MSZP országgyűlési képviselője van Zuglónak, ahol Hadházyt indítja a Momentum az ellenzéki előválasztáson. Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő és a Momentum között nem felhőtlen a viszony, ami a közös ellenzéki listaállításnak is betehet.

Zugló kerületében fog indulni az előválasztáson a Momentum által támogatott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a korupció elleni harc hazai arca, ez pedig nem várt feszültségeket szíthat az ellenzéki összefogásban, ugyanis a kerület 2014 óta ellenzéki – írja a Telex

Együtt maradnak? – Hadházy zuglói indulása az ellenzéki összefogás szakítópróbája lesz

Fotó, címlapkép: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy indulását múlt hétfőn jelentették be a 8-as választókörzetben, ahol amúgy az MSZP Tóth Csaba az országgyűlési képviselő jelenleg, aki a cikk szerint az elmúlt két választáson összefogás nélkül is nagy győzelmet tudott aratni. A kerületben 2014-ben Karácsony Gergely nyert az önkormányzati választáson a polgármesterségért, 2019-ben pedig a szocialista Horváth Csaba lett az utódja. 

A cikk szerint már ősszel látszott, hogy Tóth 2022-es indulása nem fog simán átmenni az összes ellenzéki párton, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (és miniszterelnök-jelöltje) az ATV-ben már szeptemberben arról beszélt, hogy garancia kell arra nézve, hogy a közös jelöltek listáján ne szerepeljenek olyanok, 

akik az elmúlt harminc évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy olyan mértékű csalásban, lopásban vettek részt.

Példaként éppen Tóth Csabát hozta fel a fiatal politikus, azt mondta, nem szeretné sem a közös listán, sem a parlamentben látni. Tóth emiatt a cikk szerint feljelentette Fekete-Győrt, de a bíróság elutasította a keresetet. Mindezek után múlt hétfőn Fekete-Győr úgy mutatta be Hadházyt, mint a korrupció elleni harc magyarországi védőszentjét, és hozzátette, hogy a kerületnek átlátható és tisztességes képviselőre van szüksége.

Tóth Csaba Hadházyról azt állította többek között egy interjúban, hogy neki is köszönhető a Fidesz kétharmada, és hogy úgy váltogatja a pártjait, mint más az alsógatyáit. 

A Telex megkérdezte Hadházyt, aki a következőket mondta:

Ha már nem küzdött meg az ellenzék, hogy tisztességes körülmények között legyen a választás, akkor igenis tegye meg azt, hogy ne indítsunk olyan jelöltet, akinél egyáltalán felmerülhet a korrupció gyanúja.

A politikus a 444 által feltárt zuglói parkolóügyet említette konkrétumként a korrupcióra, ami után ő hiányolta Tóth megszólalását. Más korrupciós esetekről is hallott, ám ezeket nem konkretizálta a lapnak. Fekete-Győr András az ATV-ben is arról beszélt csak, hogy a zuglóiak megérdemlik, hogy 

a kerülethez érkező száz forintból ne lopjon el senki negyven forintot.

Tóth Csaba szerint ha Hadházy nagyon keresi a korrupciót, akkor Karácsony Gergellyel és Horváth Csabával kell beszélnie erről, a Telex szerint ez külön feszültséget is szíthat az ellenzéki pártok között, mert erős a gyanú, hogy Karácsony megméretteti magát közös miniszterelnök-jelöltként (bár ezt hivatalosan még nem jelentette be). 

Hadházy Ákos ennek kapcsán ezt nyilatkozta a Telexnek:

Meggyőződésem, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármesterként se vett részt aktívan ilyen ügyekben, de nekem úgy tűnik, hogy kötött rossz kompromisszumokat.

Fekete-Győr András a lapnak adott interjúban is védte Karácsonyt, de Tóthtal szemben már nem volt ennyire lágyszívű:

Ami Karácsonyt illeti, ő egy tiszta lelkű, becsületes ember, Tóth Csabáról ugyanez nem mondható el.

Tóth ennek kapcsán a Hírklikknek mondta el, hogy feljelenti a Momentum elnökét. Tóth egyébként egy fideszes videóval üzent Hadházynak a napokban.

A Telex még pénteken keresett meg több ellenzéki pártot, hogy ők indítanak-e saját jelöltet Zuglóban. Az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik sajtóosztálya is azt válaszolta, hogy még nem született erről döntés, és csak később jelentik be jelöltjeiket, míg a DK a cikk megjelenéséig nem válaszolt.

Forrás: Telex

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Az 1400-as években nem volt még értelme ennek a libsi-illibsi fogalomnak..., nem is létezett!
A többi pedig mende-monda... szóbeszéd!
csak úgy....
@verőce21: mint fogalom ha nem is,de voltak fölvilágosult és begyöpösödött uralkodók! -akár mint napjainkban...
azt kik döntik el és miböl, (talán a csontok alapján) hogy mi volt a mende -monda,hiszen azt sem tudják eldönteni,hogy a dózsa lacit fotózták 56 ban vagy valaki mást , pedíg az még a XX sz .
verőce21
@csak úgy...: Helyes! Mátyás reneszánsz uralkodó volt és törökverő...! A nyugat rühellte, ezért kénytelen volt elfoglalni Bécset, hogy megleckéztesse őket.

Ugyanolyan, mint most Orbán... Szövetkezik ellene az egész Nyugat...a 7. cikkellyel...
verőce21
Nem, nem Graz-ot foglalja el Orbán...! :)
csak úgy....
@verőce21: így utólag,... fölösleges erölködés volt mátyástól,nem igazán örülhetett bécs bevételének!
aki orbánt a hunyadiakhoz hasonlítgatja ,az történelmi büncselekmény követ el és grazban a helye! :) orbán csak egy orbán aki szereti a focit..
verőce21
@csak úgy...: "...grazban a helye! :)" - mondja ezt, egy királyságról álmodozó kelekótya.
Akkor miért nem egy királyságban élsz? Talán inkább neked van graz-ban a helyed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.