Az egyikért megmozdul a propaganda gépezet, a másikat csak megemlítik és nincs körülötte nagy felhajtás. 

A 444.hu vezette le a különbséget, hogy a kormány látványosan eltérően kommunikál a különböző típusú oltóanyagokról. Például a kommunikációs gépezet csak az uniós szállítmányok késlekedését tette szóvá, az oroszét nem. Más hangsúlyt kapnak az érkező vakcinák is.

Látványosan máshogy kommunikálja a kormány, ha orosz vakcina érkezik, a Pfizer körül nincs ekkora hájp

Fotó: Pixabay

Az operatív törzs keddi tájékoztatójáig például nem derült ki, hogy ma nemcsak orosz vakcina, hanem Pfizer is érkezett. Szinte pontosan ugyanannyi, egy kicsit még több is: 104 130 adag.

Ebből már a héten jut 52 ezer idős embernek, míg a Szputnyikot vizsgálnia kell a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, nem is számolnak vele az e heti oltási tervben. Mégis, aki nem hallgatta meg György Istvánt és Müller Cecíliát a tévében, azt hiheti, hogy csak Oroszországból érkezett vakcina.

Látványosan máshogy kommunikálja a kormány, ha orosz vakcina érkezik, a Pfizer körül nincs ekkora hájp

Az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcina (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. február 21-én. MTI/Bús Csaba

További részleteket a 444.hu cikkében olvashat.

Forrás: 444

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a "magyar" (Orbán nevezte így) vakcina nem számít csak a szovjet, meg a kínai elvtársaké!!! =))
Csizmás Kond
...az orosz nem tud késni mert az nem előírás szerint van megrendelve.
kereső
@Csizmás Kond: Cicus, neked is molylepke emlékezeted van? A 600 ezer helyett jött a 100 ezer a csodálatos szputnyikból. Nem köpködjük Moszkvát mostan??? Ráadásul nem is abból a gyárból jött, amelyet megvizsgáltak az OGYÉI szakértők.
Csizmás Kond
@kereső: Na és ?...jön a többi is, és miért kéne köpködni ? azért mert adott ?
...és nem a gyárat vizsgálták hanem a készítményt
...emlékszel amikor a német mozgólépcső helyett kínait hoztak ?...mert a német a kínai gyárában gyártotta vagy gyártatta le...
lusta
@kereső: Elbattyog a NÉBIH a kiskunröcsögei húsüzembe. Vizsgálódik, nézelődik, majd ráüti az engedélyező pöcsétet. Erre a cég a bivalynagybaszomi üzemből szállít. Igaz, azt a kutya nem vizsgálta, de a céghez tartozik.
Szóval, szerintem, ez így talán a 300 forintos budiforradalmárok tudatáig is eljut.
kereső
@Csizmás Kond: Mondom én, hogy szelektiv, meg molylepke.Ha nem köpködjük Moszkvát, mert eltér az szállitási megállapodástól, akkor miért is küpködjük Brüsszelt- holott az sem ismert, hogy a magyar kormány- mert ő kötötte a szerződést a szállitásra a gyártóval (nem Brüsszel !!!), milyen ütemmezésre kötött szerződést.
Az OGYÉI szakemberei a moszkvai Galemaja intézetben- a vakcina kifejlesztője és gyártója-az oltóanyaggyárban nézték meg a gyártsi folyamatot. A mostani szállitmányt meg Szentpétervárott rakták kamionba, hogy hol gyártották- az nem tudott.
Adni- ajándékot szokás, ezt nem adták- hanem vettük, az ár nem ismert.
Nessy
Roppant egyszerű a probléma megoldása. Fidesz hívők Szputnyik, meg drága kínai vakcina, egyéb népség uniós. Apropó tisztelt Gulyás Gergely, hogy is állunk a "regisztráció felmérésre szolgá+l,( ha nem regisztrált, majd egyszer sorra kerül, ha 100 éves is) " lehet választani a páciensnek melyik oltóanyagot kéri" ( eszi, nem eszi, nem kap mást, vagy megy a sor végér)bejelentésekkel?
Gazella
Olvasom faszbuki véleményeket... egy se tud magyar szövegértelmezni. Kicsit oly romános a felfogás..
Gazella
Köztudat, hogy dagadék putin pincsi kutyája. Nem EU párti ez adagadék döbrögi.
Csizmás Kond
@kereső: ..szerintem csak vitatkozhatnékod van. Brüsszel abban hibás, hogy próbált nagyfőnökösködni és nem tudott helytállni. Az orosz pedig ha köpködték is szállít...amúgy a szidni akarod szidjad vagy köpjed...
kereső
@Csizmás Kond: Nem vitatkozom, ragaszkodom a tényekhez, ami neked nem megy.
Csizmás Kond
@kereső: Az orosznak nem kötelessége a zuniót oltóanyaggal ellátnia de "brüsszelnek" igen... ez a tény.
tothjani
“A fasizmusban a vezér ideológiája határozta meg az igazságot.”
kereső
@Csizmás Kond: Nagy tévedésben vagy. Vakcina ügybben nem "Brüsszel" döntött- hanem az Európa Tanács- az unió állam, és kormányfőinek tanácsa- köztük orbán viktor. És nem kötelessége, hanem a ténylegesen szegényebb államok érdekében döntöttek igy: mert mit gondolsz macsek, ha nincs közös lekötés/megrendelés- hanem minden "nemzet állam" egyénileg intézi- mikor lenne Magyorstágnak hetente 100 ezer Pfizer vakcinája? Lenne- a németeknek, a be-ne-lux államoknak, a franciáknak. Mi meg lennénk a sor végén. De mmagáról a tényleges mennyiségről a koormányok szzerződtek. Az unió meg ezt osztja lakosságarányosan. Vannak információk a beérkezett mennyiségről az oltások számáról- .A mult heti 80 ezer Pfizer hiány, mára 159 ezer. Ennyi nincs felhasználva az érkezett mennyiségből- egyszerű, csak követni kell a számokat. íÉs ne hadoválj itten kötelességről- mert az uniónak sem kötelessége- egyébként is az az ország amely oly büszke, és kényes a nemzeti szuverenitására, az állandó különállására, az jobb lenne ha hallgatna.
Lepényleső
"A jó bornak nem kell cégér!" A lőrének meg hírnevet hiába vernek,- amit le csak erőszakkal nyelnek?
Csizmás Kond
@kereső: Az egész ott kezdődött, hogy a vírus megjelenésével a zunió pénzt adott a vakcina kifejlesztésére...és mivel közös a pénz közös a haszon...
De azon kezdtünk vitázni, hogy miért nem köpjük az oroszt mert mittudom... késett a leszállítással...szóval lehet hogy késett de ha egyáltalán nem ad akkor sem köphetnénk rá mert a zunió volt az aki nem akart tőle semmit..végül mégis rászorultunk...szóval nincs értelme leszarni valamit majd lenyalni.
...és nem érdekel az a vakduma, hogy nem jó za orosz vagy egyáltalán nem jó egyik sem sőt nem is kell meg hasonlók...jó hogy van.
...és lakosságarány...az unión kivül miért jut több...vagy legalábbis olyan mennyiség ami által itt akadozik az ellátás ...az milye arányokkal működik ?
Aki Én
Károly Páricsi!
,,Azért mert aPFIZER vakcina esetében a moslék koalició befogta pofáját, mig az orosz vakcina esetén aljas politikai rosszindulatú lejárató heccelésbe kezdett."

