Pénteken reggel landolt a Maldív-szigeteken az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép, amely csütörtökön este indult Budapestről – írja a 24.hu.

Pénteken reggel landolt a Maldív-szigeteken az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép, amely csütörtökön este indult Budapestről.

A sajtóban a NER kedvenc magánrepülőjeként emlegetett csúcskategóriás Bombardier Global 600 a héten már másodszor tette meg a nyolcórás utat az Indiai-óceánon fekvő szigetcsoport felé. A 17 utas befogadására alkalmas repülő, amelyen korábban Mészáros Lőrinc és családja utazott rendszeresen, február 16-án kedden is elrepült a távoli üdülőparadicsomba, majd rövid tartózkodás után visszaindult Ferihegyre.

Utazik az elit, pár napon belül másodszor is a Maldív-szigetekre repült a NER kedvenc privátgépe

A magángépet a téli szezonban lassan állandó vendégként fogadhatják a Maldív-szigeteken, ugyanis, mint arról beszámoltunk, karácsony után is tett egy közel tíznapos látogatást a maldív reptereken. Az OE-LEM a szigetcsoport legdélibb tagján, a Gan-szigeten, az egykori brit katonai légibázisa helyén kialakított nemzetközi reptéren parkolt. Az egyik helyi lap, a The Times of Adduépp akkor adott hírt arról, hogy a koronavírus-járvány idején a világ pénzügyi elitje felfedezte magának a szigetországot : Gan ugyanis több éves rekordot állított fel, a reptéren egy időben 35 magánrepülő várakozott vakációzó utasaira.

A budapesti gép mostani utasainak kiléte nem ismert, az azonban biztos, hogy Mészárosék 2019 februárjában egyszer már elutaztak a Bombardier fedélzetén a Maldív-szigetekre.

Az osztrák lajstromjelű, de a Liszt Ferenc Repülőtéren állomásozó magángépet, amely a múlt hét végén Dubajban is járt, kisebb utakra is használták. Az Átlátszó szerint január 14-én a horvátországi Pula városába ment, ahonnan nagyjából fél óra múlva már indult is haza, és még aznap Marosvásárhelyre repült. Két nappal később ismét Pulába volt az úti cél. Január 17-én pedig megint egy gyors Budapest-Marosvásárhely-Budapest kör következett.

A magánrepülőről az utóbbi években többször írt a sajtó, így a 24.hu is, miután Orbán Viktorminiszterelnök is használta a székesfehérvári futballcsapat meccsére utazva, azt állítva, hogy barátja, a klubtulajdonos Garancsi István milliárdos vendége volt.

Szintén ez a gép volt az, amelyik augusztus végén – néhány nappal a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt lezárások bejelentése előtt – napi több fordulót lebonyolítva röpködött az Adria és a Földközi-tenger tengerparti városai, valamint Budapest között, de az ősszel is sokat volt úton, annak ellenére, hogy a külügyminisztérium szeptember óta nem ajánlja a külföldre utazást, megjárta Zürichet, Nizzát, Rijekát, Velencét és Berlint is.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: (illusztráció): Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@sgl: ma 10:20 ♦ A 2000 milliárd lenyúlást a közösből Surányi is említette, meg amiről még jelenleg nem tudunk.Remélem börtönben rohadnak meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@sgl: ma 10:20 ♦ A 2000 milliárd lenyúlást a közösből Surányi is említette, meg amiről még jelenleg nem tudunk.Remélem börtönben rohadnak meg!
Józsipapa
azt is kinyomozhatná valaki, hogy ilyenkor mennyi pénzt síbolnak ki az országból !!!
mert tudjuk, hogy borkai is sorban állt a kinti
bankfiókban !!!
Nyírfa
17 fő a befogadó képessége, számoljunk csak, hány fordulóval tudnák elhagyni sebtiben az országot.
jesz
a jobbak családja a Karibi szigetvilában saját lakásban él, biztonságban, covidmentesen. Ott is hozzá lehet férni az ATM -ből bármennyi pénzhez(apránként)..nem utazgatnak különgéppel, abból csak baj van.
Lepényleső
A gépen a festés még a kommunista érából maradt fenn,- hogy nem fakult narancssárgára mára mint itt már minden?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.