Orbán Viktorról és egy állítólagos titkos fejlesztésről szóló leleplezéssel állt elő kedden egy Facebook-videóban Stummer János. A Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke azt állítja, a terv azért került hozzá, mert – megfogalmazása szerint – az alagútról szóló beruházást a bizottságon keresztül akarták titkosítani.

Facebook videójában Stummer János azt mondja, példátlan lépésre szánta el magát, mert nyilvánosságra hozza ezt a – megfogalmazása szerint – "kormány által titkosított információt".

Orbán Viktor egy saját alagutat akar építeni a Puskás Arénába 2 milliárd forintért, állítja Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke

írta meg elsőnek a 24.hu Stummer János Facebookra feltöltött videója alapján.

Saját, titkos "alagutat akar építeni magának Orbán Viktor a Puskás Arénába", állítja a Jobbik képviselője egy állítólagos dokumentum alapján – videó

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Stummer a videóban azt állítja, hogy a terv azért került hozzá, mert az alagútról szóló beruházást a Nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták titkosítani.

Hétfőn már jeleztem, hogy a bizottság elnökeként nem hagyom jóvá a tervet, és nem hagyom napirendre kerülni a keddi bizottsági ülésen. Aztán hétfő délután megjelent az irodámba Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, és jelezte, hogy módosítani fognak a napirenden, hogy dönthessünk a keddi ülésen a stadionban tervezett titkos alagútról. Mármint, hogy ők dönthessenek, hiszen a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is. Az ülésen pedig Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubay György meg is szavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek

– mondta el Stummer a Facebook-oldalán közzétett videóban. A politikus azt is elmondta, hogy úgy érzi, nem maradt más választása, mint hogy tájékoztassa a nyilvánosságot, és vállalja a mostani lépésének jogi és politikai következményeit.

Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok

- írta Stummer János az alábbi videó mellé.

A HVG hozzáteszi,

ha igaz, amit állít, akkor a videóval államtitkot sértett, ami miatt büntetőeljárás indulhat ellene és borítékolható, hogy a testület éléről is távoznia kell.

A hvg.hu nemzetbiztonsági forrásai nem kívánták sem megerősíteni, sem cáfolni Stummer fő állítását, egyikük mindössze annyit mondott: a jobbikos politikus “nem rugaszkodott el a valóságtól” a videóban. Stummer bejelentésének a politikai következménye valóban az lehet, hogy a Fidesz kezdeményezésére eltávolítják a testület éléről.

Forrás: 24.hu, hvg.hu

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Patkányjáratot a dagadt Patkánynak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@durbincs: Te is feljöttél a bányából te faszkalap. Levettel a csutoráról?
simmering73
@Gyurka80: Prostisrácok.hu és az igaz cikk. Nem vagy sokkal értelmesebb a durbincs nevű kreténnél. Talán te jobban tudsz írni. De ettől még hülye vagy.
kereső
@Gyurka80: Éssssssssss? Szita Károly is az volt, most meg fideSS-es polgármester. Lehetne sorolni- Smittelőtől kezdve Boross Péterem át Boros Imréig. Meg Pokorni apja (igaz a nagyapja meg nyilas pribék). Varga Judit apja. ...Vannak még egy páran.
Gyurka80
@simmering73: A marharépának írtam, mert azt hiszi, ha 10-szer írja akkor igaz lesz, pedig nem! Te meg olvasd a libernyákok hazugságait, neked való.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.