Az ország északkeleti, keleti megyéiben, valamint Nyugat-Magyarországon tartós és sűrű köd várható a nap folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap sokfelé fordul elő köd, sűrű köd. Főként az északkeleti, keleti megyékben illetve a Nyugat-magyarországi-peremvidéken maradhatnak tartósan rosszak a látási viszonyok. Vas és Zala, valamint Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre vasárnapra a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a tartós és sűrű köd miatt.

Ködös idővel zárul a hét, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Napközben csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban a középső és a déli országrészben.

Este újból zárulhat a rétegfelhőzet, terjeszkedik, sűrűsödik a köd. Helyenként számítani lehet szitálásra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön néhol időnként megerősödhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz. Késő estére -1, +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap estétől a gyengén felhős, szélcsendes tájakon ismét köd képződésére kell számítani (legkevésbé az Észak-Dunántúlon).

A rétegfelhős, ködös, fagypont alatti tájakon gyenge ónos szitálás sem zárható ki az előrejelzés szerint.

(Forrás: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.