A Margit-kórház igazgatójának lecserélése után távozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója is – tudta meg a Telex.

Távozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója is, a TEK-nél folytatja

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Telex információi szerint Bodnár Attila a múlt héten értesült arról, hogy mennie kell a Bajcsy-kórház éléről. A lap úgy tudja, hogy a pályáját a Terrorelhárítási Központ Egészségügyi Igazgatóságánál folytatja. Néhány nappal ezelőtt az óbudai Szent Margit Kórház vezetőjét, Szentes Tamást menesztették, helyére Nagy Mihályt nevezték ki.

Bodnár Attila a Semmelweis Egyetemen végzett, majd belgyógyász szakvizsgát tett, és diabetológus orvos lett. Dolgozott a péceli MÁV-kórházban, a Szent István Kórházban, a Mester utcai egészségügyi szolgálatnál, amelynek igazgatója is lett. Később ő vezette a váci Jávorszky Ödön Kórházat, volt a Semmelweis Egyetem orvosigazgatója, majd az egyetem Kútvölgyi klinikai tömbjének orvosigazgatója. Ezután a Szent István Kórház Merényi úti telephelyét vezette, majd 2012 december elsején lett a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója.

Bodnár a koronavírus-járvány első hullámának idején résztvevője volt a Pesti úti idősek otthona körül kialakul konfliktusnak. Az idősotthonban kitört tömeges fertőzés után a betegeket a Bajcsy-kórházba szállították, sokan közülük ott haltak meg.

Ennek következményeként a főváros és a kormányzat között konfliktus kezdődött azzal kapcsolatban, hogy kinek a hibája a tömeges fertőzés, közben a kórház is elég sok támadást kapott.

Ezt megelégelte Bodnár, és felmérést végeztetett az idősotthonból a Bajcsy-kórházba beszállított száz, véletlenszerűen kiválasztott betegről. A több hónapos vizsgálat eredményeként kimutatták, hogy száz idős ember közül 97-en kiszáradva vagy mérsékelten kiszáradva érkeztek a kórházba, 88-an voltak alultápláltak, ebből 27-en csontsoványra fogytak, a páciensek közel felénél pedig valamilyen fokú felfekvés, illetve tartós izomgörcs volt megállapítható.

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Egy fennjáró, önmagát ellátó gondozottat nem kell itatni, etetni. Viszont az idősek ha három napig nem isznak elég folyadékot, hamar kiszáradnak,. Ehhez nem kell idősotthon, saját otthonukba sem ritka, mert idős korban az ember nem érez szomjúságot, csak amikor már baj van. Mint ahogy az evéssel is lehetnek gondok. Akarata ellenére nem lehet "megtömni" az otthon lakóit. Sem a kórházakban, sem ezekben az otthonokban nincs a la kart étkezési lehetőség. Most a látogatók sem tudnak ebédet vinni sem ide, sem oda. Ugyanezek a problémák egy kórházi geriátriai osztályon szintén előfordulnak!! Csak a Pesti úton voltak ilyen problémák igazgató NERtárs?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Nessy: Érdekes felvetés a vándor doktortól hónapokkal később próbál egy hazugságot állitani. Addig amig nem rendelték el a látogatási tilalmat a hozzátartozók észrevették volna ha rossz állapotban lettek volna.
Igazad van az idősek nem éreznek szomjúságot. Édesanyámnál és most a páromnál is én itatom naponta többször mert nem inna eleget.
szaboria1
@Horizont: Igen a kórházban ezért kapnak infúziót.
Lepényleső
A tek-hez vélhetően csak bán hű emberek kerülhetnek,ahogy volt ez a kommunistának mondott
időkben a posztok elérhetőségét illetően is,s nem volt kritérium,hogy szakemberek?
Nessy
@Horizont: Amikor a kedves beteg kiszáradás miatt kerül be, infúzióval pótolják a folyadék hiányt. Különösen nyáron nem kevesen kerültek be idősek, akik aztán pár nap múlva mehettek haza. Ma már én is a kezem ügyébe teszem az ásványvizes palackot, meg főzök reggel egy adag gyümölcsteát, mert ha elfelejtek inni, a vérnyomásom elindul felfelé.A fiam fenyeget a Honvéd sürgősségivel, ha nem iszom.
Nessy
@Horizont:Gyerekkoromban, amikor kezdődött a szívemmel a probléma, beállítottak napi egy liter folyadékra. Sok évtizeden át remekül el voltam. Most ezért probléma a másfél liternél több folyadék. Lassan brekegni fogok.
vitriol
Érdekes, hogy a fideszesek mind csere-szabatos emberek. A kórházigazgató bármikor átnyergelhet harci katonának, a belügyminiszter helyettesíthet az egészségügyben, az eg.ügyi miniszter működhet archeológusként is, a gázszerelő akár 6 egyéb szakmát is művelhet egyidőben. Ennek egyszerű a magyarázata: fidesz-kormányban semmihez sem kell szakértelem, csupán lelkes bólogatás által épülnek a karrierek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.