Tűz volt egy debreceni panellakásban csütörtök reggel – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján.

Tűz volt egy debreceni panellakásban, 51 embernek kellett elhagynia otthonát

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a Sestakert városrészben lévő Károlyi Mihály utcai társasházhoz, ahol a kigyulladt lakásból több embert kimenekítettek. A tüzet eloltották, öt embert a mentők kórházba vittek.

A részletekről Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűz egy tízemeletes panelház első emeleti lakásában keletkezett. A lakásban egy idős nő tartózkodott, aki az ablakból kihajolva kérte a járókelők segítségét.

A debreceni hivatásos tűzoltók egy dugólétrán át közelítették meg a lakásban rekedt asszonyt, akire mentőkámzsát adtak, mert a füst nagy mennyiségben hömpölygött ki a lakásból. Eközben a tűzoltók bejutottak a lakásba, oltani kezdték a tüzet, az asszonyt pedig kimentették az épületből – ismertette a szóvivő.

Papp-Kunkli Nóra hozzátette: a tűzoltók átvizsgálták a társasházat, több mint harminc embert kísértek ki, több gyereket pedig ölben vittek le, mentőkámzsával az épületből.

A füst miatt 51 embernek kellett ideiglenesen elhagyni az otthonát, ők egy melegedőbuszban várták meg a beavatkozás végét.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Gondolom megint a szemétledobó gyulladhatott ki, miért nem szüntetik meg a sokemeletes házakban?
Sok tragédia után sem kapnak észbe? Az se volt anno normális aki kitalálta.
kissé felnőttem
@magyar1: inkább az elszívó mert : por,+ olajtaralmú pára hasonlók palacsinta sütögetés, ezzel a cső torok is szűkül viszont a TŰZ pillanatok alatt a szomszédokhoz ér ez a sánta része is megvan sajnos főleg ha a központi elszivó is éppen üzemel. Ez meg igy ma azért szerencsésnek mondható kissé nem kellemes de ennyi belefér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.