Túllépték a hatáskörüket a vagyonőrök – az eset még tavaly szeptemberben történt, de az ügyészség most hozta nyilvánosságra a felvételt. 

Tavaly szeptemberben a vagyonőr az üzletben meglátta a férfit, akit látásból ismert, mert korábban többször is tetten érte bolti lopáson, amikor parfümöket lopott. A vagyonőr az üzlet belső helyiségéből kamerán figyelte az üzletteret, majd amikor a férfi a parfümös részleghez ért, akkor az őr kiment az eladó térbe és leengedte az üzlet bejárati rácsát, hogy a férfi ne tudja a boltot elhagyni.

A férfi miután ezt látta, a kijárat felé indult, azonban a leeresztett rács miatt nem tudta elhagyni az üzletet. Ekkor a vagyonőr megragadta a férfikarját, majd rángatva bevezette a raktárhelyiségbe, ahol többször, testszerte megütötte, valamint megrúgta.

Mindezt az üzlet vezetője is észlelte, ekkor felszólította a vagyonőrt, hogy hagyja abba a bántalmazást, és megpróbálta a bántalmazott férfit elhúzni az őrtől, azonban ez nem sikerült neki. Ekkor az üzletvezető visszament az eladótérbe, felnyitotta az üzlet ajtajának rácsát, majd segítséget kért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől.

kkor érkezett a helyiségbe a biztonsági őr is, aki úgy arcon ütötte ököllel a férfit, hogy eltörött az orra. A súlyos testi sértést okozó biztonsági őr cselekménye a súlyos testi sértésnek, míg a vagyonőr cselekménye a garázdaság és a könnyű testi sértés vétségének megállapítására alkalmas.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Kamerán figyeli a tolvajt, majd kamera előtt követ el bűncselekményt. Okos.
Aki Én
Mindenesetre ez a módszer célravezetőbb egy visszaesőnél, mint a pár óra rendőrség.
Borsó
Nagyon jól tette. Ez a gyökér abba a boltba biztosan nem megy már lopni. Ha mindenhol így bánnának a tolvajokkal, akkor talán még a munkavállaláson is komolyan elgondolkodnának ezek a tetvek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.