A veszprémi oltóponton kedvezőek a tapasztalatok, mindenki időre megérkezett, az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát – mondta Bujdosó László a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa szombaton az M1-en.

Lelkesen fogadták az orosz vakcinát vidéken – számolt be a közmédia
Ágoston Sándor főorvos beolt egy nőt az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyaggal (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. február 20-án. MTI/Balázs Attila

A műsorban elhangzott: a megyébe 655 ember beoltására alkalmas orosz vakcina érkezett, amivel a hétvégén folyamatosan oltanak, a krónikus betegséggel nem rendelkező, 60-74 év közötti idősebb korosztályban.

Bujdosó László azt mondta, hogy alapvetően nem különbözik a Szputnyik a többi vakcinától. A gyártó vállalása szerint ez a vakcina két évig nyújt védettséget – mondta. A két oltást 21 nap különbséggel adják be.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója arról számolt be, hogy 3 fajta vakcinával szerveznek oltásokat, a hétvégén folytatják a szociális intézményekben az oltást a Pfizer oltóanyagával. A Moderna vakcinájával az újabb jelentkezőket, a Szputnyikkal a 60-74 év közötti krónikus betegséggel nem rendelkezőket oltják. Az orosz oltóanyagból 1050 adagot kaptak.

Tapasztalataik szerint az oltási kedv emelkedik, az oltás szervezésében a háziorvosok szerepe óriási.

(MTI)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
senki nem olvas? " Lelkesen fogadták az orosz vakcinát vidéken – számolt be a közmédia " ki számolt be róla? no ugye...jelentkezzen az, aki az elmúlt években hallott igaz hírt a köztévén...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
lekjesen vidéken??? kb olyan eszi nem eszi nem kap mást? 1965-66 nagy szociális szlogenje ide jutottunk viktor ?
simmering73
Lelkesen fogdták a kedves vezető ajándékát vidéken, az orosz rulettet. Ész megáll, tessék kiszállni ez itt már tiszta Észak-Korea.
balos
Ezt a beoltottak is így érezték?Mert a fél-elem nagy úr!Lásd doktor úrr!
emerencia
"A Moderna vakcinájával az újabb jelentkezőket, a Szputnyikkal a 60-74 év közötti krónikus betegséggel nem rendelkezőket oltják." Nem tudni, kik azok a bizonyos újabb jelentkezők? Eddig úgy tudtuk, hogy nem a jelentkezés ideje számít, hanem az illető életkora és egészségügyi állapota. Azt sem tudni, hogy hogyan állapítják meg, hogy az adott 60-74 év közötti ember krónikus beteg-e? Vannak róluk laboreredmények?
Gazella
Hazudni jaj de jó!
Vakcinát vagy könnyebb érthetőség szerint egy szurit mióta fogadnak lelkesen???
Ostoba férgek.
emerencia
@Horizont: A 60-74 év közöttiek eddig ki lettek hagyva. Nekünk szánják a keleti vakcinát. A biztonságos Pfizerrel beoltott orvosokat (tisztelet a ritka kivételnek) nem érdekli, hogy valóban, igazoltan, kivizsgálva egészséges valaki vagy csak úgy rámondják. Az orosz oltás ugyanis különösen veszélyes a betegekre. Az oroszoknál leginkább csak a fiatalabbakat, pl. katonákat oltottak ezzel vagy ki tudja milyen összetételű vakcinával. Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar 60-74 éveseket be akarják áldozni kísérleti alanynak.
CsipkeRózsa
@emerencia: Szerintem a regisztrációval közöniük kellett, hogy milyen krónikus betegségük van. Esetleg a háziorvos is tudja, akiket nála oltanak be.
emerencia
@Horizont: Sajnos biztosan tudom, hogy van olyan orvos, akinek lila gőze sincs arról, hogy a páciensnek van-e valami baja, mégis rábeszéli a pácienst az oroszra mondván, hogy nekik úgy sem lesz más, csak kínai és orosz oltás. Az idősb, gyakorta még keményen dolgozó aljanépnek csak ez jut. Vajon mit akarnak kezdeni a március vége után országunkba érkező, az egész országnak elegendő mennyiségű nyugati, EMA (EU-s gyógyszerügynökség) által is elfogadott vakcinákkal???
emerencia
@CsipkeRózsa: Az a nagy tévedés, hogy a háziorvos tudja, hogy ki beteg. Még azokról sem, akiknek rendszeresen kiírja a gyógyszert. Manapság már akár több év is eltelhet úgy, hogy a betegről készült volna egy pl. egy vérkép.
emerencia
@CsipkeRózsa: Ja, és a regisztrációkor nem kérdezték az egészségügyi állapotot.
Qqberci
A frissen oltottak azonnal csasztuskákra fakadva éltették Orbán és Sztálin elvtársakat...
emerencia
@kissé felnőttem: ma 15:39 Igen, ide jutottunk és még nincs vége...
Pálinkás Pál
senki nem olvas? " Lelkesen fogadták az orosz vakcinát vidéken – számolt be a közmédia " ki számolt be róla? no ugye...jelentkezzen az, aki az elmúlt években hallott igaz hírt a köztévén...
emerencia
@Qqberci: (: Igen, ez az elvárás. Vagy butaságból vagy kényszerűségből sokan el fogják fogadni az oroszt, aki pedig nem fogadja el, mehet a levesbe. Az orvos megteheti, hogy emiatt büntetésként hátra sorolja a sputnyikból nem kérő páciensét akkor is, ha idősen fertőzésveszélyes a munkája.
Pálinkás Pál
@emerencia: nos...velem...és rajtam kívül sok emberrel nem tud a doki kibacni...mert egyik kotyvalék sem kell..:)
TollerBela
A vicc az, hogy még azt is írásban és kötelező érvénnyel közlik a házirorvossal, hogy a listán szereplő beteg krónikus vagy nem ! És a Szputnyik eredendően jó, ahhoz nem fér kétség, de nincs papírja, ehhez sem fér kétség ! Amolyan pedigrés házipálinka. És senki sem garantálja, hogy az üvegben az van, amit futólag bevizsgáltak !
emerencia
@Horizont: Én is kivárok. Csak a Pfizerben és a Modernában bízom meg a jelenleg használt vakcinák közül. Valamelyiket a kettő közül nagyon szeretném de nem lehet. Életem folyamán már kétszer, születésem után és kb.11 éves koromban megúsztam élve a felelőtlen orvosok ténykedését. Hátha most is sikerül... Addig is megyek dolgozni és lesz ami lesz! Ott nem tudok vigyázni magamra. Ez van. Az orvosom arrogáns volt velem mikor közöltem, hogy nem kérem az oroszt. Esélyes, hogy a nyugatit sem fogom megkapni emiatt vagy legfeljebb majd nagyon-nagyon későn. Nem bízom a Szputnyikban mert biztos, hogy van valami komoly ok ami miatt még be sem nyújtották vizsgálatra az EU-nak. Ha csak az 5-10 évvel ezelőtti állapotomban lennék, lehet, hogy gondolkoznék rajta de most már nem merek. A járvány előtti évek rossz, lelkiismeretlen orvosi ellátása miatt még azt sem tudhatom, hogy mennyire vagyok beteg.
csak úgy....
gondolom sóval és kenyérrel is ,-mint régen rákosit. :)
vitriol
@emerencia: Nyilván eladják, vagy elajándékozzák külföldre, mint a lélegeztetőgépeket.
134.bátor
Mint az 50-es èvekben ..." Lelkesen fogadták az emberek a szovjet"... Tiszta Rákosi kor...
Gazella
@emerencia: Stop! Nem az összes orvos oltatta be magát! Se Pfizerrel, se más fajta vakcinával.
emerencia
@Gazella: A többség igen. Sőt, olyan egészségügyben dolgozók is, akik nem találkoznak beteggel. (Pl. kismama otthon, nyugdíjas, irodista stb.)
namihami
A ffalu határában népviseletbe öltözött lányok nótaszóval, a csoport közepén a falu papja (igény szdernt ostya vagy szenteltvíz) és mialatt az oltópontokra mentek, azalatt körbetáncolták az orosz vagy kínai rendszámú autót, amivel a vakcinát hozták.
Nyírfa
Odáig fajult az orbáni doktrína, hogy Merkelyék a megfélemlítéshez folyamodtak:

