A szakember szerint őszre állhat vissza a normális kerékvágásába az élet. Zacher elmondta azt is, hogy a kínai vakcinával még picit óvatos, de ez nem jelenti hogy ne használna a szer, viszont tény, hogy a leírása egyelőre hiányos, nem lehet mindent tudni róla. Ettől függetlenül a toxikológus főorvos mindenkinek azt mondja, oltassa be magát. 

Megszólalt Zacher Gábor a vakcinákról és a korlátozások feloldásáról – Szerinte csak őszre kaphatjuk vissza a régi életünket

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Life TV műsorában Zacher Gábor toxikológus hétfőn elmondta,

Négy oltást már engedélyeztek hivatalosan, a Pfizert, a Modernát, az AstraZenecát és a Szputnyikot, ezek közül bármelyiket nyugodt szívvel ajánlom.

Zacher hozzátette, hogy

a kínai oltóanyagot egyelőre kicsit távolságtartással kezeli, de ez nem azt jelenti, hogy nem használná.

Közölte azt is, hogy csak azért bizonytalan az ázsiai szerrel kapcsolatosan, mert nem tudni róla mindent, hiányos a leírása.

Ennek ellenére azt mondom, mindenki oltassa be magát. Előttünk lebeghet Izrael példája, ahol már a lakosság több mint hatvan százalékát beoltották, ennek köszönhetően pedig nyitnak

– fogalmazott.

A főorvos szerint fontos, hogy emelkedjen az oltási hajlandóság, mert

ha elegen oltják be magukat, akkora őszre visszakaphatjuk a régi életünket.

Zacher szerint el kell érni a lakosságnál egy 60-65 százalékos átoltottságot, ami az egész emberiségre nézve 3,5-4 milliárd embert jelent. A toxikológus szerint fontos, hogy a koronavírus-járvány az influenzához hasonló betegséggé alakuljon át, amivel megtanulunk együtt élni.

Forrás: Life TV, 24.hu, Pénzcentrum.hu

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Drága Doktor Úr! Ha már Izraelt tetszett hozni példának- akkor talán a "hűség" kedvéért el kellett volna mondania, hogy ott a Pfizerrel oltottak.
Az ellenpélda meg , mint hirlik Szerbia, ahol Szputnyikkal oltanak, és eddig már milliókat.
verőce21
Fel kell venni a védőoltásokat lehetőleg a lakosság 50-60%-ának, hogy újraindulhasson a gazdaság!

Nem kötelező ez mindenkinek, a gazda "törmelék" a téeszesítésből is kimaradt...
1984
A szervezetem...
Én bízom a szervezetemben.
De ha menni kell, hát menni kell!
Amúgy 1994-óta minden év ajándék. 2007-óta meg kétszeresen.
Sajna nem vagyok egy hálás típus.
(Még nem basztak ki velem annyira, mint akkor, amikor visszarángattak az életbe!
Már elborított a megbékélésnek egy olyan foka, ami minden érzésnél jobb (Isten építette be ezt az emberbe, hogy megkönnyítse az elmúlást - sajnálom azokat, akik álmukba mennek el és nem érzik a békességnek ezt a túláradását), de a genyák újraélesztettek. Twice.
Legközelebb ne élessz újra, haggyá' már békén !!!)

Azé' nem szeretem az ajándékokat, mert nem kértem, nincs rá szükségem, nem szeretem megjátszani magam (hogy mennyire örülök), és... nem szeretem a meglepetéseket.
Ha a hátam mögé lopakodsz, hogy meglepj, neked reszeltek!
karma1
@Eladott Ország: Attol vagyok kibukva, hogy meg tevedesbol sem gondoljak vegig azt, amirol brekegnek. Valaha Zachert egy ertelmes embernek tartottam, de azert huzos volt a 3 ember halala a Honved korhaz ugyeleten, ami utan mennie kellett onnan.
Hiaba mondja az "atoltast", 50-60 % nem eleg erre, de ami miatt nem indulhat ujra a gazdasag siman, az az ,hogy NEM a munkasokat, ill. a dolgozni tudo retegek beoltasarol van szo, hanem orvosok, apolok, tanarok, es fokent az idosek, meg a halmozottan betegeket oltjak be. Ez nem azokat a retegeket jelenti, akikkel az EFFEKTIV munkat el lehetne kezdeni. Itt mindenki meghulyult? Raadasul nagyon jol tudjak, hogy barmelyik oltasrol beszelunk, lehet, hogy a beoltott szemely nem fog valameddig megbetegedni (mert azt meg egyik oltoanyagrol sem tudjuk, hogy meddig fog hatni?) , viszont beoltva is lehet virushordozo - szoval semmit nem fognak ezzel elerni.
verőce21
@Eladott Ország: Te, ennél különbeket hallok, látok "EDE"-től, azokon legalább jól szórakozom...!
(P.E.)
verőce21
@Eladott Ország: Tudod, itt rajtad és ezen a ~36 követőn kívül a normális többség nem ezekre az ellenzéki "értékekre" gerjed...
Lepényleső
...normális kerékvágás,- őszre? Vajon melyik őszre,s milyen normális kerékvágásba,
olyanba amit a nagy háború kezdetétől magyar ember szeme nem is láthatta?
verőce21
@Eladott Ország: Ennek ellenére - vagy azért -, amit idehánysz, a fidesz most '22-ben is, egyszerű parlamenti többséggel nyer.
Egyéni körzetekből a KDNP is hozza a 10-12 körzetet. A vk.10%-át!
verőce21
Gyümölcsoltó Boldogasszony napjára az aktív korúak oltását is, remélhetőleg már meg lehet kezdeni...
GeoCravker
Zacher nem is olyan régen még azt fejtegette, hogy nem oltatná magát kínaival.
Igaz, azért sem volt már akkor sem rászorulva, mert az apróbetűs záradék alapján addigra már megkapta a másik mindkét adagját. Bár jogosan kapta meg, azért könnyebb úgy szájalni, hogy már túl van a dolgon...
www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/koronavirus-zacher-gabor-nem-oltatna-be-magat-a-kinai-vakcinaval/5jkwr5h
division
@GeoCravker: Pedig sem az orosz, sem a kínai nem veszélyes, mondom ezt úgy, hogy már megkaptam a Pfizert. Ettől még a többi vakcina ugyanolyan jó, annál meg főleg jobb mintha elkapnád magát a vírust és szövődményeit.
verőce21
Hát igen... Most kezd full bejönni a nemzeti konzultáció meg az ingyenes parkolás... :)
Eladott Ország
Ha a kínai vakcina csak egy sima sóoldat, az nem árt, de nem is használ. Jelen esetben azért életveszélyes, mert a vírust meg biztosan elkapjuk, annak tudatában hogy védve vagyunk. Ismerve a kínai áruk gagyiságát/minőségét, sajnos nem zárható ki a vakcináknál sem, különösen tömeges méretekben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.