A szóba jöhető esetleges ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül Márki-Zay Péter a legkevésbé elutasított.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ha Karacsony indul ra szavazok, ha nem akkor Dobrev
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Karácsony jelöltsége - a zuglói minta szerint - a Fidesz és az MSZP/DK mutyi zavartalan folytatását hozná. Ezért sztárolják.
Ha nem egy harcias jelölt lesz megválasztva (mint pl. Jakab vagy Márky-Zay), akkor nem fog semmi sem változni az elmúlt évtizedek posványa fog tovább folytatódni.
Ne mondja senki, hogy én nem szóltam időben...
Yoda69
Ha Karacsony indul ra szavazok, ha nem akkor Dobrev
Nyírfa
Megzavar, hogy Gergely indul a miniszterelnök-jelölti megmérettetésen. Ha győz az ellenzék, és ő lesz a kormányfő, mi lesz Budapesttel? Nem látom, hogy ki vehetné át a helyét. Az biztos, hogy egy szuperintelligens miniszterelnököt köszönthetne benne a nemzetközi diplomácia, de akkor a fővárosba egy kemény ellenzéki főpolgármester kell, olyan mint Jakab Péter vagy Dobrev Klára.
Közben Jakabot miniszterelnök-helyettesként favorizálom.
Amennyiben Márki-Zay lenne a befutó - nem valószínű, de tegyük fel -, a városa ugyanolyan nagy bajban lenne, mint Budapest.
Persze, könnyen lehet, hogy ez hibás gondolkodás, mert nemcsak néhány ember rendelkezik vezetői potenciával - legfeljebb kevésbé ismertek.

Érdekes felvetést olvastam tegnap a HVG-ben: lehet, hogy Orbán nem is akar győzni?
Alátámasztja ezt a gondolatot az a lopáscunami, ami zajlik általa: eltulajdonítja, felhalmozza, raktározza, számlákra és alapítványokba menti a közvagyont.
ómió
A Lánchídra kidobott +5 milliárd "különösen népszerűvé" tehette!
Havanagi
Medián HAZUDIK ! Dobrev Klára nagyon is népszerű, a Fidesz egyszerűen fél tőle,ezért hajtanak ellene ezerrel.
Yoda69
@Horizont: Marki-Zayt is jo jeloltnek tartom, de nalam Dobrev egy hajszallal elotte van.
De ha indul Karacsony akkor termeszetesen o, mert o tudja legjobban osszefogni az ellenzeket, es most ez a lenyeg.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: az alapítványokba pumpált pénzt szimplán vissza kell venni...ha kemény az új kormány..orbán a fegyházból ugathat, kutyát nem érdekli..
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Sokszor ütközöm a jogszerűség elvébe - kimondottan liberális probléma - , ugyanis még az általam igen tisztelt Magyar György is azon a véleményen van, hogy a bebetonozott vagyonok visszatérítése az államkincstárba jogi kérdéseket vet fel. Ha demokraták vagyunk, szól az érvelés lényege, akkor nem követhetjük az autokratikus problémamegoldás gyakorlatát. Viszont tény, hogy a fidesz még a saját törvényeit sem tartja be, így - szerintem - túlnyomó többségében lesz alapja a törvényi eljárásoknak.
Már amennyiben valóban el akarják számoltatni őket.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: van egy olyan érzésem hogy csak a kishalak fognak bukni...ha karácsony lesz a Me...akkor azok sem...
verőce21
Észtországnak ma van a 103. Születésnapja! Az országnak női Elnöke van, nő lett az új Miniszterelnök, és a fővárosnak is női Polgármestere van...!
CsipkeRózsa
@Horizont: Karácson a Párbeszéd tagja, az MSZP biztosan saját emberét indítja, persze, ez az indítás még csak az előválasztáshoz készül, a végén a nyertest indítják, mint az összefogás pártjai.

Kérdés a főváros sorsa lenne még.
Yoda69
@Horizont: Ha nyer az ellenzek 22-ben, akkor a fovaros nem marad magara, akkor se ha Karacsony ME lesz es nem fopolgi. Ez alap. Vissza fog allni az egyensuly, es Budapest azt a szerepet fogja kapni, ami megilleti. Nem felcsut lesz az orszag fovarosa. :)
En nem vagy MSZP parti, de ezzel egyutt szerintem van helyuk a magyar politikaban. Tobb mint a fideSSnek.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 16.05