" Az is elhangzott, hogy aki nem oltatja be magát, az a gyorsan terjedő mutánsok miatt biztosan el fogja kapni a vírust.(via Portfolio) "

444.hu/2021/02/20/magyar-szakertok-szerint-aki-nem-oltatja-be-magat-az-tuti-hogy-elkapja-a-virust
TollerBela
Ha választhatnának, senki sem orosz vagy kínai mellett erőszakoskodna ! A lelkesedés a vakcinának, mint olyannak szól, a COVID-ot unja már mindenki, és reménykedik ...Az előírásokat meg a kormányzó hozza, minden nap egy újat, rugalmasan, lehetőleg mindenki másra vonatkozóan ...
Lepényleső
...ahogy a kivezényeltek lelkesen fogadták valaha Rákosi beszéde alatt minden mondatát?
ómió
Efftársilag se sikerült legalább "hűvös fogadtatás"-ig hazudni?
tudode
A nemzethy pillanat emBŐRKE rosszfát tett a tűzre, ami miatt, mert
.
----- „Durván torzítja az igazságot” – Keményen beleszállt Orbán Viktorba az orosz külügy: váratlan diplomáciai csörte van alakulóban
.
www.blikk.hu/aktualis/politika/orban-viktor-oroszorszag-putyin-megszallas-voros-hadsereg-diplomacia/qyckk7l
.
„”””Nem várt csörte bontakozhat ki a magyar diplomáciában, miután az orosz külügyminisztérium tegnap történelemhamisítással vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt.””””
-----------------------------------
.
Az üzlet az üzlet, még ha járványról is van szó!
CsipkeRózsa
@Nyírfa: tegnap, 21:25

Ez már többször is elhangzott a tv-ben, én is felfigyeltem rá, nem tudom, mondatják vele, vagy saját gondolata volt.
teuton57
@ómió: OLVASNI tudsz, fajkreten??? M1 KÖZMEDIA!!!
Nessy
@teuton57: ha tudna olvasni, kevesebb szamárságot ismételne álladóan!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Szerintem biztatják, hogy tegyen elrettentő nyilatkozatokat, különben felsülnek az orosz/kínai vakcinákkal. Saját magukat menteni fontosabb mint a nép, az istenadta élete.
Láttad a 2012. című filmet?

