A tamási rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves iregszemcsei hivatásos vadászt, aki egy kutyáját sétáltató férfival került nézeteltérésbe. A vadász megfenyegette a férfit, hogy ha nem köti ki a kutyát a fához, akkor őt is lelövi. A beszerzett bizonyítékok alapján előállított férfi egy vadásztársaság hivatalos vadásza.

"Zihálsz te is mindjárt, b.zd meg! Agyonlőlek a kutyáddal együtt" – ijesztő videó került fel a netre egy indulatosan lövöldöző vadászról

Fotó: Youtube

Egy 46 éves medgyespusztai férfi tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon 2021. február 23-án a délutáni órákban ismeretlen tettes ellen, aki azt megelőzően megfenyegette őt – írják a rendőrség honlapján 

Elmondta, hogy a kora délutáni órákban a Nagykónyi-Medgyespuszta mögötti szántóföldön kutyájával sétált, amikor a másik férfi ordítozni kezdett vele, hogy hagyja el a területet, miközben többször a levegőbe lőtt. A feljelentő az esetről videófelvételt is készített. (Megtekintését erős idegzetűeknek ajánljuk.)

A férfi akkor kezdett el videózni, amikor látta, hogy a vadász nagy gázzal vág át autójával a szántóföldön, állítása szerint majdnem el is ütötte. A kutya ekkor már meg volt kötve egy hosszú hajókötéllel, de szerinte a rá támadó férfi azt akarta elérni, hogy kösse a kutyáját a fához, hogy lelőhesse.

A fegyveres férfi indulatosan kérdőre vonta a felvételt készítő férfit. Ilyen kijelentéseket tett: 

Agyonlőlek a kutyáddal együtt!

Továbbá:

Figyelj! Agyonlőlek!

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek, és rövid időn belül azonosították a felvételen szereplő személyt, egy 46 éves iregszemcsei lakost – olvasható a rendőrségi közleményben.

A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az elkövetőnél tartott kutatás során a nyomozók lefoglaltak egy golyós- és egy sörétes lőfegyvert, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket, melyeket a hivatásos vadász igazolvánnyal rendelkező férfi engedéllyel tartott. A rendőrök bevonták továbbá a vadász fegyvertartási engedélyét is.

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják a büntetőeljárást, melynek során vizsgálják, hogy további bűncselekmények vagy szabályszegések megvalósultak-e.

Az eset kapcsán a 444 megkereste a medgyespusztai kutyasétáltató férfi, aki elmesélte, hogy a videót Meggyespusztán készítette nagyjából egy kilométerre a házától. Többfajta kutyát tart, köztük agarakat, foxit és mudit, de egyébként festőként dolgozik, és soha életében nem vadászott.

Forrás: police.hu, 444

Címlapkép: Pixabay CCO

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
@Csizmás Kond: Nem több kilomèterre,1 azaz egy kilomèterre. Mièrt? Tilos? Volt kitől tanulni a vadásznak,semjènzsóti továbbkèpzèsère járhatott. Undorîtó az összes kibaszott vadász!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...Az hogy a vadásznak nincs ki mint a négy az biztos...viszont ahogy az illető több kilométerre a lakhelyétől sétáltatja a kutyáját az is hihetetlen.
nemkati
@Csizmás Kond: Az egy az mióta több? :))
134.bátor
@Csizmás Kond: Nem több kilomèterre,1 azaz egy kilomèterre. Mièrt? Tilos? Volt kitől tanulni a vadásznak,semjènzsóti továbbkèpzèsère járhatott. Undorîtó az összes kibaszott vadász!!
Aki Én
Egész elképesztő és felháborító eset. Egy ilyen elmebetegnek, hogy lehet fegyvere?
Arra is kíváncsi lennék, hogy ennek a félkegyelműnek mekkora pofája lenne fegyver nélkül?
Aki Én
@Csizmás Kond: Miért vagy megint elképesztően ostoba?
Egyrészt elmondja, hogy kb egy kilométerre lakik, másrészt mi a bánatos faszért ne sétálhatna kilométerekkel odébb?
De ha 20 kilométerre lakik, akkor legyilkolással kell fenyegetni?
Te miért vagy ennyire buta?
TollerBela
OK, vegyék el a fegyvereit, de - könyörgöm - alaposan verjék is el a rend kedvéért ! Csak, hogy a görcs kimenjen az ember fejéből !
Bogatir
Ha lett volna önvédelmi fegyvere akkor lelőhette volna az életveszélyes fenyegetőzőt?. Vagy csak ha már őt lelőtte?
És hányan lehetnek még ezek a semjén-féle gazemberek.
Gazella
@Aki Én: fegyver nélkúl kis nyuszi lenne ez az állítólagos vadász.
Amúgy én is jártam igy két vadásszal. Csak az egyik pofázott a másik hallgatott.. mi a faszt sétálok az erdőben...
kijelölt turista út volt ez persze.
Bogatir
@Aki Én: Ezek a szarzsákok csak a nyuszik ellen tudják villogtatni felsőbbrendűségüket. Gyalázatos fajta.
Aki Én
Nekem a Shikari jutott eszembe fegyverrel a kezében. Habár az is akkora balfasz, hogy agyonlőné magát.

