Szerdától két hét alatt több mint 465 ezer koronavírus elleni oltás beadására van lehetőség, ez több, mint amennyi embert eddig összesen beoltottak – közölte az oltási munkacsoport vezetője szombaton a közmédiával.

György István kiemelte:

ahhoz, hogy ezeket az oltásokat ténylegesen el lehessen végezni az kell, hogy aki értesítést kap, fel is vegye az oltást.

Jövő héten a háziorvosok 275 ezer adag Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinát kapnak. Előbbivel korcsoporti korlátozás nélkül a krónikus betegeket, utóbbival a 18-59 éves krónikus betegeket oltják. Emellett a háziorvosok 10-10 idős embert kórházi oltópontokra irányíthatnak, ahol az érintettek Pfizer-vakcinát kapnak – ismertette.

A munkacsoport vezetője beszélt arról is, hogy a nyugati vakcinaszállítmányok továbbra is akadozva érkeznek, azokból a lakosság átoltását csak lassan lehetne megvalósítani. György István ezért nagy segítségnek tartja, hogy a kormány törekvéseinek köszönhetően sikerült oltóanyagot beszerezni Kínából és Oroszországból is.

A Sinopharm vakcinájából eddig 550 ezer, a Szputnyik vakcinából 46 ezer adag érkezett. A további orosz vakcinák szállításának pontos ideje még nem ismert, a kínai oltóanyagból viszont március 15-e után ismét 500 ezer adag érkezik

- mondta.

Kitért arra is: tömeges oltás esetén több mint 7100 helyen tudnak oltást adni, és egy hét alatt több mint 1,5 millió embert tudnak beoltani, ha elegendő vakcina áll rendelkezésre.

A Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak, mindegyikből több mint tízmillió adagot adtak már be világszerte

- mondta György István.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: 10.38

És mi az, amit vizsgáltak? Azt már meg sem kérdezem, hogy a saját nem ajánlásaik tükrében hogyan merték kiadni az engedélyt. Ez bűntény.
ómió
Akkor most vizsgázik a "Krekó doktrína"?
kereső
@Nyírfa: Azt amit a kinainál. Semmit.
kereső
@Nyírfa: Ennek ismeretében nem gondolod, hogy ideje lenne az Európai Bizottságnak beleavatkozni, és leállitani az emberkisérletet Magyarországon?, mert az unió állampolgárairól van szó.
Nyírfa
@kereső: Dehogynem gondolom! Csak ők arra hivatkoznak , hogy ez belügy, ebbe nincs joguk beleszólni. És ez legalább akkora igazság, mint az, hogy valamilyen módon határt szabhatnának az önkényeskedésnek.
A magyaroknak kéne segítséget kérniük, azt nem utasíthatnák vissza.
Persze, a mi dolgunk eldönteni, hogy oltatunk vagy nem, és, ha igen, akkor hol, mivel, ki, mi iránt van bizalmunk.
Nekem egyelőre nemhogy bizalmam nincsen, de egyenesen irtózom a kormány és a hatóságok viselkedésétől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.