Ha nem, itt van az ismertető:
hu.wikipedia.org/wiki/2012_(film)

Szenzációsan jó film, már többször láttam. No, azért hozom fel, mert Orbán és köre pontosan úgy vennének maguknak közpénzen jegyet a túlélő hajóra, mint ahogyan használják a közszolgálati hatalmat a saját és kizárólag a saját javukra.
Eladott Ország
Olyan lelkesen fogadták az olimpiai sportolók, a labdarúgók, minisztériumi tisztviselők, Orbán és sleppje, fideszes oligarcák/csókosok is?! Ja nem ők mást kaptak! B@sszátok meg!
Yeromos
A közmédia munkatársait is be kellene már oltani, valami igazság szérummal.
1984
Ingyért van az emberkísérlet és utána kapsz sört.
Kirobban lelkesen fogadták vidéken az ingyen sört.
1984
Oroszország...
Az Orbanisták, kirobbanó örömmel éltetik Oroszországot és kommunista Kínát.

Mert majd az idő igazolja őket - vagy nem.

www.youtube.com/watch?v=HVKS_mQjh-4

Geccci!
Eladott Ország
@Qqberci: tegnap 16:17 ♦ Nagypapa ugye majd rám hagyod a gulágot? A utódoknak/hadigyámoltaknak meg jó lesz havi 10 ezer forint nyugdíjkiegészítés, hogy legyen mivel a picsájukat kitörölni! B@szódjatok meg!
cdn.blog.hu/pr/progressziv/image/gulag.jpg
1984
Az idő nagy úr.
Telik a számodra.
Remény a túlélésre?
Semmi!

Élsz halálodig - mindenki ezt csinálja. Mekkora szívás már ez!?
1984
És akkor most... Das Meer

www.youtube.com/watch?v=bY5U-DomOAs

Jónak lenni jó, de nem mindig sikerül.

És akkor most utazzunk vonattal világjeggyel: www.youtube.com/watch?v=b1H3Rn6cVHo

Világjegy. Lilu Dallas
1984
Mennyire érdekel engem pl Afrika?
Semennyire. egyből az orrvadászok jutnak az eszembe.
Menyire érdekel engem Ázsia.
Húúúú, baszd meg, kúúúúúúúrvára semennyire!
Nincs az az isten, hogy engem érdekeljen az egész elbaszott kurva Ázsia!
Nézünk be picit Ausztráliába, a börtönsziget belterjes fogjai közé...
Kiiktatnám egész Ausztráliát, de túl sokba kerül.
Faszom dél és közép amerikaiak.
Simán atomot dobnék rájuk.
Rinyál a dósok spanyolajkú, hogy van 15 gyereke?
Leszarom!
mentél volna inkább egyetemre%

Én mónem tiudom mit gondolnak magukról az emberek, de egy telibe fosott alsőgatya mnden kívánságik.

Szeretnék élni - hangzik a félköcsög imádat.
Akkor élj, baszd meg - szól a válasz az imádatra.
1984
Szeretem Unheliget.
Kicsit el van szállva magától a csávó, de ami jó, az jó!

www.youtube.com/watch?v=1YOovPkiMrk
1984
Nem értitek a lényeget, parasztok.
Ami ma megvéd (és veszélyezteti az egészségedet) az holnap nem fog megvédeni.

Egy csomó országba nem mehettek oroz vakcina beoltottként hiába van vakcinaútleveled - paraszt !!!
1984
A magyatr parszt Monacoba akar menni, hogy eljátsza a magyar közpénzt, de nem engedik be orosz vakcinaoltottként.

A magyar politikusbűnözőelit, eljátssza a jövődet illegális kaszinókban.

Te azért keresel rosszul, mert a disznófejű nagyuraid dőzsölnek!
Sok pénzbe kerül neked és a magyar államnak, hogy a magyar urak urizálhassanak.
ómió
@teuton57: De az ellenkezőjét, Kun Béla huszárok fajkreténje, a te rühesbolsi tetübandád hazudja! Vagy ez nálad már annyira természetes, hogy fel se tűnt?!
kokopelli
@1984: (14:59)... ..."Unheilig" és nem Unhelig !! Ich freue mich,daß ich helfen konnte!
1984
@kokopelli: Köszönöm a kiigazítást!

De amikor unós-untalan, akkor néha összefolynak a betű :)
1984
Látod, most meg lemaradt egy "k" betú
Az élet egy szívás - akkor is, ha nem helyesen írod le
1984
Ja, hogy a hosszú "ó" is probléma lehet.
Ajándék lónak ne nézd a fogát.
volvós
mi at a " közmédia " ,,,Valami vírus ??? Okádék !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.