...bocs, agyhelyen, na.
Yeromos
Majd a semjénzsóti megvédi. Mert mint tudjuk az állatok halomra lövése jó keresztényi cselekedet. Hogy lehet egyeltalán egy ilyen agresszív bunkónak fegyverviselési engedélye? Hogy lehet egy ilyen ember hivatásos vadász?
Gazella
@Yeromos: úgy hogy nincs már lipóti elmeszanatórium s szabadon mászkálnak a betegek
Csizmás Kond
@nemkati: ...az egy mindig több a semminél...
Ahhoz hogy egy legyen kettő kell...szóval több...
Csizmás Kond
@134.bátor: nem tilos de ráfogható hogy vadászott.
nemkati
@Csizmás Kond: Azt írtad: " több kilométerre", az pontosan mennyi is? Ja, a nullánál pont eggyel több. :)
Bogatir
@Yeromos: Ez nagyon fontos kérdés. Ha a válasz az, hogy ilyen bunkók uralkodnak felettünk, az nagyon rossz. A Fidesznek buknia kell!!!
Csizmás Kond
@nemkati: ...nem tudom de te látsz házat valahol ?
Amúgy kutyát sétáltatni lehet sokhelyt ...de vadászterületen nem...márpedig ahogy kinéz ez valahol olyashelyt történt.
nemkati
@Horizont: Ha a kutyás nem mondta volna, hogy egy km-re lakik, akkor se érteném, honnan vette, hogy több km-re, de így?!
Csizmás Kond
@Horizont: ...abból hogy a vadász szerintem a saját területéről akarta elzavarni a kutyást.
nemkati
@Csizmás Kond: Te el is szoktad olvasni, amihez hozzászólsz, vagy csak a címet? És abból kombinálsz mindenfélére?
"Az eset kapcsán a 444 megkereste a medgyespusztai kutyasétáltató férfit, aki elmesélte, hogy a videót Meggyespusztán készítette nagyjából egy kilométerre a házától. "
Csizmás Kond
@nemkati: ...az a nagyja lehet több is, sőt ahogy nézem vetet terület szóval vannak ott nemkutyasétáltató problémák elég
Csizmás Kond
@Horizont: ..a vadászterület egy vadásztársulat tulajdona...ott nincs kutyasétáltatás
Málna
@Csizmás Kond: A kutyasétáltató egyértelműen szabályt szegett. És még vadászott is véleményem szerint, valószínűleg nem először. Ezért kelt így ki magából a vadász.
justhpeter
Sima ügy A NER-lovag elment vadászni. A beszélgetésen sem kell csodálkozni, hiszen a NER-lovagok intelligenciájának és kultúrájának állandószáma jobb helyeken minden budiajtón ki van írva. Mármint a 00. ha jogállam lenne - mint ahogy nincs - a rendőr kimenne és mozsárágyúval kivégezné a NER-lovagot. De már ezt sem bizonyíthatom, mert az is csak a gyerekmesékben van, de már azok sincsenek meg, mert a NER-lovagok külső támogatója - Dúró Dóra - naponta azzal gyújt be. Így jesz lesz igaza és a bíróság a NER-lovagnak ad majd igazat.
Málna
@Horizont: De szerencsétlen hülye vagy te, hallod...
Málna
@Horizont: Így forgattok ki mindent, így kezelitek tényként azt, ami nincs is. Elvenném a szavazati jogát annak, aki ennyire nem tudja értelmezni, amit olvas.
Csizmás Kond
@Málna: ...szerintem az az akárki aki a másik emberre fegyvert fog (hacsak nem törvényes rendfentartó) ..ja és nem háborúban vagyunk, az törvénysértő...magyarul bűnt követett el a vadász...
A vadásznak nem az a dolga hogy fegyverrel támadjon emberre hanem az hogy ha törvénytelen kutyasétáltató vadorzót lát azt jelentse, ja lehet fényképezze, filmezze hogy tudja bizonyítani...de fegyverrel fenyegetni ...szerintem nem sokáig lesz puskája.
Málna
