A térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a rabolt holmit átpakolták a másik autóba.

Brutális fegyveres gengszterakció keretében raboltak ki három táncosnőt az M5-ösön – videó

Fotó: pixabay.com

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fegyveres rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy román férfi ellen, aki egy bűntársával 2019. április 22-én éjjel az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán megállított és gázpisztollyal lövöldözve kirabolt három, Németországból hazafelé tartó román nőt – írják az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint

a Németországban táncosnőként dolgozó három román nő 2019. április 22-én, éjfél után az M5-ös autópályán utaztak Röszke felé egy gépkocsival.

A nőket ismerő vádlott és bűntársa az autópályán Lajosmizse közelében egy bérelt autóval előre kitervelten a sértettek gépkocsija mögé soroltak.

A vádlott és társa a rendőrségihez hasonló fényjelzéssel megállásra késztették a sértetteket. Az autót vezető nő lehúzódott a leállósávba leállította az autót. Lehúzta az ablaküveget, hogy a rendőrnek hitt vádlottnak és társának át tudja adni az okmányait.

A rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot és fejfedőt viselő vádlott és társa a sértettek autójához léptek. A vádlott megpróbálta kinyitni a vezető oldali első ajtót, de az zárva volt. Ekkor a vádlott egy gázpisztollyal legalább négy lövést adott le a földre és benyúlt az autóba, hogy az indítókulcsot kihúzza.

A gázpisztolyt valódi lőfegyvernek vélő sértett próbálta ellökni a vádlott kezét, mire a férfi ököllel legalább négyszer megütötte a sértett fejét, majd az indítókulcsot kivette és a gépkocsi ajtaját kinyitotta. Megragadta az autót vezető sértett karját, kihúzta az autóból és az aszfaltra lökte. Eközben a

„Give me money”

felszólítást ismételgetve követelte a sértett pénzét – ismerteti a brutális fegyveres rablás részleteit az ügyészségi közlemény.

A vádlott bűntársa a jobb oldali első ajtót nyitotta ki és egy másik sértettet rángatott ki az autóból, aki megpróbált elfutni a helyszínről a táskájával együtt. A bűntárs azonban utánaszaladt és pénzt követelve földre rántotta, többször megütötte, megrúgta és a nála lévő táskát elvette.

A harmadik sértett annyira megrettent, hogy az autóból kiszállva a szalagkorláton keresztül átszaladt az út túlsó szélére.

A sértettek ellenállásának letörése után a vádlott a sértettek gépkocsijába, míg társa a bérelt autójukba ült be és elhajtottak Röszke felé. Mintegy 10 perc múlva megálltak és a vádlott a sértettek táskáit, csomagjait átpakolta a saját autójukba, majd a sértettek gépkocsiját hátrahagyva elhajtottak. Az átpakolást egy térfigyelő kamera is rögzítette.

A vádlottak mintegy 13.000 eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányoltak összesen több mint 7 millió forint értékben.

A kár nem térült meg, a sértettek közül ketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott bűntársát is azonosították, ellene nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki és egy elkülönített ügyben folytatódik vele szemben az eljárás.

A vádlott és társa a rablás előtt úgy közlekedtek a bérelt autóval, hogy a rendszámtáblákat a lebukás megakadályozása érdekében ragasztóanyaggal részben elfedték, amit az átpakoláskor szedtek le.

A rablók azonosításában és a bűncselekmény bizonyításában az Europol és az Eurojust is hatékonyan segítséget nyújtott.

Az európai elfogatóparancs alapján Romániában elfogott vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség 3 rendbeli fegyveres rablás bűntettén kívül jármű önkényes elvétele bűntettének minősített esetével és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Az átpakolást az autópálya térfigyelő kamerája rögzítette.

Forrás: Ügyészség

Címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Azt mondja a román férfi a román "táncosnőknek": Give me money!:DDD Ezek nem tudnak románul?
NKF
A három táncosnő,három prosti tuti.Tudták,hogy nem üres kézzel tartanak hazafelé.
A rohadék strici pontos infókkal rendelkezett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok