Rendezte a vitás kérdéseket a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetése a traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosaival írja a Telex.

Ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka március 1-től is zavartalanul folytatódjon – közölte a Telex kérdésére a Debreceni Egyetem sajtóirodája.

A megállapodás részleteit az egyetem nem közülte. A debreceni traumatológusok tegnap kapták meg az új egészségügyi szolgálati jogviszonyhpz szükséges munkaszerződés-tervezeteket, amelyek tartalmával elégedetlenek voltak. A traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosai azt helyezték kilátásba, hogy ha a vitás kérdéseket nem tudják rendezni, akkor Hajdú-Bihar megyében március elsejétől megszűnik a sürgősségi ellátás.

Rendezte a vitát az orvosokkal az egyetem, működni fog a traumatológia Debrecenben
Kép:Pixabay

Az orvosok két dolgot kifogásoltak. A szerződésekben nem szerepelt az a plusz bérkiegészítés, amelyet eddig a traumatológusok kaptak. Az orvosok másrészt azt kifogásolták, hogy a munkaszerződés tervezete rögzítette az önként vállalt többletmunkáért járó díjazást az országos kórházi főigazgató utasításának megfelelően.

Az orvosok kedden a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetőivel tárgyaltak, ahol rendezték a vitás kérdéseket. A dolgozóknak február 28-án éjfélig kell nyilatkozniuk arról, hogy elfogadják-e az új szerződésüket.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló jogszabályt tavaly novemberben hirdette ki a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatait figyelembe véve.

A jogviszony kiszámíthatóbb és megbecsültebb életpályát teremt az egészségügyi dolgozóknak. Ezzel párhuzamosan zajlik minden idők legnagyobb orvosi béremelése és folytatódik az ápolói béremelés is, áll az egyetem közleményében.

Forrás:Telex
Címlapkép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ilyen alapon nagyon sok orvossal és eü. dolgozóval rendezni kellene a vitás kérdéseket, mert nagyon sok homály fedi az egész szerződést, mielőtt még nem lesz baj!! Nem lenne jó, ha csak pár eü-s is elhagyná a pályát, mivel így is kevesen vannak!!
jesz
Lehet, hogy az orvosok most örülnek...de ne feledjék, a politika nem felejt, szeretik a bosszú édes ízét..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.