Méltatlannak érzi azokat a cikkeket, amelyek azzal foglalkoznak, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mire költötte a vállalkozóktól beszedett éves díjak egy részét.

Az ATV Híradójának nyilatkozott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezetője szombaton, miután a hvg.hu pénteken megírta, hogy a szervezet 2012 óta mire is költötte a vállalkozásoktól beszedett éves díj egy részét (mentális felkészítésre 60 millió forintot, infografikákra 32 millió forintot, de többször utaztak 18 millió forintért Sao Paulóba és Helsinkibe is).

Parragh László szerint ő minden kamarai utazásnál fizet az első osztályért

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszédet mond a kamara gazdasági évnyitóján az InterContinental Budapest szállóban 2020. március 10-én

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Parragh a Híradónak arról beszélt, hogy egy nemzetközi versenyre vitte ki Brazíliába az oktatókat és diákokat, a kamarai szerződéesekkel kapcsolatos cikkeket pedig rosszindulatú kampánynak nevezte. 

Én minden kamarai utazásnál kifizetem a jegynek azt a részét, ami az első osztály. Az meg, hogy a feleségem velem volt, azt is kifizettem. (...) De még a szállodát is, nem hogy a repülőjegyet, mindent. Egyébként méltatlan, ő alszik ettől rosszul

- reagált a kamarai vezető.

Az MKIK 42 millió forintért szerzett be autókat egy kereskedéstől 2014-ben, erről Parragh úgy nyilatkozott, hogy egy szerevezetnek kell autó, de az nem az övé, és köze sincs hozzá. 

Az ATV Híradója megkérdezte a DK gazdasági szakértőjét, Dávid Ferenc közgazdászt, aki szerint vizsgálni kell a köztestület költéseit, hogy azok mennyiben járultak hozzá a szakmaisághoz, illetve hogy valóban volt-e teljesítés.

Ezek a költések, kiadások, vásárlások, utazások szolgálták-e a vállalkozói közösség érdekeit. Hisz a kamara költségvetése több forrásból táplálkozik: egyrészt a vállalkozók befizetéseiből, másrészt az állami pénzekből. Itt közpénzekről van szó.

Dávid Ferenc szerint amennyiben 2022-ben lesz váltás az országgyűlésben, akkor a kamarák működését meg kell vizsgálni.

"Az MKIK 2012 óta összesen 3 milliárd forinthoz jutott a működéshez szükséges kötelező hozzájárulásokból. Az iparkamara már több éve spórol saját székházra, jelenleg a Bank Center exkluzív irodáiban székel. Az kamara elnöke úgy fogalmazott, egyelőre ráérnek, minőségi irodákra pedig azért van szükségük, mert ott a miniszterelnököt és számos nemzetközi ügyfelet fogadnak"

- olvasható az ATV cikkében.

Parragh két hete beszéltr arról a Heti Naplóban, hogy aki egy év alatt nem tudja megkeresni a vállalkozások számára kötelező éves 5000 forintos díjat, az inkább ne is vállalkozzon. Szavai nagy felháborodást okoztak, később elnézést is kért ezért.

(Forrás: atv.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Szarjá te sünt, talpnyalókám. Csak amit te tanácsoltál a pohoskádnak az a szar csurog vissza a nyakadba mert megérdemled.
volvós
A " fele-ség miért alszik rosszul ?? Sok már esténként a cumizás??? Vagy nem ízlik a nedv ??
Ja, kérem a pénzért meg kell dolgozni tetves egy családi Kft...
volvós
..."Az kamara elnöke úgy fogalmazott, egyelőre ráérnek, minőségi irodákra pedig azért van szükségük, mert ott a miniszterelnököt és számos nemzetközi ügyfelet fogadnak" ...
" Az kamara '...az elvtárs nincs tisztába a magyar helyesírással ???
Nos a miniszterelnöknek dukál az orális szoba ishogy az alatt valók nyugodt körülmények között pippantsák le a " vakcinát "
jesz
a nagyképűségére jellemző az a válasz, hogy az a pénz, amit felvesz kamarai juttatásként, az csak aprópénz ahhoz képest amit a vállalkozásai hoznak...
1984
A nagyevő, nagyivó, nagy kokozós, nagy kurvázós bukott csempekirály, aki Orbánnak csontig benyalva családbarátként a felesége szoknyája mögé bújik, aki közpénzből tengeti a luxus mindennapjait, elkezdett védekezni, hogy ő "Á dehogy"!

"Én minden luxust kifizettem közpénzből!" - röhögte védekezően végigsértődve a világba, a bukott csempekirály.

"Csempekirályként elbuktam, de nem miden a csempe, mert márt van vízálló laminált padló is.. Ezt értsd meg kisfiam." - így oktatja a bukott csempekirály a kisfiát.
Szegény kisfiú...

Mottó: Mert a csempén túl is van élet!
Lepényleső
...s vélhetően ennek okán a tejet a tehén,a kávét a bika adja,a kakaót pedig az üsző kavarja,- mindenki étvágyára?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.