Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a baloldal politikai stratégiája az, hogy a koronavírus-járvány elhúzódjon, ezért álhíreket gyárt, és csak akadályozza a védekezést.

Az államtitkár kedden a Facebook-oldalán azt írta: a baloldal szerint így nagyobb esélyük lenne a választáson, ezért nem támogatták a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és "ezért folytatnak oltás- és vakcinaellenes kampányt".

A járvány elleni védekezésben "sem lehet rájuk számítani, nem érdekli őket sem az emberek élete, sem a magyar családok helyzete"

- tette hozzá.

Völner Pál kiemelte: továbbra is elengedhetetlen a gyors és hatékony védekezés, amelyhez a parlament megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára azzal, hogy hétfőn meghosszabbította a rendkívüli jogrendet.

A koronavírus-járvány elhúzódása a baloldal politikai stratégiája – állítja a fideszes államtitkár
Fotó:MTI/Soós Lajos

A veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítása nem jelenti a járványügyi korlátozások 90 napos meghosszabbítását

- hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A bejegyzés szerint az Országgyűlés hétfői döntése lehetővé teszi, hogy a kormány időben dönthessen az élet és egészség védelméért szükséges lépésekről, megóvja a munkahelyeket, fenntarthassa a gazdaságvédelmi intézkedéseket, továbbra is zökkenőmentesen biztosítsa a védekezésben résztvevőknek a kedvezményeket, valamint "gőzerővel" dolgozhasson a vakcinák beszerzésén.

A veszélyhelyzet meghosszabbítása nélkül ezek az intézkedések több hetet vennének igénybe, "de versenyt futunk az idővel. Minden nappal, amivel megrövidítjük a járványt, életek százát mentjük meg, és legalább 10 milliárd forintot nyerünk a nemzetgazdaságnak"

- írta az államtitkár.

Völner Pál a bejegyzésben arra kéri az embereket, töltsék ki az online konzultációt az újraindításról, hogy a kormány a jövőben is megfelelő, a lehető legtöbb ember számára elfogadható intézkedéseket hozzon. Továbbá regisztráljanak az oltásra is.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"legalább 10 milliárd forintot nyerünk", sokkal többet nyertek, de magatoknak! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ez olyan hülye helyből,mint a dömötör nekifutásból!
RonaGyuri
"legalább 10 milliárd forintot nyerünk", sokkal többet nyertek, de magatoknak! =))
vitriol
völnerkartárs! Ha az ellenzék is megszavazta volna a veszélyhelyzet meghosszabbítását, akkor mi változott volna? Bátrabban szórná el a kormány a pénzünket?
namihami
Megmondta?!?! Legfeljebb megmondták neki és felmondta.
Hímnyunyóka...
1984
Maja Rátfai: "Margit!!! Noooooooooooooormális?"

Úgy tűnik nem vagyok egyedül az "őrületemben"
Mikor lesz telihold?
Clavigo
Ez völlner hülyébb ,mint Shikari... Pedig az már egy szint...
Nessy
Ha jól tudom, nem az ellenzék számol további három hónapos járványveszéllyel! Nem az ellenzék osztogat és fosztogat, és hoz nem éppen tisztességes rendeleteket. Tehát kinek is áll érdekében a hosszabbítás?
Próbálja felfogni, tudom fideszesnek nehéz, hogy a vírus teljesen pártokon és vallásokon kívül áll! Neki mindegy,hogy jobb vagy baloldali a megfertőzött beteg. A kormánypropaganda sem hatja meg!
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 17:55 V. M. P., azaz Völner Megafon Pál nem gondolkodik, szöveget mond fel. Ha gondolkodna, esetleg rájönne, hogy éppen most rágalmazást követ el, jó hírnév csorbítását, az ellenzék szándékainak hamis színben való feltüntetését ... apropó, honnan szedi azt, hogy mi az ellenzék távlati elképzelése? Léleklátónál, jósnál járt? Vagy csak a szövegírónak voltak lidérces álmai? Ha ezt a szöveget közterületen, egy hordón szónokolva adja elő, hamar jönnének a barátságos emberek a feltűnően hosszú ujjú kabátot rásegíteni. Tényleg valós meglátás volt annak idején (talán a halhatatlan Hofi?) hogy a Fővárosi Nagycirkuszt áthelyezték a Duna-partra.
kissé felnőttem
ti meg tonnaszámra völner tonna számra fel fogod zöldségeskofa
justhpeter
Völner államtitkár túl sokat volt a miniszterasszonya közelében. Megártott neki. Nyugodtan át lehetne helyezni más területre, mert egy minisztériumban két ilyen hossszúnyelvű felesleges pazarlás.
Giovanni Alba
@1984: ma, 17:42 A naptáram szerint szombaton
1984
@Giovanni Alba: Köszi. Irány Dobogókő!
cikicakk55
""A járvány elleni védekezésben "sem lehet rájuk számítani, nem érdekli őket sem az emberek élete, sem a magyar családok helyzete" Ez az ürge nem komplett. Mióta sürgeti a baloldal,hogy törődjenek a munkájukból kiesett emberekkel.Ők reklamáltak azért is,mert a kormány nem kezdett el időben foglalkozni a 2 hullám felkészülésére. A kormány nem segíti a nem Fideszes Önkormányzatokat. Jó hogy már nem azt akarják ránk erőltetni,hogy a baloldal miatt van a Covid 19.
cikicakk55
@1984: Fogalmam sincs,de ha a Fideszről van szó,nálam mindig telihold van és hidegfront erős széllel.
cikicakk55
@Giovanni Alba: Ja ne már!!! Tényleg most van telihold? Sajnos én komolyan nem szeretem,mert az epilepsziásoknál a telihold elég rossz hatást tud kiváltani.
cikicakk55
@cikicakk55: Bocsi,a" ma" a válaszadás napját jelenti. Én meg azt hittem ma van a telihold,de látom,hogy szombatot írtál. Az is közel van,de legalább tudom majd miért vagyok nyügi.
Nessy
@cikicakk55: nem szeretem a teliholdat. Nem tudok olyankor aludni. Ugyan nem vonyítok a holdra, de féléjszaka olvasok, vagy pasziánszozok. Aztán másnap nyűgös vagyok.
Giovanni Alba
@cikicakk55: tegnap, 18:49, @Nessy: tegnap, 18:53 Jaj már lányok! Tessék szépen pozitívan gondolkodni, a teliholdról az kellene eszetekbe jusson ami nekem : Nyár éjszakán, telihold világánál sétálni a tóparton, vagy csak ülni egy padon, hallgatni a csendet ami nem is csend, mert a szél suttog a fák levelei között, a madarak fészkelődnek, mindenféle kisállatok járnak dolguk után, na szóval, ebben a "csendben" kell elmerülni, és gyönyörködni a holdfény táncában a hullámokon. Ha tél van, akkor nem a hidegre kell gondolni, hanem a kandalló tüzére ... tovább is van, mondjam még?
cikicakk55
@Nessy: tegnap: 18:53

