A Telexnek két egymástól független, köztük egy kormányzati forrás is azt állította, hogy a Karmelitában is felháborodást keltett Rogán Antal újdonsült nejének tervezett földvásárlása.

Telex: Orbán kérte Rogántól, hogy csinálják vissza Rogán Barbaráék botrányt keltő milliárdos földügyétBudapest, 2020. május 19. Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b5) beszélget, jobbról Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (j2) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A hivatalos nyilatkozatok ennek ellentmondanak, ennek ellenére a portál péntek reggel megjelent cikkében azt írja saját forrásaira hivakozva, hogy a miniszterelnök az első hírek megjelenése után határozottan megkérte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, hogy bármilyen úton, de állítsa le,

csinálja vissza az 1022 hektáros föld megvásárlásának folyamatát, amelyben a felek (Rogán új felesége és két családtagja) adásvételi szerződést is kötöttek.

A miniszterelnök részéről erős nemtetszésre utal, hogy nem az ügy kommunikációs eszközökkel történő kezelése merült fel, hanem az adásvételi folyamat teljes leállítása – emlékeztet a Telex.

Mindennek köze lehetett ahhoz is, hogy Rogánné esküvő előtti 1,6 milliárdos földvásárlási szándékára a NER-es politikai elit nagy része is összeráncolta a szemöldökét.

A portál hosszú cikkben ír a botrányt kiváltó földügylet következményeiről, így arról is, az ügylet hírének napvilágra kerülése után milyen körülmények között jelent meg egy kormánypárti lapban a hír és egy dokumentum részlete, amely szerint a kormányhivatal megtagadta a szerződés jóváhagyását.

A Telex még vasárnap írt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatalnak, hogy ha már egy másik lappal ilyen készségesek voltak, küldjék el nekik is a dokumentumot dátummal és indoklással együtt.

Megkeresésükre igen hamar reagáltak, de csak annyit, hogy legközelebb egy másik emailcímet használjanak „a válaszidő rövidítése érdekében”.

Hétfő óta viszont nem hallottak a Telexnél felőlük, arra a kérdésre sem írnak vissza, hogy várható-e a napokban válasz.

Forrás: Telex

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.