Mind több hiányszakmában jelzik az orvosok, ragaszkodnak az eddigi extrajuttatásaikhoz és nem írják alá új szolgálati szerződésüket.

Egyre több helyről érkezik hír arról, hogy orvosok kisebb-nagyobb csoportjai nem akarják aláírni az új szolgálati jogviszonyon alapuló szerződésüket, ez pedig veszélyezteti az ellátást

– írta meg a Népszava.

Az érintettek egy részének az a kifogása, hogy még mindig nem ismerhették meg a rájuk vonatkozó ajánlatot, más részüknek meg éppen az, hogy már tudják, az új megállapodás szerint nem kaphatják meg azokat az extra díjakat, amelyek eddig a pályán tartották őket. A lap emlékeztet, hogy

hétfőn késő délután a Debreceni Klinikai Központhoz tartozó traumatológiai centrum orvosai azonnali egyeztetést követeltek az intézmény vezetőitől, mivel az új munkaszerződés nem tartalmazza a Magyar Traumatológus Társaság másfél évvel ezelőtt a területnek kialkudott szakmai fix díjat. Az egyetem sajtóközpontja szerint rendezték a vitás kérdéseket a traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosaival. A megegyezésről azonban nem közöltek részleteket. 

Az orvosok nem akarják aláírni az új szolgálati szerződésüket – Szolnokon, Zalaegerszegen, Szekszárdon és Szegeden is forronganak a sürgősségi osztályok dolgozói

A lap úgy értesült, hogy országosan feszültséget okozott a traumatológiákon dolgozók körében a szolgálati jogviszony aláírása, főképp amiatt, hogy mi lesz a korábbi extradíjakkal.

A debrecenihez hasonló tartalmú ultimátumot fogalmaztak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórházak általános sebészei, szülész-nőgyógyász orvosai, traumatológusai és urológusai is, ugyanis a korábbi főigazgatói tájékoztatóban elhangzottakat nem tartalmazza az új munkaszerződés. Így például azt sem, hogy az ügyeletet követő pihenő napot a kórház ki fogja fizetni. Az ügyeleti díjazás pontos számításának módja is bizonytalan, tisztázatlan a másodállás, magánrendelés engedélyeztetése is, így megalapozott döntést sem tudnak hozni.

A Népszava megtudta, hogy

Szolnokon, Zalaegerszegen, Szekszárdon, Szegeden is forronganak a sürgősségi osztályok dolgozói: kifogásolják, hogy a kézhez kapott szerződésekben nincs nevesítve semmilyen, a sürgősségi munkát ösztönző, támogató pótlék. Miután ezek a plusz juttatások, úgy tűnik, elvesztek, a külsős orvosoknak sem vonzó a sürgősségi ügyelet.

Ez máris problémát okoz jó néhány helyen az ügyeleti beosztások elkészítésében.

A lapnak az egyik sürgősségi osztályon dolgozó orvos elmondta: nettó ötezer forintos ügyeleti órabérről van szó, amit szeretnék a továbbiakban is megkapni.

