A szakember szerint őszre állhat vissza a normális kerékvágásába az élet. Zacher elmondta azt is, hogy a kínai vakcinával még picit óvatos, de ez nem jelenti hogy ne használna a szer, viszont tény, hogy a leírása egyelőre hiányos, nem lehet mindent tudni róla. Ettől függetlenül a toxikológus főorvos mindenkinek azt mondja, oltassa be magát. 

Megszólalt Zacher Gábor a vakcinákról és a korlátozások feloldásáról – Szerinte csak őszre kaphatjuk vissza a régi életünket

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Life TV műsorában Zacher Gábor toxikológus hétfőn elmondta,

Négy oltást már engedélyeztek hivatalosan, a Pfizert, a Modernát, az AstraZenecát és a Szputnyikot, ezek közül bármelyiket nyugodt szívvel ajánlom.

Zacher hozzátette, hogy

a kínai oltóanyagot egyelőre kicsit távolságtartással kezeli, de ez nem azt jelenti, hogy nem használná.

Közölte azt is, hogy csak azért bizonytalan az ázsiai szerrel kapcsolatosan, mert nem tudni róla mindent, hiányos a leírása.

Ennek ellenére azt mondom, mindenki oltassa be magát. Előttünk lebeghet Izrael példája, ahol már a lakosság több mint hatvan százalékát beoltották, ennek köszönhetően pedig nyitnak

– fogalmazott.

A főorvos szerint fontos, hogy emelkedjen az oltási hajlandóság, mert

ha elegen oltják be magukat, akkora őszre visszakaphatjuk a régi életünket.

Zacher szerint el kell érni a lakosságnál egy 60-65 százalékos átoltottságot, ami az egész emberiségre nézve 3,5-4 milliárd embert jelent. A toxikológus szerint fontos, hogy a koronavírus-járvány az influenzához hasonló betegséggé alakuljon át, amivel megtanulunk együtt élni.

Forrás: Life TV, 24.hu, Pénzcentrum.hu

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Eladott Ország: Ennek ellenére - vagy azért -, amit idehánysz, a fidesz most '22-ben is, egyszerű parlamenti többséggel nyer.
Egyéni körzetekből a KDNP is hozza a 10-12 körzetet. A vk.10%-át!
verőce21
Gyümölcsoltó Boldogasszony napjára az aktív korúak oltását is, remélhetőleg már meg lehet kezdeni...
GeoCravker
Zacher nem is olyan régen még azt fejtegette, hogy nem oltatná magát kínaival.
Igaz, azért sem volt már akkor sem rászorulva, mert az apróbetűs záradék alapján addigra már megkapta a másik mindkét adagját. Bár jogosan kapta meg, azért könnyebb úgy szájalni, hogy már túl van a dolgon...
www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/koronavirus-zacher-gabor-nem-oltatna-be-magat-a-kinai-vakcinaval/5jkwr5h
division
@GeoCravker: Pedig sem az orosz, sem a kínai nem veszélyes, mondom ezt úgy, hogy már megkaptam a Pfizert. Ettől még a többi vakcina ugyanolyan jó, annál meg főleg jobb mintha elkapnád magát a vírust és szövődményeit.
verőce21
Hát igen... Most kezd full bejönni a nemzeti konzultáció meg az ingyenes parkolás... :)
Eladott Ország
Ha a kínai vakcina csak egy sima sóoldat, az nem árt, de nem is használ. Jelen esetben azért életveszélyes, mert a vírust meg biztosan elkapjuk, annak tudatában hogy védve vagyunk. Ismerve a kínai áruk gagyiságát/minőségét, sajnos nem zárható ki a vakcináknál sem, különösen tömeges méretekben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.