Mind több hiányszakmában jelzik az orvosok, ragaszkodnak az eddigi extrajuttatásaikhoz és nem írják alá új szolgálati szerződésüket.

Egyre több helyről érkezik hír arról, hogy orvosok kisebb-nagyobb csoportjai nem akarják aláírni az új szolgálati jogviszonyon alapuló szerződésüket, ez pedig veszélyezteti az ellátást

– írta meg a Népszava.

Az érintettek egy részének az a kifogása, hogy még mindig nem ismerhették meg a rájuk vonatkozó ajánlatot, más részüknek meg éppen az, hogy már tudják, az új megállapodás szerint nem kaphatják meg azokat az extra díjakat, amelyek eddig a pályán tartották őket. A lap emlékeztet, hogy

hétfőn késő délután a Debreceni Klinikai Központhoz tartozó traumatológiai centrum orvosai azonnali egyeztetést követeltek az intézmény vezetőitől, mivel az új munkaszerződés nem tartalmazza a Magyar Traumatológus Társaság másfél évvel ezelőtt a területnek kialkudott szakmai fix díjat. Az egyetem sajtóközpontja szerint rendezték a vitás kérdéseket a traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosaival. A megegyezésről azonban nem közöltek részleteket. 

Az orvosok nem akarják aláírni az új szolgálati szerződésüket – Szolnokon, Zalaegerszegen, Szekszárdon és Szegeden is forronganak a sürgősségi osztályok dolgozói

A lap úgy értesült, hogy országosan feszültséget okozott a traumatológiákon dolgozók körében a szolgálati jogviszony aláírása, főképp amiatt, hogy mi lesz a korábbi extradíjakkal.

A debrecenihez hasonló tartalmú ultimátumot fogalmaztak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórházak általános sebészei, szülész-nőgyógyász orvosai, traumatológusai és urológusai is, ugyanis a korábbi főigazgatói tájékoztatóban elhangzottakat nem tartalmazza az új munkaszerződés. Így például azt sem, hogy az ügyeletet követő pihenő napot a kórház ki fogja fizetni. Az ügyeleti díjazás pontos számításának módja is bizonytalan, tisztázatlan a másodállás, magánrendelés engedélyeztetése is, így megalapozott döntést sem tudnak hozni.

A Népszava megtudta, hogy

Szolnokon, Zalaegerszegen, Szekszárdon, Szegeden is forronganak a sürgősségi osztályok dolgozói: kifogásolják, hogy a kézhez kapott szerződésekben nincs nevesítve semmilyen, a sürgősségi munkát ösztönző, támogató pótlék. Miután ezek a plusz juttatások, úgy tűnik, elvesztek, a külsős orvosoknak sem vonzó a sürgősségi ügyelet.

Ez máris problémát okoz jó néhány helyen az ügyeleti beosztások elkészítésében.

A lapnak az egyik sürgősségi osztályon dolgozó orvos elmondta: nettó ötezer forintos ügyeleti órabérről van szó, amit szeretnék a továbbiakban is megkapni.

Forrás: nepszava.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 16:23
Vonyíts csak,majd a sürgésségin a kínodtól,mert nem lesz orvos.Gyagyás ereszes fidernyák.
verőce21
@kulabombaafityiszre: Kussoljál már Paraszt...!
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 18:26
Mi van,fáj az igazság,csak azt kívánom amit a vezéretek védelmében idebégettek.
Elmennek az orvosok,meg az ápolók,mert a népírtó vezéretek akinek nagy bőszen nyaljátok bégetve a seggét elüldözi őket.Ott fetrengjetek a kínotokban a sürgősségi váróban,mert nem lesz se orvos se ápoló.
Megérdemlitek majd .Ezt akarjátok.Megkapjátok.Gyagyás fidernyák.
verőce21
@kulabombaafityiszre: (18:38) Az egészségügy mindig a hatalom meghosszabbított keze volt, így ez nem fordulhat elő, amit írsz.
ómió
Munkanélküliek már úgyis régen voltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.