A hír arról szól, hogy a kormány befogja a pofáját, ha nem kínai vagy orosz cucc jön.
Melyik rész okoz értési nehézséget? Te már megkaptad, az a baj?
szaboria1
Tegnapi hír a covid is tovább itt fog velünk élni mint az influenza tehát ugyan úgy majd többször kell ellene oltani. Még az sincs tisztázva ezek az oltások hány hónapig védenek.
kereső
@Csizmás Kond: Hiába magyarázod a fideSS /kormány bizonyitványát- azéert a tény,még tény marad. A kormány "nem kommmentálja", hogy nem annyi orosz vakcina érkezik, mint amennyiről a szerződési ütemezés szól, amelyet a beszerző szijjártó előzőleg mondott. És nem ADÁSRÓL van szó, hanem vásárlásról- nem tudod, hogy mi a kettő között a különbség?
Nos, ami azt illeti- nem kommunikálta a kormány, hogy január végén- február elején azért akadozott a Pfizer szállitása, mert a belgiumi gyárban gyártás bővitést hajtottak végre, új gyártósorokat állitottak be.
Szerintem nem mindegy, hogy a Pfizer eredeti ára 45 dollár- a végén a az Eu-s tagálllamok számára 15,8 dollár lett. Aki nem ebben a konstrukcióban szerzi be - eu-n kivüli országok- Anglia,Izrael, azok az eredeti árat fizetik, vagy többet.
Na jól kitárgyaltuk a "vakcinna" mizériát- de egy kérdésem van:

HOL VAN 157.000 Pfizer vakcina- amit nem használtak fel???
Csizmás Kond
@kereső: ...ha hiába magyaráznék nem kényszerülnél ennyi összevissza válaszra. ...és ha ennyire pontos ismereteid vannak a vakcinákkal kapcsolatban akkor miért kérdezel ?
Aki Én
@Csizmás Kond: ...de ha neked meg nincs, akkor miért állítasz?
kereső
@Csizmás Kond: Te kezdted macska! Hablatyolsz itt össze-vissza, hogy védd a fideSS szörnyszülött kommunikációs háborúját az Eu ellen. Miközben mellőzöl tényeket folyamatosan- és hülyének próbálsz nézni. Mivel nincs ismeretem arról, hogy miért is nem stimmelnek a számok aPfizer vakcinával kapcsolatban, azért merészeltelek kérdezni Téged, egy olyant, aki teljesen tisztában van a dolgokkal- legalábbis úgy adod elő.
Csizmás Kond
@kereső: ...hagyd a dumát, nem védek jobba senkit mind te. A tények pedig nem azok amiket a pletykalapok összeírnak.
Én tényleg nincs ismeretem a vakcina elosztásról de biztos vagyok benned hogy neked sincs és csak azokat a firkálmányokat hangoztatod előszeretettel ami bizonyítani próbálja az állításaidat.
Lehet társalogni civilizáltan, anélkül hogy basztatnánk egymást mert az egész dolognak mindketten csak vesztesi lehetünk, és semmi értelme egyik vagy másik oldal mögé bújva nevezgetni senkit.
Én személyesen örvendek hogy egyre több az oltóanyag és az első oltást már be is adattam, és azt tanácsolom mindenki tegye azt és ne a propagandát űzze mert az ha megbetegszik nem gyógyítja meg.
szaboria1
@Váradi Gabriella: Még hat hónap sem tel el és máris van olyan aki a két oltás után újból vírusos lett.
ómió
A Pfizer körül nincs"hájp"? Talán, mert nem jön!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.