Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a baloldal politikai stratégiája az, hogy a koronavírus-járvány elhúzódjon, ezért álhíreket gyárt, és csak akadályozza a védekezést.

Az államtitkár kedden a Facebook-oldalán azt írta: a baloldal szerint így nagyobb esélyük lenne a választáson, ezért nem támogatták a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és "ezért folytatnak oltás- és vakcinaellenes kampányt".

A járvány elleni védekezésben "sem lehet rájuk számítani, nem érdekli őket sem az emberek élete, sem a magyar családok helyzete"

- tette hozzá.

Völner Pál kiemelte: továbbra is elengedhetetlen a gyors és hatékony védekezés, amelyhez a parlament megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára azzal, hogy hétfőn meghosszabbította a rendkívüli jogrendet.

A koronavírus-járvány elhúzódása a baloldal politikai stratégiája – állítja a fideszes államtitkár
Fotó:MTI/Soós Lajos

A veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítása nem jelenti a járványügyi korlátozások 90 napos meghosszabbítását

- hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A bejegyzés szerint az Országgyűlés hétfői döntése lehetővé teszi, hogy a kormány időben dönthessen az élet és egészség védelméért szükséges lépésekről, megóvja a munkahelyeket, fenntarthassa a gazdaságvédelmi intézkedéseket, továbbra is zökkenőmentesen biztosítsa a védekezésben résztvevőknek a kedvezményeket, valamint "gőzerővel" dolgozhasson a vakcinák beszerzésén.

A veszélyhelyzet meghosszabbítása nélkül ezek az intézkedések több hetet vennének igénybe, "de versenyt futunk az idővel. Minden nappal, amivel megrövidítjük a járványt, életek százát mentjük meg, és legalább 10 milliárd forintot nyerünk a nemzetgazdaságnak"

- írta az államtitkár.

Völner Pál a bejegyzésben arra kéri az embereket, töltsék ki az online konzultációt az újraindításról, hogy a kormány a jövőben is megfelelő, a lehető legtöbb ember számára elfogadható intézkedéseket hozzon. Továbbá regisztráljanak az oltásra is.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"legalább 10 milliárd forintot nyerünk", sokkal többet nyertek, de magatoknak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@cikicakk55: Fogadd őszinte részvétemet! Ez már sajnos nem betegség, ez már állapot!
Tudod, a szabvány szöveg: Tanuljon meg vele élni. És az ember "megtanul"!
Giovanni Alba
@cikicakk55: ma, 13:04 és @Nessy: ma, 13:11 Fogadjátok részvétemet, bár az nem sokat segít, és igen, ezzel együtt kell élni, mert a betegség makacsul ragaszkodik a kiválasztottakhoz. Éppen ezért hoztam egy idézetet.
"Epilepszia és zsenialitás
Egyes kutatók az epilepsziás megbetegedések és a tehetség között érdekes összefüggést látnak. Ezek szerint a temporális lebeny epilepsziás rohamakor megfigyelhető, a normálistól eltérő agyi tevékenység jelentős szerepet játszik a kreatív gondolkodásban és a műalkotásban.
Arisztotelész elsőként látta meg az összefüggést az epilepszia és a zsenialitás között. A „híres epilepsziásokat” lajstromba vevő felsorolása (Szókratész neve is szerepelt a listán) a reneszánsz idején tovább bővült. Jóllehet, csak a nyugati kultúra jelentős személyiségei kerültek említésre."
ómió
Bizony! Addig is egy témával több, amiben efftársilag gáncsoskodni lehet!
cikicakk55
@Nessy: Tegnap 13:11

Igen,nem is nagyon tudok mást csinálni,mint megtanulni ezzel élni. Gyógyíthatatlan, a gyógyszerek a rohamok számát lecsökkentheti, de vannak dolgok amit már a gyógyszerek sem tudnak vissza fogni. Ilyen a telihold, a kettős fronthatás, és ha túl erős stressz ér.Persze nem minden esetben jön ki maga a roham,de épp elég az a félelem olyankor.
cikicakk55
@Giovanni Alba: Szerintem akkor én a ritka kivétel vagyok,mert kreativitásom nem sok van és művészi hajlamaim sincsenek. Azt sem érzem,hogy valamiben zseniális lennék. Mondjuk a munkámat ( ápolónő voltam) nagyon szerettem és a mai napig figyelemmel kísérem az egészségügy fejlődését. Persze nem Magyarországét. Érdekel minden ami az új betegségekről és azok kezeléséről szól.
Klubtag
Működik a fideszes "vetésforgó"...folyamatosan újabb és újabb hülyéket szednek elő az abszurdnál abszurdabb közlemények felolvasására...a többi addig pihen és várakozik a következő bevetésre...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.