A következő tíz évben a magyar vasúti gördülőállomány fejlesztésére mintegy 2000, a közlekedési infrastruktúrára pedig hozzávetőleg 4000 milliárd forintot szán a kormány.

Közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen, a Metrans vasúti-közúti konténertermináljának bejelentése kapcsán.

Palkovics bejelentette: Mintegy hatezer milliárd forintos vasútfejlesztés várható
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Palkovics László a német tulajdonú logisztikai cég 15,7 milliárd forint értékű zalaegerszegi beruházásával összefüggésben beszélt arról, hogy az Európai Unió elvárása szerint 2030-ig 30 százalékkal kell növelni, 2050-ig pedig a jelenleginek a duplájára kell bővíteni a vasúti árufuvarozást.

Ennek a célnak is megfelelve Magyarországon összesen mintegy 6000 milliárd forint értékű vasúti beruházást tervez a kormány. Ezzel nemcsak versenyképes, kényelmes és biztonságos vasúti infrastruktúrája lesz Magyarországnak, de előmozdítja a vasúthoz kapcsolódó ipari fejlesztéseket is

- fogalmazott a miniszter.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A következő tíz évben... És a megelőző tíz évben mennyit költöttek? És miből gondolják, hogy lesz még egynél több évük?...
balos
Ezek szerint,ha maradnak a pénzcsapnál(kurmányon)akkor az egész-seggügyet felrakják a Belgrádi gyors vasútra!
justhpeter
Bízom benne, hogy a tíz év 1-re fog zsugorodni.
ómió
Szóval, az "efftársi típusú" szárnyvonalfelszámolás nincs a "talonban"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.