alkalommal Zürichben két bankban és egy ügyvédnél is jártak közösen, hogy a fideszes politikus rendelkezhessen a nő állítólagos svájci bankszámlája felett. Az egyik privát bankban exkluzív környezetben fogadták őket.

Egyre hajmeresztőbb részletek látnak napvilágot Kósa Lajos örökösnő-botrányáról: négyszer tárgyaltak Svácjban

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ha van a svájci bankvilágnak szívcsakrája, akkor az a Zürich központjában lévő Paradeplatz – kezdi cikkét a hvg.hu tényfeltáró újságírója. Valamikor 2016-ban ezen a téren bukkant fel két magyar állampolgár az egyik legnagyobb svájci bank, az UBS épületébe igyekezve: egyikük Kósa Lajos volt és vele tartott egy csengeri asszony is, P. Mária is.

P. Máriáról a fideszes politikus akkor még azt gondolta, mesés vagyon örököse. Ma már biztosan nem hiszi ezt, hiszen P. Mária (aki akkoriban még az Sz. Gáborné nevet viselte) jelenleg a rácsok mögött van, csalással vádolják. A vádirat szerint húsz embertől kért kölcsön mintegy 780 millió forintot egy – a valóságban nem létező – apai örökség felszabadítására – írja a hvg.hu.

A portál nyomozati iratokra hivatkozva azt írja, hogy azelőtt, hogy Kósa és P. Mária útnak indult volna a zürichi banknegyedbe, felkerestek egy svájci ügyvédet, Konrad R. M-et is, méghozzá abból a célból, hogy a fideszes politikus olyan ügyvédi meghatalmazást kapjon, ami alapján rendelkezni tud a csengeri nő állítólagos svájci bankszámlája felett. 

Kósa a rendőröknek azt vallotta: a svájci ügyvéd felvilágosította őket arról, hogy ő nem adhat olyan felhatalmazást Kósának, amivel a számla felett rendelkezni tudna, ezt csak a pénzintézetnél tudják elintézni.

Kósát nem faggatták a rendőrök a zürichi élményeiről, ő maga pedig azt vallotta, hogy – idézzük -

"a fent említett tárgyalások (...) azt a meggyőződést alakították ki bennem, hogy örökség nincs, Mária ezzel kapcsolatos állításai hamisak és ezek után a minimálisnál is kevesebbre korlátoztam a vele való kapcsolatomat."

Kósa egyébként a vallomásában azt állította, hogy hat év leforgása alatt összesen négyszer találkozott Svájcban P. Máriával.

"Kósa Lajos a tanúvallomásában azt nyilatkozta, hogy úgy fogadtak minket a bankban, mint a királyokat, és ezek után azt a következtetést vonta le Kósa úr, hogy nincs hagyaték. Elfogadott elég sok ajándékot és befektetéseket, semmit nem utasított vissza"

- mondta P. Mária a bíróságon Kósa kételyeivel összefüggésben.

Azt Kósa sem tagadta egyébként, hogy ne kapott volna ajándékokat P. Máriától. Korábban írtunk róla, hogy a csengeri nő egy francia bank, a Credit Industriel et Commercial 24,09 százalékát ígérte Kósának, aki el is fogadta az ajánlatot.

“A két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet”

– mondta Kósa rendőrségi vallomásában annak ellenére, hogy az ajándékozási szerződéseken szerepel az aláírása. Kósa azt is mondta, hogy ő az ajándékozási szerződéseket semmisnek tekinti, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kupak Lala, akkor kovette el a bunt amikor elfogadta a csengeri no ajanlaltat. Lenyegtelen hogy hazudott a no vagy sem. Kupaknak azonnal jelentenie kellett volna a megvesztegetesi kiserletet. Ehelyett o belement a buliba, bizva abban hogy jo nehany milliard leesik majd neki.
Kupak ettol a pillanattol kezdve alkalmatlan barmilyen kozszerep betoltesere, megha kozvetlen csalast nem is kovetett el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Ez nem tiszta korrupció volt? Egy ellenzéki képviselő ebben az esetben már egy-két éve börtönben ülne.
voltmárjobbis
"Sajnos az oltásoknál érezhető a baloldali kútmérgezés, a tapasztalatok szerint az emberek a nyugati vakcinákat jobban elfogadják – írja Facebook-bejegyzésében Kósa Lajos."
"A DK követeli, hogy Kósa Lajost vessék alá intelligenciatesztnek"
Nem itelligencia tesztnek, hanem drog/pszhiátriai tesztnek vessék alá.
ómió
@Szeparepa2: Na! Mit nem mondasz, bolsiék főcsáposa! Korózs efftársad a "NERnáci szabotázs áldozata" lett!?? Akkor véletlen se a leküzdhetetlen mocsokbolsi hazugságösztöneié?? A hazudjunk rá a másikra minden bolsi mocskot módié?? Igyekezz, bolsiék fajkreténje, mert ezt még nem sikerült lehazudnotok róla! Csalót "beszopni" meg elméletileg bárkivel megeshet, csakhogy nektek, bolsiknak ez se más, mint, hogy a történethez - itt a ziccer alapon - egy hazugságregényt is "hozzáköltsetek". Az meg maga a "csúcs", amikor azt hazudod ide, hogy a moslékkoalíciótok "tisztességes, őszinte, korrekt és nem trükköznek"! Ezt leírva a Lenin szobor véletlen se szakadt rád, bolsi fajgörény!? "Különleges anyagból" lehet az is! Hát, persze, végülis, milyen is lehetne, ha egy olyan bolsevik idol vezeti, aki nemcsak "elkúrta" - "nem kicsit, nagyon"(!) - de "majd beledöglött", hogy évekig úgy kellett tennie, "mint, hogyha kormányoztunk volna", de azért sikerült neki, mert jól hazudott "reggel, éjjel meg este"! Nálatok ez az "őszinteség, tisztesség, a korrektség meg a nem-trükközés" záloga, ugye!? Szóval, bolsi elmebajos tetühuszár, innét mocskolod a többit!? Nem mondom: tipikus "efftársi magaslat"! A latrinában!
kereső
Tényleg komolyan kérdezem: Mennyire kell hülyének kenni ahhoz, hogy elhiggye valaki, egy "tanyasi" magyar asszony megajándékozza az egyik legnagyobb francia bank tulajdon jogának 25%-val? Van-e biró, aki ezen nem röhögi el magát?
És ezzel a szellemi szinvonallal vezette éveken át a kálomista Rómát! Ez a fideSS-ben a szellemi csúcs.És ez az ember a magyar országgyűlés "védelmi" bizottságának elnöke, és mindennap ott ül és "véd" bennünket az operativ törzs ülésein. Szegény mi, szegény Magyarország!
Lepényleső
Mindenkinek megvan a párja,lám itt van erre ez a példa? A mérhetetlen de sosem látott pénz az intelligenciát simán
elvakítja,s mivel az sosem látott talán nincs is olyan nagy dolga?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.