Én is nyűgös vagyok,de ráadásul epilepsziás is. lebenyi epilepsziám van és a telihold kifejezetten ki tudja hozni. Teliholdkor még a függönyöket is behúzom,hát ha megúszom enyhe émelygéssel,szédüléssel,fejfájással és a nyűgösséggel. Na ilyenkor még azt sem szeretem,ha jó indulattal szólnak hozzám. Szeretek behúzódni és elterelni a figyelmem valami állatokról szóló filmcsatornával,vagy vicces állatokat nézek a YouTub-on.
cikicakk55
@Giovanni Alba: ma09:35

Na én aztán egész biztos nem fogok teliholdkor sehol sétálni.Sajnos több évtizedes tapasztalattal kiismertem már a hold hatását reám. Ennél már csak az a rosszabb,ha a teliholdkor még kettős front is van erős széllel. Na akkor akár a hátam mögé is dobálhatom az epilepszia elleni gyogyikat.
Nessy
@cikicakk55: Fogadd őszinte részvétemet! Ez már sajnos nem betegség, ez már állapot!
Tudod, a szabvány szöveg: Tanuljon meg vele élni. És az ember "megtanul"!
Giovanni Alba
@cikicakk55: ma, 13:04 és @Nessy: ma, 13:11 Fogadjátok részvétemet, bár az nem sokat segít, és igen, ezzel együtt kell élni, mert a betegség makacsul ragaszkodik a kiválasztottakhoz. Éppen ezért hoztam egy idézetet.
"Epilepszia és zsenialitás
Egyes kutatók az epilepsziás megbetegedések és a tehetség között érdekes összefüggést látnak. Ezek szerint a temporális lebeny epilepsziás rohamakor megfigyelhető, a normálistól eltérő agyi tevékenység jelentős szerepet játszik a kreatív gondolkodásban és a műalkotásban.
Arisztotelész elsőként látta meg az összefüggést az epilepszia és a zsenialitás között. A „híres epilepsziásokat” lajstromba vevő felsorolása (Szókratész neve is szerepelt a listán) a reneszánsz idején tovább bővült. Jóllehet, csak a nyugati kultúra jelentős személyiségei kerültek említésre."
ómió
Bizony! Addig is egy témával több, amiben efftársilag gáncsoskodni lehet!
cikicakk55
@Nessy: Tegnap 13:11

Igen,nem is nagyon tudok mást csinálni,mint megtanulni ezzel élni. Gyógyíthatatlan, a gyógyszerek a rohamok számát lecsökkentheti, de vannak dolgok amit már a gyógyszerek sem tudnak vissza fogni. Ilyen a telihold, a kettős fronthatás, és ha túl erős stressz ér.Persze nem minden esetben jön ki maga a roham,de épp elég az a félelem olyankor.
cikicakk55
@Giovanni Alba: Szerintem akkor én a ritka kivétel vagyok,mert kreativitásom nem sok van és művészi hajlamaim sincsenek. Azt sem érzem,hogy valamiben zseniális lennék. Mondjuk a munkámat ( ápolónő voltam) nagyon szerettem és a mai napig figyelemmel kísérem az egészségügy fejlődését. Persze nem Magyarországét. Érdekel minden ami az új betegségekről és azok kezeléséről szól.
Klubtag
Működik a fideszes "vetésforgó"...folyamatosan újabb és újabb hülyéket szednek elő az abszurdnál abszurdabb közlemények felolvasására...a többi addig pihen és várakozik a következő bevetésre...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.