Forrás: nepszava.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Emlékszünk arra, hogy a felcsúti nemzetvezető veszélyhelyzet elrendelése nélkül már elkezdte bevonultatni az alkalmazottakat
.
---- 54 alkalmazott nem írta alá az új szerződést a Honvéd kórházban
infostart.hu/belfold/2019/01/23/54-alkalmazott-nem-irta-ala-az-uj-szerzodeset-a-honvedkorhazban
.
„”””Keddig kellett eldöntenie a Honvédkórház 3000 érintett dolgozójának, hogy vállalja-e a honvédelmi alkalmazotti átsorolást. Benkő Tibor miniszter tájékoztatása szerint csupán 54 közalkalmazott utasította el a váltást.””” (…
-----------------------------------------------------
.
Vajon meddig kísérletezgethet a laboratóriumában őfélesége a divatból kiment jogÁSZ papírjával
.
------ Orbán szerint Magyarország egy igazi laboratórium
nepszava.hu/1000178_orban-szerint-magyarorszag-egy-igazi-laboratorium
---------------------------------
.
Nem egy országban, még családban is sok(k) egy ötletelgető családfő, ahol az utolsó szó az üvé!
verőce21
Mikor ilyen nagy a baj, hol vannak a lipsi trolljaink?
Ismét egy jól kommunikálható hír...
Olyan, mint "megvertek egy hajléktalant", vagy "Szájer kitágult ánusszal és spermás szakállal megpattant az ereszen."
Málna
A minimum 800 ezres fizetés mellé nettó 5000 forintos órabér. Ezeknek semmi nem elég.
NKF
Orvosok,kapjanak rendben!De mi van a többivel?Ápolókkal,nővérekkel ,háziorvosokkal,
mentősökkel,stb?
Clavigo
@verőce21: Mi a gáz...?? Én a helyükben már régen elhúztam volna Bugris-sztánból...Oszt majd a Doktorminiszterelnök,,meg a Yachtos Pötyi gyógyítanak,,,,( téged ) ,,Doktorplébános elmondja neked minden esete.,hogy hülye vagy.
justhpeter
Megint későn ébredtek az orvosok és átverték őket ? !
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 09:06
Itt egyedül te vagy a trool te gyagyás fideszánus nyaló.
Majd amikor a cicső vezéred által kinevezett idiótáknak köszönhetően összefosod a fájdalomtól magad,mert nem lesz a sürgősségin orvos akkor,akkor éljenezzél,idióta.
Szájerről meg annyit,hogy gazdád a 133 buzival vergődik a család fogalmán,holott tudták szájer hajlamait
Mégis elfogadták,csak akkor léptek amikor kint már rendőségi ügy lett belőle.Szeressed csak ezt skizofrén,buzi,pedofil,tolvaj bandát meg van az minimális eszed hozzá.
Eladott Ország
“Egy leszedált ország tapsolgat a szarnak…”Értjük. Nem hazudnak ezek, ahogy a seggükön kifér, hanem népmesélnek. Pontosabban ők maguk írják a népmeséket és ezt széthintik köztünk, mint disznók közt a gyöngyöt. Erről szólhat a puritán királyfi meséje, a legkisebb szomszéd meggazdagodása, az egyszeri szegénylegény helikopteres körútja, a libapásztorlány és a gazdag apóka története, a faluszéli legény kacsalábon forgó fürdőmedencéje, sajátláb királykisasszony tündöklése (és remélem bukása), Tündér Lajos és a gonosz örökösnő szívfacsaró története. Amúgy nem is értem, hogy létezhettünk eddig Népmese Pontok nélkül.
verőce21
Ömlik egy szakadékba a múltunk, minden felhalmozott kultúránk, amikor ilyen félkegyelműek fenyegetőznek, mint te vagy! @kulabombaafityiszre:
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 16:23
Vonyíts csak,majd a sürgésségin a kínodtól,mert nem lesz orvos.Gyagyás ereszes fidernyák.
verőce21
@kulabombaafityiszre: Kussoljál már Paraszt...!
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 18:26
Mi van,fáj az igazság,csak azt kívánom amit a vezéretek védelmében idebégettek.
Elmennek az orvosok,meg az ápolók,mert a népírtó vezéretek akinek nagy bőszen nyaljátok bégetve a seggét elüldözi őket.Ott fetrengjetek a kínotokban a sürgősségi váróban,mert nem lesz se orvos se ápoló.
Megérdemlitek majd .Ezt akarjátok.Megkapjátok.Gyagyás fidernyák.
verőce21
@kulabombaafityiszre: (18:38) Az egészségügy mindig a hatalom meghosszabbított keze volt, így ez nem fordulhat elő, amit írsz.
ómió
Munkanélküliek már úgyis régen voltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.