Újra több mint 400 embert kell lélegeztetni.

2855 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 410 129 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 102 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 552 főre emelkedett – számolt be szerda reggel a koronavirus.gov.hu oldal.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 313 450 fő, az aktív fertőzöttek száma 82 127 fő. 4353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 407-en vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi adat idén még nem volt ilyen magas.

Eddig 471 004 fő kapott oltást, közülük 208 846 fő már a második oltását is megkapta. A mai naptól a háziorvosok megkezdik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon a hét második felében folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.

A kormányzati oldal hozzáteszi,

számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma.

A brit vírusmutáns egész Európában gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát.

A kormány előterjesztésére az Országgyűlés hétfőn elfogadta koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ezzel az Országgyűlés megteremtette a kormány számára a jogi lehetőséget a további hatékony védekezéshez, a magyar emberek életének és egészségének megvédéséhez, valamint a gazdasági károk mérsékléséhez és a munkahelyek megőrzéséhez – írják.

Kiemelik, a védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra már több mint 2 millióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Forrás: koronavirus.gov.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Mindenki vigyázzon magára és másokra is!
Sajnos, egyes városokban feloldották a maszkviselési kötelezettséget, holott tőlünk nyugatra egyre szigorítanak.
verőce21
@Gina Samy: Takaroggyá' vissza falura...! Jó?
Pálinkás Pál
azért érdekes...mindig ugyanaz a csoport hal meg...@verőce21: neked meg annyit...még nem tűnt fel hogy a maszkoknak semmi köze az egészhez? a járvány nagyjából ugyanolyan a vasszigor..meg a svéd szabadság alatt is..sőt..12,713 ennyi halott maszk ,meg a marhaságok nélkül!
justhpeter
Közben a miniszterelnök a lazításról tárgyal a tudósokkal. Már nem tudom eldönteni ki mond igazat és amit mond azt miért mondja.
Clavigo
@verőce21: A Dokotorminiszterelnök meg alagutat építtet magának...:):):):)
verőce21
@Clavigo: Az alagútban pedig helikopterrel repül egyenesen Putinig...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.