Egy próbaidős őrmestert és egy törzsőrmestert vittek el a kollégáik.

A Blikk cikke szerint azonnali hatállyal felfüggesztettek két rendőrt, akik a Mohácsi Rendőrkapitányság járőrei voltak, miután kiderült, hogy két hajléktalant is megvertek szolgálat közben. A járőrnek úgy sikerült lebuknia, hogy az "akciójukat" a szolgálati autó kamerája élő adásban közvetített a pécsi központba.

Blikk: hajléktalanokat vert két mohácsi rendőr, bilincsben vitték el őket a kollégák

Fotó, címlapkép: Illusztráció/police.hu

A cikk szerint a próbaidős rendőr őrmestert és társát, egy törzsőrmestert a TEK csapata vitte el a kapitányságról bilincsben.

A lap megtalálta a mohácsi hajléktalanszállón az egyik megvert hajléktalant, aki annyira fél a rendőröktől, hogy azt kérte, hadd maradjon anonim. A Blikknek a következőket mondta az esetről:

Hajnal három körül ültem a Duna partján, és ettem. Majd’ megvett az isten hidege, tudja, akkor voltak ezek a szibériai mínuszok. Egyszer csak ezek ketten elém álltak, és belém kötöttek, hogy a késem egy centivel hosszabb a megengedettnél (...) 

Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata.

A Blikk cikke szerint a párost már egy más ügyből kifolyólag figyelték (elvileg csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik a szolgálati autók kameráinak felvételeit), ekkor látták meg, hogy mit csinálnak a járőrök szolgálatuk közben.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő informátor azt állította, hogy a két rendőrt őrizetbe vették, és a kihallgatásukon mindent bevallottak – mondjuk a felvétel megléte után ez nem is volt kérdés.

(...) Ami történt, nagy szégyen a rendőrségnek és a városnak is. Mindkét járőrt felfüggesztették, szabadlábon védekezhetnek. Az egyik megvert hajléktalan viszont börtönbe került, mert a pénzbüntetéseket nem fizette be.

A Blikk információi szerint a törzsőrmester két éve szerelt fel a rendőrségnél, társa viszont még próbaidős, nemrég került ki az iskolából. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy hasonló ügyben már nyomoz, abban is mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. A rendőrség a lapnak elismerte, hogy fegyelmi indult a két rendőrrel szemben, a bűncselekményt az ügyészség vizsgálja.

Forrás: Blikk

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
@Shikari: Látom a keresztény oldalhoz tartozol.
solidedge
@Shikari: Tévedsz, nem vagyok Orbán hívő.
Sziszifusz
@Shikari: 08:03
... háááát, igen. Ha minden rendőr így járna el, felszámolódna a magyarországi hajléktalanság.
Nincs szükség karitatív tevékenységre, mert akinek nincs semmije az annyit is ér.
Az optimális megoldás a likvidálás.
Mint szaktanácsadó, számodra kellemes és hasznos feladat ellátás érdekében, te is beállhatnál a likvidátorok közé. Testhezálló munkakőr lenne.
solidedge
@Shikari: Értem én mit mondasz, Orbán az ázsiai rend párti, és a gazdag és külföldi magyar párti. Hát ebből nem kérek.
csak úgy....
@Shikari: te ugyan olyan buta vagy mint tegnap voltál!
csak úgy....
én örülnék,ha ez a két tapló zsaru,végleg utcára kerülne és beleszagolhatna a hajléktalan életbe!
kissé felnőttem
és mondjuk mit szólt a pintér mindehhez ja szolgálunk és védünk akinek ilyen állománya van az torgyán szokta beköszönés képpen " mongyon le " hát minnél előbb , mert felelős a beossztattak ténykedéséért vagy csak ez is bla bla?
Lepényleső
Fikció; ...szabadlábon védekezhetnek,a hajléktalant meg lesittelték,- aztán kitüntetéseiket átvették?
Lehet ilyen egy diktatúrában valahol a világban,de máshol ugye nem,- hogy megtörténjék?
bence
Végre egy olyan ember van a parlamentben , aki kimeri mondani az igazat és teszi mindezt előre megírt fecni nélkül ! Erre még az ország első embere sem volt képes már 11 éve !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.