Szerintem ez nem Karácsony-függő. De emlékszem 2002-re, rossz szájízzel, csalódottan. Szerintem az elszámoltatás most elkerülhetetlen , de okosan, minden kétséget kizáró bizonyítékok alapján kell megtörténnie, különben a fidesz zavargásokat szít. A kis halakat futni hagynám, és a nagyvadakat is szelektálnám - ki hajlandó vádalkut kötni. Lennének, akik semmiképpen nem úszhatják meg.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ezért mondtam hogy kemény kormány kell...ha zavargás...eltiporni a fociultrákat...ha rajtam múlt volna 2 napig nem táboroztak volna a Kossuth-téren..
verőce21
Phí...! Amikor a nyeretlenek osztják a nemlétező pozícióikat...!
Rockxy
nem karácsony, húsvét a legnépszerűbb, mer akkor van ok a lerészegedésre.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Határozott, következetes , de nem bosszúálló kormány kell. A nemzeti egység megteremtése a célok egyik legfontosabbika: hogy aki itt él, érezze, fontos a léte a társadalomnak. A jóllét gazdasági, kulturális, politikai feltételeinek a szinkronizálása bele sem fér négy évbe, de az elkezdése: alap. És ehhez béke kell. Tudja ezt a fidesz, meg is fog tenni mindent ennek a megakadályozására - kivéve, ha lefejezi magát, és ezt elő lehet segíteni.
A zavargásokról ugyanezt gondolom.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: szerintem meg pont azért amit mondasz...a fideszt teljesen el kell törölni...ahogy ők tették a gyengeelméjű torgyánnal...meg a miépesekkel...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Nem a fidesz a gond, hanem, hogy a mentalitásukra van igény a társadalomban. Amíg ez fennáll, addig összeugraszthatóak vagyunk. Az én egyik megoldásom a példamutatás, illetve paralel a vétkesek nagy nyilvánosság előtti leleplezése. Mint a Borkai-ügy. Ha a fidesz-szavazók látják, hogy rajongásuk alanyai közönséges csalók, akkor ők maguk fogják meghozni a párt felett az ítéletet.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: azok annyira primitívek, hogy fel sem tudják fogni.
verőce21
@Nyírfa: "...Mint a Borkai-ügy" ? - Na ereggy má'... :)
kereső
@Nyírfa: Rossz a példa! Borkai ügy után Győr városa úgy megválasztotta polgármesternek mint a huzat. A második választáson is csak a fideSS ( bár ehhez kellett a megyei szoci elnük is, aki szintén rá tette a voksát). Na de akkor is. Itt volt a Kaleta, a szájer ügyek. Megrendült a szavazótábor? Nem.
Ebben az országban példamutatás? Ugyan! - orbán példája alapján, az a "gyengeség jele"- mármint a kultúrált pc.Megmondta, annak az időnek vége- és az ország "idomult". Aki ezt követi- az gyenge, erőtlen, sehol sincs.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: A fidesz bukása esetén már el sem lehet jutni az ügyek kivizsgálásához, mert a választási hangulat, veszteségük esetén, átcsap rögtön randalírozásba, támadásokba. Más lapokon már több hozzászóló előrevetíti a támadásokat, talán még öldökölni is képesek lesznek.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 18.41

Lehet. De az is benne van a pakliban, hogy eloszlik a homály. Hogy felszáll a köd. Erre sem kéne tétlenül várnunk, a tájékoztatás, az információk terítése az országban nem lehetetlen feladat. Csak csinálni kell. Mint ahogy Ákos teszi.
Nyírfa
@kereső: Az első választás eredménye a botrány után kevesen múlt. Ha lett volna igazi összefogás, azonnal és egyértelműen az ellenzék nyert volna.

hu.wikipedia.org/wiki/2020-as_gy%C5%91ri_id%C5%91k%C3%B6zi_polg%C3%A1rmester-
v%C3%A1laszt%C3%A1s

Ha hagyjuk, hogy a fidesz tematizálja a társadalmat, akkor semmiért nincs jogunk méltatlankodni.
Az ellenzék legnagyobb hibája az, hogy reaktív, ahelyett, hogy kreatív lenne.
A példamutatáshoz pedig kreativitás kell. önállóság és a feddhetetlenség sem árt.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ugye viccelsz? orbán krumplis szavazóbázisa évszázadokkal van lemaradva...az a réteg aki meggyőződésből fideszes, meg a krumplisok átlag IQ-ja nem éri el a 60-at...milyen infót terítenél nekik,amit fel is fognának?
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Igen, ettől mindannyian tartunk. Sokan és sokszor próbálták megállítani a fejlődést, de még senkinek sem sikerült. Az egyetlen valódi ellenségünk a félelem. De elveszíti az erejét, ha szembe nézünk vele.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Magam is sokszor használom a primitív jelzőt, de annál azért bonyolultabb ez a kérdés, hogy idiótának nézzünk másfél-kétmillió embert.
A gondolkodásuk, a viselkedésük lehet kritikán aluli, sokszor még azon aluli is, de nem hiszem, hogy mindannyian retardáltak lennének.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: pillabat...nem azt mondtam hogy gyengeelméjüek...pusztán nem intelligensek, többségük egyszerű mint a faék...
terlasz
Nem kell ezt komolyan venni, mert a fidesz-szavazó első számú közellensége a DK, ezért ezek a megkérdezettek egyértelműen Dobrevet jelölték meg a legelutasítottabbnak. Úgy gondolom, hogy elsősorban Klárának köszönhetően lett a DK a legerősebb ellenzéki párt.
A legalkalmasabb min.elnök lehetne, de valószínűleg a könnyen befolyásolható közvélemény nem támogatja majd kellőképpen.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Megetette őket orbán a nagyság illúziójával. Hogy az emberi nagyság gyökere és forrása mindenki önmaga , ezt senki nem hozta a tudomásukra, pedig ez a gyermekkor legalapvetőbb tanulnivalója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.