A miniszterelnök konzultációval kapcsolatos mai bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen. Ez érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is.

Ezt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte.

Összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen

Arról is tájékoztatott, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket. Ezzel összefüggésben az említett oldalak egyes helyekről átmenetileg korlátozottan voltak elérhetőek.

A NISZ szakemberei dolgoznak a támadásokhoz tartozó IP-címek beazonosításán, és a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek.

- tette hozzá a kormany.hu.

Forrás: kormany.hu
Kép: Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Nem lehet hogy pusztán az info cég tulaja lenyúlta a pénzt, visszaosztott 40% alkotmányos költséget és a maradékból kell valahogy tákolgatni az egész informatikai rendszerét, aminek ez az eredménye? Mesének meg badják, hogy cyber támadás történt. Erről az jut eszembe mikor Matolcsy a parlamentben azt mondta, hogy spekulációs támadás történt a forint kárára. Persze mikor az ellenzék feljelentést tett, hogy kiderüljön milyen támadásról is volt szó semmit nem találtak a hatóságok.
Qqberci
@Szeparepa2: a helyzet ennél (is) összetettebb. Néhány protokollkonverzio - TCP/X25, közé egy kis frekvenciaugatásos rádiós link AX25-tel, aztán FT8 zajküszöb alatt, aztán az egészet vissza, aztán valóban keresgélhetik. Csupán azon múlik, hogy a támadó mennyi erőforrást szán rá (és mennyire ismeri a lehetőségeket)...
ómió
Biztos hiányzott belőlük az "efftársiasság"!
Nyírfa
Csak azokat sajnálom, akik komolyan vették, hogy regisztrálhatnak az oltóanyagért. Akár támadás, akár a fidesz összegányolt "munkája", az ilyen rendszerek jobb, ha összeomlanak.
Qqberci
@Szeparepa2: "az ip csomaggal már egyáltalán nem foglalkoznak, sokkal mélyebb szinten közlekednek már,"

Ez a layer1 szépsége, kihasználni a jelzésrendszer lehetőségeit. Ettől kezdve az, hogy mimyen protokollt használ a célrendszer, teljesen mindegy, a követhetetlenséghez meg nem dollármilliók kellenek, hanem mélyreható layer1 ismeretek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.