105 nap után megérkezett bértámogatás, a járulékok levonása után fejenként havi 10 416 forintot tesz ki – tudatta a nyilvánossággal a Ráday utcai Jedermann kávézó az ajtajára tűzött üzenettel írja a Telex.

A lap felhívta Boskovics Gábort, a Jedermann üzletvezetőjét, hogy mesélje el, hogyan jött ez ki náluk, és mik a kilátásaik. Boskovics azt mondta:

13-an dolgoznak a kávézóban, és mindenki be van jelentve, bár tény, hogy a szektorban szokásos módon nem túl magas fizetésre, hiszen átlagosan a bérek fele borravalóból jön.

A Jedermann novemberben, közvetlenül a kormányzati bejelentés után igényelte a bértámogatást, ami a bruttó bér 50 százalékát fedezi legfeljebb a legkisebb munkabér 150 százalékáig. Miután leadták a papírokat, hosszú ideig nem történt semmi, legközelebb január közepén jelentkezett az állami szerv adatkiegészítéseket kérve. Összeszedték a kért dokumentumokat, ekkorra már Boskovics elmondása szerint olyan 200 papírnál jártak.

A közfelháborodásra válaszként a kormány közölte, felgyorsította a folyamatot, február elején azt kommunikálta a Miniszterelnökség, hogy a támogatások 98 százalékát már átutalták.

A Jedermann a múlt héten kapta meg az arról szóló papírt, hogy megítélték nekik a támogatást, a pénz pedig ma, szerdán érkezett meg.

Nevetséges: 3,5 hónap után megérkezett, és fejenként havi 10 ezer forintra jön ki az állami bértámogatás
Forrás:Facebook

Négy hónapra összesen 2,1 millió forintot kaptak, ebből azonban lejön a járulékok egy része, mert a dolgozók után fizetendő járulékoknak nem mindegyikét engedték el.

Egy normális hónapban a kávézó mintegy 800 ezer forintot fizet ki a dolgozók járulékaira, most, a kedvezményes időszakban ez csak kb. 400 ezer forint.

Négy hónapra tehát 1,6 millió, a 2,1 milliós állami támogatásból tehát olyan félmillió forint marad. Ezt az összeget Boskovics elosztotta 12 felé, így kaptak a dolgozók fejenként alig több mint 40 ezer forintot a négy hónapra.

A Jedermann egyébként november óta senkit nem rúgott ki, de a dolgozók alacsonyabb bérért dolgoznak, és 5 milliós mínuszt termelt a cég ebben az időszakban. Ezt abból a pár millió forintnyi saját megtakarításukból, illetve hitelből fedezték, amit még nyáron vettek fel a második hullámra készülve. 

Forrás:Telex
Címlapkép:Facebook

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A kormányzati jószándék az semmi ? Hát ezért nem hiszem azt sem amikor a kormány kérdez. Csalnak, lopnak hazudnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@karma1: 08:02 Nem ő hazidik, te állítasz rendszeresen olyan dolgokat, amikről fogalmad sincs. Mire jó ez?
verőce21
@Málna: Te még nem ismered Őt. Tíz éve írogat ide, de Vele mindig történt valami olyan, amiről itt a sok zagyva hírfolyamban éppen szó van...!
namihami
@verőce21: 10.33:: No, akkor pusztán a szemantika okán:
Te azt írod: ""Itt még vannak kútkezelők! úgy rohannak oda, ha megállsz tankolni, levakarhatatlanok...""
Én viszont azt válaszoltam, hogy: ""De, azon a Shell kúton, ahol én az esetek 95%-ában szoktam tankolni, háááát ott bizony szoborszerűen ott áll a kutas és még kikerülni se könnyű. A tankolás is sk. történik, figyelő tekintete mellett. Ezokból fizetek kártyával, mert legfeljebb magamat díjazhatnám némi jattossal.""
Hol volt itt szó arról, hogy nincs kezelő. Pusztán azt írtam, hogy hiába van, ha csak ott áll. Az pedig, ha egy kezelő pont azt nem teszi, amiért ott volna, akkor tök mindegy, hogy van-e vagy sem.
Az üvegkalitka pedig pusztán a benzinkútjaink elmaradott technikai felszereltségének eredménye. Több országban ez úgy működik, hogy tankolsz, kártya be és a sorompó csak akkor nyílik. Amire pl. sokáig volt példa a Kerepesi úti bevásárlóközpont kijáratánál is.
verőce21
@namihami: Nyilvánvaló, pénzt nem néznek ki belőled, hogy egy fillért is tudnál adni..., arra nem is merek gondolni, - taszító egy alak lehetsz... (o)
namihami
@verőce21: 18.42:
Igen jó lehet lehet az emberismereted, ha így a távolból is ilyen sikeres. Mondhatnám, hogy te vagy a felderítő a csapatodban. Így klaviatúrán keresztül is felismered a másikat. Mi több, még a zsebébe is belelátsz. Gondolom, a leütéseim vagy a használt betűim voltak ennyire árulkodók.
És még annyi: Eddig (EDDIG) nem értettem, hogy a kommentelők többsége miért parasztoz le téged
(és azok még a finimabbak) úton-útfélen. Kiderült...
verőce21
@namihami: Nem hiszem hogy úgy van ahogy írod. De akiknek a DK és Gyurcsány az egyetlen garancia a kormányváltásra, azok csak az extrém sárrdobálás farvizén tudnak életben maradni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.