@Csizmás Kond: A vadász bűnössége egyértelmű, arról nincs mit beszélni.
Csizmás Kond
@Málna: ...egyelőre...de nem zárom ki a kutyást sem.
Málna
@Csizmás Kond: A kutyás már eleve szabályt szegett azzal, hogy póráz nélkül sétáltatta az állatot. A kutyafajták is árulkodóak. Na meg ahogy zihál a kutya a felvételen...A gazdi viselkedése...Biztosan persze nem tudhatom, de elég gyanús a dolog.
Csizmás Kond
@Málna: ...és még az is lehet hogy valami kamu felvétel...a kutya egyet sem vakkantott...sőt a lövésre sem reagált...
134.bátor
@Málna: Ne vicceljetek már gyerekek!! Szántóföldön póráz?? Futtatta a kutyát. Nem a kőruton törtènt. Nektek biztos nincs kutyáról,ha mèg őt hibáztatjátok. Szerencsére videó kèszült az inzultusról, amin egyèrtelműen látszik,hallatszik,hogy ordenárè hangon,èletveszèlyesen megfenyegette a kutyás embert. Málna. Szerinted vadászott a srác. Akkor hol volt a fegyvere?
Málna
@134.bátor: Csak fegyverrel lehet vadászni? Kotorékvadászatról még nem hallottál? Ne viccelj már...Igen, a szántóföld is vadászterületnek minősül, ahol kell póráz. Tulajdonképpen mindenhol kell. Az meg, hogy kit hibáztatok, független attól, hogy van-e kutyám. Egyébként is mindenkit csak abban hibáztatok, amit elkövetett. Biztos nem írtam olyat, hogy jogos volt a vadász stílusa és életveszélyes fenyegetése.
134.bátor
@134.bátor: Azt îrtad, hogy szabályt szegett. Èn mèg nem hallottam,hogy lakott területen kívül kötelező a póráz. Szántóföldön. .. Talán azèrt mègsem kell lelőni egy kutyát,főleg egy embert. Bár, lehet ,hogy ti ezt másképp látjátok.
nemkati
Nekem az teccett a történetben, hogy a vadász (szerencsére már csak volt vadász) ki akarta köttetni a gazdival a kutyát, hogy lelője. A nyulat meg a szarvast is kikötözi, hogy le tudja lőni?
babp1982
Na megjelent a sok agymosott fidSS birka és szakért!:-))) Hiába ahol a sötétség az Úr ott nehéz vilàgossàgot teremteni:-)))
Kapanyél
@134.bátor: Ezt most jól mögmondtad magadnak! :))))
Pálinkás Pál
hát nem tudom...ha így lelőné a kutyámat...utána nem sokáig rontaná a levegőt...előbb-utóbb csúnya baleset érné...
Gazella
Hamarossan eljön azaz idö amikor az összes narancs nyaloncnak felelni kell akijelentéseiért.
Kutyasétáltató nem vafmdász fegyverrel ment, hanem kutyával.
Aki Én
@Málna: Már megint mindent belekeversz ,,lányos" zavarodban.
Itt életveszélyesen megfenyegettek valakit, amiről még videó felvétel is készült. Hogy jön ide az az egyébként tény, hogy kötelező a póráz? Ha történetesen pórázon van a kutya, akkor mi a felállás?
Ráadásul azt feltételezed, hogy a kutyás vadászott. Mire fel? Én meg feltételezhetem, hogy a vadász embert ölni ment a mezőre. Ráadásul nála valóban volt fegyver, elmebeteg módon őrjöngött és fenyegetőzött, tehát én még közelebb is állok a valósághoz.
Ráadásul ha kutyás vadászna, ráadásul rendszeresen, feltételezem nem tett volna feljelentést.
De ebben az esetben, totál mindegy, hogy ő mit tett vagy nem tett, az puszta feltételezés. Az egy másik történet. Ez a vadász tettéről szól, amire kevés mentség a póráz hiánya, még ha ezt a mellékvágányt erőlteted is. Tudom, nem mented a vadászt, de mégis totál másról beszélsz. Ahogy oly sokszor.
Értékrendetek és értelmezési képességetek a béka segge alatt.
Clavigo
A tanárokon kívűl,,még ezt a hugyos- szaros bunkó tahó " társadalmi réteget" rühellem,,de kegyetlenül.
Málna
@Aki Én: Nem vagyok zavarban és nem kevertem ide semmit, aminek nincs köze a témához. Elmagyarázom, ha magadtól nem érted: Úgy jön ide a póráz, hogy felvilágosítottam embereket, akik nem tudják, hogy bizony kötelező lakott területen kívül is. Sőt, ott igazán, hiszen a vadász lelőheti a szabadon mászkáló kutyát. Ha pórázon van a kutya, akkor ezt nem teheti meg.
Szerintem érthetően leírtam, miért gondolom, hogy vadászott az illető. Hadd ne kelljen már még egyszer...Attól pedig hogy a kutyás rendszeresen vadászik, még simán tehet feljelentést.
És nekem nem mindegy, hogy ki mit tett, én teljes egészében nézem a történetet, mint mindig. A te képességeidet ez meghaladná, nem kell erőltetni, hagyd ezt rám! Kicsit már unom, hogy soha semmit nem értesz, de amíg tart a türelmem, addig segítek szívesen.
csak úgy....
buta-butább-még butább-@Málna: :) az nem zavar,hogy a náladnál is butább fegyvert fogott a kutya gazdájára? te meg a macskád...,hát mit is mondjak? valahol másutt jártatok,mikor észosztás vót!
sokanvagyunk
Lehet itt vitatkozni, de a videó a "bunkó vadász" szerencsétlenségére mindent elárul. Remélem, ő lesz az aki többet nem fog vadászni se emberre, se kutyára - maximum rá fognak vadászni, kollégái és a hatóság.
Málna
@csak úgy...: Neked már sajnos nincs türelmem magyarázni. Te a legalja vagy itt, ami az értelmet illeti.
csak úgy....
@Málna: te kis okos! :) eszem azt az értelmes pofid. :)
nincs valami nyugítód otthon,hogy lehiggadj?
Málna
@csak úgy...: Nincs rá szükségem, egyáltalán nem vagyok ideges. Miért kell mindig ilyen hülyeségeket írni?
Aki Én
@Málna: ...na, látod, mondom, hogy nem érted.
De miért lőhetne le egy vadász egy gazdájával sétáló kutyát? Pláne, ha az kötélen van?
Ez a történet nem arról szól, hogy a kutya nekirontott bárkinek is, mert az szabadon volt.
Ez arról szól, hogy egy elmebeteg fegyveres megtámadott egy kutyasétáltatót. És innentől kezdve totál mindegy, hogy a kutya pórázon volt, vagy sem. Szívesen lebetűzöm, ha megígéred, hogy legalább megpróbálod megérteni. De az is lehet, hogy már érted, csak szívatsz.
Nem, nem hiszem, szerintem inkább tényleg nem érted.
Én még veled is türelmes vagyok annak ellenére, hogy átlátok rajtad. Meg bét, meg korlátokat, meg... :)
csak úgy....
@Aki Én: ezzel a móricka viccel próbálsz megértetni valami? :)
Aki Én
@csak úgy...: kizárt, hogy értse.

Vicc:

Kisgyerek: Rendőrbácsi! Találtam egy gumibotot, nem a magáé?
Rendőr: Nem, én az enyémet elvesztettem!

Na, ilyen ez a fonnyadt gyümi is.
Málna
@Aki Én: Hogy semmit nem értesz abból, amit írok - nem csak most, hanem úgy általában - az már nekem ciki, hiszen folyton ismétlen magam. Nézz utána, hogy miért lőheti le a vadász a kutyát. Bár szerintem azt sem fogod érteni.
vitriol
@Málna: 16.50 - ha elfogytak az érveid, akkor evidens, hogy az a másik hülye!
Málna
@vitriol: Nem fogytak el az érveim, tovább kellett volna olvasnod. És az érveimtől függetlenül hülye az, akinek szólt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.